Hypertension

סגירה בניתוח של אוזנית הפרוזדור השמאלי מפחיתה משמעותית את הסיכון לאירוע מוחי על-רקע פרפור פרוזדורים (מתוך כנס ה-ACC)

סגירת אוזנית פרוזדור שמאלי בלב שבוצעה במהלך ניתוח לבבי אחרי הפחיתה את הסיכון לאירוע מוחי בשליש בחולים בסיכון גבוה עם פרפור פרוזדורים, כך עולה מתוצאות מחקר LAAOS (Left Atrial Appendage Occlusion Study III) שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American College of Cardiology ופורסמו במקביל בכתב העת New England Journal of Medicine.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היו השערות לפיהן סגירה בניתוח של אוזנית הפרוזדור השמאלי תסייע במניעת אירוע מוחי איסכמי בחולים עם פרפור פרוזדורים, אך הדבר לא הוכח עד כה. הפרוצדורה ניתנת לביצוע במהלך ניתוח לבבי המבוצע מסיבה אחרת.

המחקר הרב-מרכזי, אקראי, כלל חולים עם פרפור פרוזדורים ומדד CHA2DS2-VAsc של 2 נקודות ומעלה, אשר הופנו לניתוח לבבי בשל התוויה אחרת. המשתתפים חולקו באקראי לקבוצת התערבות, בה הושלמה גם סגירה של אוזנית הפרוזדור השמאלי, או לקבוצת ביקורת, בה בוצע הניתוח המקורי בלבד.

התוצא העיקרי היה שיעורי היארעות אירוע מוחי איסכמי או תסחיף סיסטמי.

ניתוח הנתונים כלל מידע אודות 2,379 משתתפים בקבוצת ההתערבות ו-2,391 משתתפים בקבוצת הביקורת. גיל המשתתפים הממוצע עמד על 71 שנים ומדד CHA2DS2-VASc הממוצע עמד על 4.2 נקודות.

לאורך 3.8 שנות מעקב, שיעור האירועים המוחיים או תסחיפים סיסטמיים עמד על 4.8% (114 משתתפים) בקבוצת ההתערבות, בהשוואה ל-7.0% (168 משתתפים) בקבוצת הביקורת (יחס סיכון של 0.67, p=0.001).

החוקרים מדווחים כי לא תועדו הבדלים בשיעורי היארעות בתר-ניתוחית של דמם, אי-ספיקת לב, או תמותה.

בקרב חולים עם פרפור פרוזדורים שעברו ניתוח לב, הסיכון לאירוע מוחי איסכמי או תסחיף סיסטמי היה נמוך יותר משמעותית כאשר בנוסף לניתוח הלבבי בוצעה סגירה של אוזנית פרוזדור שמאל.

מתוך כנס ה-ACC

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה