Hypertension

מדד שינה חדש עשוי לסייע בחיזוי הישנות אירועים וסקולאריים (מתוך כנס מטעם ה-EAN)

מדד חדש להערכת נטל השינה המשלב את משך השינה, נדודי שינה, דום נשימה ותסמונת RLS (Restless Leg Syndrome) עשוי לסייע בחיזוי אירועים קרדיווסקולאריים או צרברווסקולאריים לאחר אירוע מוחי חד, כך עולה מנתונים מוקדמים שהוצגו במהלך הכנס הווירטואלי מטעם ה-European Academy of Neurology.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לקבוע אם הפרעות במעגל שינה-ערות נקשרו עם התוצאות לאחר אירוע מוחי חד. לצורך כך, הם גייסו למחקר 438 חולים לאחר אירוע מוחי חד, מהם 85% עם אירוע מוחי איסכמי ו-15% עם התקף איסכמי חולף. גיל המשתתפים הממוצע עמד על 65 שנים, 64% היו גברים.

החוקרים בחנו את ההיסטוריה הרפואית, המאפיינים הקליניים וההדמייתיים של האירוע המוח והפרעות נשימה בשינה בימים הראשונים לאחר אירוע מוחי חד. לאחר חודש, שלושה חודשים, שנה ושנתיים, החוקרים בחנו את הפרעות שינה-ערות, כולל אינסומניה, תסמונת RLS, ישנוניות יתר במהלך שעות היום ועייפות.

למעלה מרבע מהמשתתפים במחקר דיווחו על תסמיני אינסומניה, 26% סבלו מהפרעות נשימה חמורות בשינה, כ-8% ענו על האבחנה הקלינית של תסמונת RLS וכ-15% דיווחו על משכי שינה קיצוניים עם נטייה לפרקי שינה ארוכים יותר.

החוקרים יצרו מדד נטל שינה על-בסיס החומרה המשולבת של הפרעות שונות במעגל שינה-ערות עד שלושה חודשים לאחר אירוע מוחי. הם ניטרו חולים לזיהוי אירועים קרדיו-צרברווסקולאריים חדשים למשך עד 24 חודשים, כולל הישנות אירוע מוחי או התקף איסכמי חולף, אוטם לבבי, אי-ספיקת לב ורה-וסקולריזציה דחופה.

מדד נטל השינה הממוצע היה גבוה יותר בחולים לאחר אירוע מוחי עם כל אירוע חדש בין 3 עד 24 חודשים, בהשוואה לחולים לאחר אירוע מוחי או התקף איסכמי חולף ללא אירוע חדש.

לאחר תקנון לגיל, מין וחומרת האירוע המוחי, החוקרים מצאו כי באלו עם מדד נטל שינה גבוה יותר לווה בסיכון גבוה כפליים לאירוע חדש (יחס סיכויי של 2.07 לכל עליה של יחידה אחת במדד).

כמרכיבים בודדים, מדד אפניאה:היפופניאה ומשך שינה ניבאו גם אירועים חדשים, אך לא היו בעלי ערך מנבא דומה כמו מדד נטל השינה. נדודי שינה או תסמונת RLS בלבד לא ניבאו אירועים חדשים.  לאחר הסרת מדד אפניאה:היפופניאה מהמודל, מדד נטל השינה עדיין היה בעל ערך מנבא משמעותי לאירועים חדשים (יחס סיכויים של 1.90).

החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים במטרה ללמוד עוד אודות השפעות הטיפול על התוצאות לאחר אירוע מוחי.

מתוך כנס מטעם ה-EAN

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • טיפול ב-Atogepant עדיף על Rimegaepant להקלה על מיגרנה (Cephalalgia)

    טיפול ב-Atogepant עדיף על Rimegaepant להקלה על מיגרנה (Cephalalgia)

    טיפול ב- Atogepant(קיוליפטה) במינון 60 מ”ג פעם ביום הפחית משמעותית את מספר ימי מיגרנה בחודש לאחר 12 שבועות, בהשוואה לטיפול פומי ב-Rimegepant (נורטק) במינון 75 מ”D אחת ליומיים, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Cephalalgia. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Atogepant ו-Rimegepant הן תרופות ממשפחת אגוניסטים ל-CGRP ומשמשות כטיפול למניעת מיגרנה. Atogepant מיועד למניעת […]

  • הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    בקרב אלו הצורכים אלכוהול בכמות רבה, הפחתת צריכת אלכוהול להיקף קל עד מתון מלווה בירידה של 23% בסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים, כך עולה ממחקר עוקבה גדול שתוצאותיו פורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים אודות 21,011 מבוגרים ממאגר Korean National Health Insurance Service-Health Screening Database עם צריכת אלכוהול רבה בתחילת הדרך (90.39% […]

  • התועלת של אנטרסטו בטיפול בחולים מאושפזים עם החמרת אי-ספיקת לב (J Am Coll Cardiol)

    התועלת של אנטרסטו בטיפול בחולים מאושפזים עם החמרת אי-ספיקת לב (J Am Coll Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, התומכות בתועלת של טיפול ב-Sacubitril/Valsartan (אנטרסטו) בחולים מאושפזים בשל החמרת אי-ספיקת לב. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים אודות היעילות והבטיחות של טיפול באנטרסטו בחולים מאושפזים עם אי-ספיקת לב לאורך ספקטרום מקטע הפליטה של חדר שמאל. הם […]

  • טיפול ב-Icosapent Ethyl מפחית רמות Liporprotein (a) וסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג'וריים (J Am Coll Cardiol)

    טיפול ב-Icosapent Ethyl מפחית רמות Liporprotein (a) וסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג'וריים (J Am Coll Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי ריכוזי Lp(a) (או Lipoprotein (a)) מנבאים את הסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים בחולים עם רמות טריגליצרידים גבוהות במהלך טיפול בסטטינים. חשוב מכך, טיפול ב-Icosapent Ethyl (וסקפה) הפחית את הסיכון לסיבוכים אלו לאורך טווח רחב של רמות […]

  • טכיקרדיה פרוקסיזמלית על-חדרית (JAMA,CME)

    טכיקרדיה פרוקסיזמלית על-חדרית (JAMA,CME)

    טכיקרדיה פּרוקסיזמלית על-חדרית (Paroxysmal Supra-Ventricular Tachycardia) כוללת בתוכה טָכיאריתְמיוֹת (Tachyarrhythmia ) שמקורן החשמלי הוא דרך צומת הפרוזדור והחדר (atrio-ventricular junction, ובקיצור AV junction) וטָכיאריתְמיוֹת שעוברות דרך צומת זה, עם קצב לב העולה על 100/דקה. תת-סוגים של הפרעת קצב זו כוללים AV Nodal Reentrant Tachycardia (ובקיצור AVNRT),AV Reentrant Tachycardia (AVRT) וטכיקרדיה עלייתית מוקדית (Focal Atrial Tachycardia). מאמר זה, מתוך ה-JAMA, מתעמק באפידמיולוגיה, בפתופיזיולוגיה, באבחון, ובאסטרטגיות טיפול.

  • מה בין רמות ויטמין D בדם ובין הסיכון לחרדה במבוגרים בארצות הברית? (Front Nutr)

    מה בין רמות ויטמין D בדם ובין הסיכון לחרדה במבוגרים בארצות הברית? (Front Nutr)

    במאמר שפורסם בכתב העת Frontiers in Nutrition מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר הפוך בין רמות ויטמין D בדם ובין הסיכון לחרדה בקרב מבוגרים בארצות הברית, כאשר באלו עם חסר ויטמין D תועד סיכון גבוה יותר משמעותית לחרדה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים העלו את האפשרות לקשר בין ויטמין D […]

  • סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות ואיכות חיים ירודה בילדים עם מחלת לב מולדת (J Pediatr Rehabil Med)

    סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות ואיכות חיים ירודה בילדים עם מחלת לב מולדת (J Pediatr Rehabil Med)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Pediatric Rehabilitation Medicine עולה כי בילדים עם מחלת לב מולדת סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות וכן איכות חיים כוללת נמוכה יותר, בהשוואה לילדים בריאים. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לקבוע את שיעורי ההימצאות של הפרעות פסיכיאטריות ספציפיות, לזהות גורמים מנבאים הקשורים עם הפרעות אלו ולבחון את איכות החיים הכוללת של […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה