Hypertension

המלצה לעיון במאמר דיעה מהניו יורק טיימס : מדוע דווקא מקרי הקוביד הכי לא שגרתיים חשובים במיוחד למחקר של המחלה ?

קורונה

מאת נעה גנזבורג, Bsc

בברזיל מתקיים כעת מחקר שבו משתתפים 15 בני 100 ויותר שהחלימו ממחלת הקוביד-19, כדי לנסות ולהבין אם הם נושאים אי אלו מוטציות שהגנו עליהם מפני הנגיף. אחת המשתתפות היא בת 114.

במהלך המגיפה נתקלנו לא אחת באנומליות רפואיות, כמו אנשים שנשארים חיובים לנגיף במשך חודשים או כאלה שלא הראו נוכחות של הנגיף או נוגדנים אף שחיו עם חולים פעילים במחלה. אלו הם המקרים יוצאי הדופן.

במאמר הדעה שלה בניו יורק טיימס קוראת רוקסן חמסי, כתבת בריאות המסקרת את המחלה, כי דווקא מקרי הקיצון הללו יכולים לספק פתרונות ותרופות למחלה ולתובנות חדשות על מערכת החיסון האנושית.

גב’ חמסי מביאה כדוגמה למקרה קיצון כזה את סטפן קרון, שבן זוגו נדבק במה שלימים תקרא מחלת האיידס, כבר ב-1978. קרון לא נדבק או חלה במחלה, ונסיונות של חוקרים “להדביק” במעבדה את התאים שלו בנגיף עלו בתוהו. המוטציה שהוא נשא כונתה דלתא 32 ובעקבותיה, כותבת חמסי, פותחה התרופה maraviroc.

במהלך מגפת הקורונה תועדו מקרים של מטופלים שהיו מדוכאי חיסון ונמצאו חיוביים לנגיף הקורונה במשך חודשים, ונותרו מדבקים לנגיף לתקופה ארוכה מהרגיל. באחד המחקרים שבחנו מקרים כאלה ישנו תיעוד של מטופל שהיה חיובי לנגיף אף מעל 300 ימים עד שטופל בטיפול שכלל נוגדנים לנגיף. לדברי החוקרים, זוהי עדות כי ליצירת נוגדנים במערכת החיסון חשיבות קריטית במלחמה בנגיף הקורונה. נראה גם שהמטופלים הללו שסבלו מהדבקה ארוכת טווח בעצם סיפקו הזדמנות לנגיף להתפתח ולהשתנות, מה שתרם, אולי, ליצירה של וריאנטים.

התובנות לגבי מערכת החיסון שעלו מתוך הטיפול במקרי הקיצון הללו עשוים לסייע בפיתוח של טיפולים וחיסונים גם למחלות אחרות. גם בנגיף ההפטיטיס B למשל, חלק ממקבלי החיסון לא מפתחים נוגדנים לנגיף. הבנת הסיבות לכך תוכל ללמד אותנו על זיכרון חיסוני ועל הגנה שחיסונים מספקים, ואילו תגובות חיסוניות נחלשות בגלל אלמנטים שונים- כל אלה עשויים לסייע גם בפיתוח טיפולים מתאימים למחלות אוטואימוניות.

לדברי חמסי, מחקרים שפורסמו לאחרונה מצאו שונות גנטית או חסרים במולקולת האינטרפרון בכמה זוגות אחים צעירים שסבלו ממחלת קוביד-19 קשה. אמנם ממצאים על חוסרים ביולוגיים כאלה מסייעים למחקר, אבל היא קוראת להבחין ולהתמקד גם בתכונות של מערכת החיסון שעשויות לתת לאנשים יתרון והגנה מפני הוירוס.


https://www.nytimes.com/2021/07/12/opinion/covid-unusual-cases-study.html

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה