Hypoglycemia

חיזוי היפוגליקמיה לילית לא-מודעת (א-סימפטומטית) על-פי רמות סוכר בדם בצום ולאחר ארוחת הבוקר בחולי סוכרת מסוג 1 תחת טיפול בטרגלודק (PLoS One)


במאמר שפורסם בכתב העת PLoS One מדווחים חוקרים על ממצאים חדשים, מהם עולה כי רמות סוכר בצום מתחת ל-84 מ”ג/ד”ל מנבאות הופעת היפוגליקמיה לילית אסימפטומטית בסבירות של כ-80% בחולי סוכרת מסוג 1 תחת טיפול בטרגלודק (Insulin Degludec). עוד עלה מהתוצאות כי הופעת היפוגליקמיה הובילה לשינויים גדולים יותר ברמות הסוכר לאחר ארוחת בוקר.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון אם ניתן לנבא היפוגליקמיה לילית אסימפטומטית על-בסיס רמות סוכר בדם בצום או שינויים ברמות סוכר לאחר-ארוחה בחולים עם סוכרת מסוג 1, תחת טיפול בטרגלודק.

חולי סוכרת מסוג 1 תחת טיפול במשלב בזאל-בולוס שכלל אינסולין טרגלודק השלימו ניטור סוכר רציף ביתי. החולים סווגו לאלו עם היפוגליקמיה לילית אסימפטומטית ואלו ללא אירועים אלו. הופעת היפוגליקמיה (סוכר מתחת ל-70 מ”ג/ד”ל) בין חצות ועד שש בבוקר הוגדר כהיפוגליקמיה לילית אסימפטומטית במידה והמטופל לא לקח סוכר. אינסולין בזאלי ניתן פעם ביום בערב או לפני השינה ל-17 חולים (54.8%) ובבוקר ל-14 חולים (45.2%).

מדגם המחקר כלל 31 חולים (ריכוז המוגלובין מסוכרר ממוצע של 7.8%) .

-16 חולים (52%) אובחנו עם היפוגליקמיה לילית אסימפטומטית שנמשכה 80±121 דקות. לא זוהו הבדלים בגיל, ריכוז המוגלובין מסוכרר, מדד מסת גוף, מינון אינסולין יומי כולל, מינון אינסולין בולוס ויחס בזאל:בולוס, בין חולים עם ובלי אירועי היפוגליקמיה לילית. עם זאת, בחולים עם אירועי היפוגליקמיה לילית אסימפטומטית משך הסוכרת היה ארוך יותר משמעותית (23.9 שנים לעומת 14.9 שנים). היפוגליקמיה תועדה ב-11 חולים (68.7%) תחת טיפול בטרגלודק שהוזרק בערב או לפני השינה ובחמישה חולים תחת טיפול בטרגלודק שהוזרק בבוקר.

                                                       

החוקרים כותבים כי אירועי היפוגליקמיה הופיעו לעיתים קרובות יותר בקרב אלו בקבוצת היפוגליקמיה שהזריקו טרגלודק בערב או לפני השינה (11 חולים, 68.7%), בהשוואה לאלו שהזריקו את האינסולין בבוקר (חמישה חולים, 31.3%). עם זאת, ההבדל לא היה מובהק סטטיסטית. בהקשר זה, יש לציין כי טרגלודק הינו אינסולין אולטרה-ארוך העשוי להביא לדפוס שטוח יותר של פעילות אינסולין הודות לספיגה ממושכת ויציבה, בהשוואה לתכשירי אינסולין ארוכי טווח אחרים. עם זאת, עוד עולה כי דפוסי פעילות אינסולין עשויים להשתנות בין אותו מטופל וייתכן כי דפוס הפעולה אינו שטוח לחלוטין. לפיכך, תתכן שיא פעילות אינסולין במהלך הלילה, כך שחולים שהזריקו את האינסולין בערב או לפני השינה מועדים יותר להיפוגליקמיה לילית אסימפטומטית.

PLoS One July 6, 2017

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה