Hepatitis C

תוצאות מאכזבות לטיפול במשחות למניעת אטופיק דרמטיטיס (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-ISAD)

מחקרים מוקדמים עוררו תקווה כי ניתן יהיה לטפל במשחות למניעת אטופיק דרמטיטיס, אך מנתונים עדכניים עולה כי שימוש ב-Petrolatum לא סייע במניעת התפתחות המחלה העורית. יתרה מזאת, למרות סברה כי טיפול מוקדם יוכל לסייע גם במניעת מצבים אלרגיים נלווים אחרים, ממחקר Barrier Enhancement for Eczema Prevention Study עולה כי תינוקות שטופלו ב-Petrolatum היו בסיכון גבוה יותר להתפתחות אלרגיות למזון וזיהומים עוריים, בהשוואה לתינוקות שקיבלו טיפול סטנדרטי.

המחקר כלל 693 תינוקות בזרוע ההתערבות, אשר טופלו במשחות Petrolatum ו-701 תינוקות בקבוצת הביקורת. המשפחות בזרוע ההתערבות יכלו לבחור בין Doublebase Gel או Diprobase Cream, שני תכשירים המכילים Petrolatum וללא מרכיבים בעלי השפעה מזיקה.

החוקרים ביקשו מהמשפחות למרוח את המשחות בהן בחרו לפחות פעם ביום על כל הגוף (למעט הקרקפת), עד לגיל שנה. ההמלצה הייתה למרוח את המשחות לאחר כל מקלחת, גם אם מרחו את המשחה מוקדם יותר באותו יום.

מרבית המשפחות בזרוע ההתערבות הקפידו על ההמלצות לטיפול. ההיענות ירדה מעט, מ-88% לאחר 3 חודשים ל-74% לאחר 12 חודשים, בקרב משתתפים עם נתונים זמינים.

הגישה הנ”ל לא הפחיתה את הסיכון לאטופיק דרמטיטיס. לאחר שנתיים, 23% מהתינוקות בקבוצת ההתערבות ו-25% מאלו בזרוע הביקורת פיתחו אטופיק דרמטיטיס (p=0.61).

מבין 585 ילדים בזרוע ההתערבות, 15% פיתחו זיהומים עוריים במהלך השנה הראשונה, בהשוואה ל-11% מבין 589 התינוקות בזרוע הביקורת וההבדל בין הקבוצות היה מובהק סטטיסטית. בקבוצת ההתערבות, המספר הממוצע של זיהומים עוריים לילד עמד על 0.23 לעומת 0.15 בקבוצת הביקורת (יחס סיכון מתוקן של 1.55, רווח בר-סמך 95% של 1.15-2.09).

יתרה מזאת, בגיל שנתיים, אלרגיות מזון לחלב, ביצים, או אגוזים תועדו ב-7% מהמשתתפים בזרוע ההתערבות וב-5% מאלו בקבוצת הביקורת, כאשר ההבדל לא היה מובהק סטטיסטית, אך המגמה הייתה מדאיגה.

ממצאי המחקר סותרים את התוצאות של מחקר פיילוט קודם שערכו החוקרים.

במחקר נפרד להערכת טיפולים אפשריים כנגד אטופיק דרמטיטיס, 30 חולים עם אטופיק דרמטיטיס בדרגה קלה או בינונית חולקו לשלוש קבוצות של 10 חולים בכל קבוצה. קבוצה אחת טופלה בתחבושות ננו-פייבר עם שמן פלמרוזה, קבוצה אחת השתמשה בתחבושות יבשות ללא שמן פלמרוזה וקבוצה שלישית טופלה בחבישות כותנה יבשות.

מהנתונים לאחר 14 ימים עולה כי תחבושות ננו-פייבר עם שמן פלמרוזה הובילו לשיפור משמעותי בתסמינים של מחלת העור, עם ירידה במדדי Investigator’s Global Assessment מ-2.2 ל-1.7 נקודות (P=0.025). מדדי IGA בקבוצות החולים שהשתמשו בתחבושות כותנה עלו מ-1.7 ל-1.9, כאשר ההבדל לא היה מובהק סטטיסטית. במהלך 14 הימים הבאים, החוקרים טיפלו בכלל המשתתפים בתחבושות ננו-פייבר ובשלוש הקבוצות תועד שיפור בתסמינים, עם אפשרות להפחית את השימוש במשחות סטרואידים והטבה בגרד ואי-נוחות.

מתוך הכנס השנתי מטעם ה-ISAD

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה