IBD

מה בין ריכוזי Vedolizumab ובין שיעורי הפוגת קוליטיס כיבית? (Aliment Pharmacol Ther)

מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Alimentary Pharmacology & Therapeutics עולה קשר בין ריכוזי Vedolizumab (אנטיביו) לאחר שישה שבועות טיפול ובין שיעורי הפוגה של קוליטיס כיבית בטווח הקצר ובטווח הארוך.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים רבים אודות קשר חשיפה-תגובה עם Vedolizumab והם ביקשו לבחון את הנושא, תוך תקנון לערפלנים אפשריים. עוד ביקשו החוקרים להציע ריכוז יעד בדם לרמות Vedolizumab אשר ייבחנו במחקרים בעתיד ולקבוע אם קיים קשר בין ריכוז מוקדם של Vedolizumab בדם ובין התוצאות הקליניות בטווח הקצר והארוך במבוגרים עם קוליטיס כיבית, אשר לקחו חלק במחקר GEMINI 1.

החוקרים התבססו על נתוני מחקר GEMINI 1 ומחקר פרמקוקינטי גדול קודם בכדי להתאים בכדי להתאים בין חולים ולבחון את ריכוז ופינוי Vedolizumab כמנבאים של הפוגה קלינית ותגובה  לטיפול, תוך תקנון לגיל, משקל, היסטוריית טיפול במעכבי TNF-Alpha, ריכוז אלבומין בדם וריכוז Calprotectin בצואה.

בקרב 693 חולים עם נתונים פרמקוקינטיים זמינים לאחר 6 שבועות, ריכוזי יעד אפשריים של לאחר 6 שבועות עמדו על 37.1 מיקרוגרם/מ”ל, לאחר 14 שבועות ריכוזים אלו עמדו על 18.4 מיקרוגרם/מ”ל ובמצב יציב (Steady State) עמדו על 12.7 מיקרוגרם/מ”ל. החוקרים זיהו כי שבוע 6 לטיפול הינו הנקודה המוקדמת ביותר בה זוהה קשר עקבי בין ריכוזי steady state ובין הפוגה קלינית בקוליטיס כיבית לאחר 14 ו-52 שבועות.

החוקרים מסכמים וכותבים כי במחקר מקיף זה, ריכוזי Vedolizumab לאחר שישה שבועות טיפול נקשרו עם שיעורי הפוגה בטווח הקצר והארוך בחולים עם קוליטיס כיבית. הם גם מציעים ריכוזי יעד אפשריים של רמת התרופה בדם, אותם יש לבחון במחקרים נוספים.

Aliment Pharmacol Ther. 2019;49(4):408-418

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה