IBD

משקאות עם ממתיקים מלאכותיים מלווים בסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם (J Am Coll Cardiol)

צריכת משקאות ממותקי-סוכר ומשקאות עם ממתיקים מלאכותיים מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות מחלות לב וכלי דם, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of the American College of Cardiology.

המחקר התצפיתי החל לגייס חולים בשנת 2009, אשר השלימו הערכה של דפוסי התזונה. מבין קרוב ל-105,000 משתתפים (79% נשים, גיל ממוצע של 43 שנים) שנכללו במחקר NutriNet-Sante Cohort Study, החוקרים זיהו 1,379 חולים עם הופעה ראשונה של אירוע מוחי, התקף איסכמי חולף, אוטם לבבי, תסמונת כלילית חדה ואנגיופלסטיה. המקרים שאירעו במהלך שלוש השנים הראשונות למחקר הוצאו מניתוח הנתונים, במטרה להימנע מהטיית סיבתיות הפוכה.

משקאות ממותקי סוכר הוגדרו כמשקאות עם תכולת סוכרים של 5% ומעלה, כולל מיצי פירות טבעיים. צריכה רבה הוגדרה בנוכחות צריכה יומית של מעל 185 מ”ל משקה ממותק, או 176 מ”ל של משקה עם ממתיק מלאכותי.

לאחר תקנון למגוון רחב של ערפלנים תזונתיים ודמוגרפיים, החוקרים מצאו כי צריכה רבה של משקאות ממותקי-סוכר או משקאות עם ממתיקים מלאכותיים לווה בעליה של 20% ועליה של 32% בסיכון לאירועים הקרדיווסקולאריים, בהתאמה, בהשוואה לנבדקים שדיווחו כי לא נהגו לשתות משקאות אלו (יחס סיכון של 1.20, p<0.0009; יחס סיכון של 1.32, p<0.03).

החוקרים כותבים כי ממצאי המחקר מצטרפים לעדויות לפיהן משקאות עם ממתיקים מלאכותיים אינם בהכרח מהווים לחופה בריאה למשקאות ממותקי סוכר. למרות שמחקרים הציעו כי משקאות עם ממתיקים מלאכותיים מעודדים אי-סבילות לסוכר עקב הפרעה להרכב החיידקים במערכת העיכול, דרושים מחקרים נוספים במטרה להבין את המנגנונים בהם משקאות אלו משפיעים על הסיכון למחלות לב וכלי דם.

J Am Coll Cardiol. 2020;76(18):2175-77

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה