Hepatitis C

מומחים מטעם ה-USPSTF קובעים כי ויטמינים אינם מונעים מחלות לב וכלי דם (מתוך המלצות ה-USPSTF)

על-פי טיוטת המלצות מטעם ה-USPSTF (US Preventive Services Task Force), עבור מרבית תוספי המינראלים והויטמינים אין די עדויות בכדי להמליץ בעד או נגד נטילת התוספים למניעת ממאירות או מחלות לב וכלי דם.

מחלות לב וכלי דם ומחלות ממאירות מהווים את שני הגורמים המובילים לתמותה בארצות הברית ויחדיו, אחראיים לכמחצית מכלל מקרי התמותה. דלקת ועקה חמצונית משחקות תפקיד חשוב בשתי המחלות ותוספים תזונתיים עשויים להיות בעלי השפעות נוגדות-דלקת ונוגדות-חמצון ולאור זאת נערכו מחקרים להערכת השימוש בתוספים תזונתיים למניעת מחלות לב וכלי דם ומחלות ממאירות.

למרות שהעדויות עדיין אינן ברורות עבור מרבית הויטמינים והמינראלים, יש עדויות לפיהן שני מוצרים אינם מפחיתים את הסיכון למחלות אלו. צוות המשימה לא מצא תועלת לנטילת וויטמין E ולמעשה זיהה סימנים המעידים על נזק אפשרי עם נטילת תוספי ביתא-קרוטן.

המומחים ממליצים כנגד השימוש בוויטמין E או ביתא-קרוטן למניעת מחלות לב ומחלות ממאירות. מהעדויות עולה כי אין תועלת לנטילת תוספי וויטמין E וכי תוספי ביתא-קרוטן עלולים לגרום נזק מאחר ואלו מלווים בסיכון מוגבר לסרטן ריאות במטופלים בסיכון לממאירות, דוגמת מעשנים, וכן מעלים את הסיכון לתמותה עקב מחלות לב או אירועים מוחיים.

ההמלצות של צוות המשימה תקפות למבוגרים באוכלוסיה שאינם נשים הרות ואינן רלבנטיות לאלו ם חסר תזונתי או צרכים מיוחדים. צוות המשימה פרסם המלצות נפרדות לנשים המתכננות או יכולות להרות וממליץ על נטילת תוספי חומצה פולית.

צוות המשימה מדגיש כי דרושים מחקרים נוספים להבנת ההשפעות של תוספי ויטמינים, מינראלים ומולטי-ויטמינים על תוצאות מחלות לב וכלי דם ומחלות ממאירות, כמו גם להבין אם לתוספי ויטמין D יש השפעה על תמותה עקב ממאירות.

מתוך המלצות ה-USPSTF

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה