Hypercalcemia

בניגוד להנחיות: חולים רבים אינם מקבלים טיפול לאוסטיאופורוזיס למרות התוויה לטיפול (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-Endocrine Society)

פחות מאחד מכל עשרה מבוטחים בארצות הברית שאובחנו עם שב ירך קיבלו טיפול כלשהו כנגד אוסטיאופורוזיס בתוך שני רבעונים ממועד השבר, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-Endocrine Society.

שיעורי הטיפול לאוסטיאופורוזיס ירדו באופן דרמטי במהלך העשור האחרון, מ-15% ל-8%, כך עולה מניתוח חדש של נתונים ארציים בארצות הברית. ירידה זו תועדה למרות ששברים מהווים לעיתים קרובות את הסימן הראשון לאוסטיאופורוזיס.

ההנחיות הרפואיות ממליצות על השלמת הערכה לאוסטיאופורוזיס ומתן טיפול לאחר שבר ירך. תרופות לאוסטיאופורוזיס מונעת ירידה נוספת בחוזק העצם ע”י האטת קצב הפירוק הטבעי של העצם או ע”י גירוי ליצירת עצם חדשה.

המחקר כלל למעלה מ-15 מיליון תביעות והחוקרים בחנו את הנתונים את שיעור הטיפולים להגנה על העצם בין 2009 עד 2020. למרות שנתוני המחקר לא התייחסו לסיבות בגינן חלה ירידה בטיפולים המכוונים לעצם לאחר שבר ירך, החוקרים מדווחים כי לעיתים קרובות לא התייחסו לאבחנה של אוסטיאופורוזיס, גם בחולים לאחר שבר.

הסיכון לשבר שני גבוה יותר בחולים שלא קיבלו טיפול לאוסטיאופורוזיס. כמו כן, שבר ירך עשוי להיות קטלני, כאשר 20-30% מהחולים צפויים למות בתוך שנה משבר ירך ומחקרים הראו כי טיפול לאוסטיאופורוזיס עשוי אף להפחית את הסיכון לתמותה.

מגמה נוספת שעלתה מנתוני המחקר היא כי נרשמה עליה מהירה בשימוש ב-Denosumab, אשר הפך זמין לשימוש בשנת 2010. תרופה זו, הניתנת בזריקה פעמיים בשנה, מומלצת כחלופה בביספוספנטים כטיפול ראשוני לאוסטיאופורוזיס במידה ואינם יכולים לקבל טיפול בביספוספנטים או בנוכחות סיכון גבוה לשברים אוסטיאופורוטיים.

עד שנת 2017, Denosumab עקף את כל התרופות האחרות לעצם, למעט Alendronate, לטיפול באוסטיאופורוזיס. יתרה מזאת, בשנת 2013, Denosumab הפכה לתרופה היעילה ביותר למניעת שברים על-רקע גידולים סרטניים שהתפשטו, או סביר להניח כי התפשטו לעצם.

מתוך הכנס השנתי של ה-Endocrine Society

הערת מערכת:

בהקשר לממצאי מחקר זה ממליצים לכן לצפות בהרצאות הכנס הוירטואלי שהתקיים לאחרונה מטעם עיל”א על מניעה שניונית של שברים – כאן 

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה