IBD

בדיקת Copeptin לפני הגעה לבית חולים מסייעת בשלילה מהירה של אוטם לבבי (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AHA)

מדידה לפני הגעה לבית חולים של רמות Copeptin עשויה לסייע בשלילה מהירה של אוטם לבבי בחולים עם כאבי חזה, כך עולה מנתונים חדשים ממחקר שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Heart Association.

החוקרים מסבירים כי כאב חזה הינו אחד הגורמים הנפוצים לפניות לחדרי מיון וחולים עם חשד לאוטם לבבי מציפים את חדרי המיון ומחלקות קרדיולוגיות ברחבי העולם. שלילה מהירה של אפשרות של אוטם לבבי נדרשת במטרה להפחית את העומס על מערכת הבריאות, אך הגישות הזמינות כיום מוגבלות לאור השחרור המאוחר של טרופונין לבבי וצורך תדיר לחזור על מדידת טרופונין.

הסמן Copeptin הדגים תוצאות מבטיחות לשלילה מוקדמת של אוטם לבבי חד, מאחר ומרכיב זה משתחרר מוקדם ובכמות משמעותית, עם רמות שיא כשעתיים לאחר הופעת התסמינים.

מסגרת מחקר AROMI ביקשו החוקרים לבחון את היעלות והבטיחות של גישה לשלילה מהירה של אוטם לבבי חד, המבוססת על מדידה טרם הגעה לבית חולים של רמות Copeptin בשילוב עם רמות high-sensitivity Troponin T בבית החולים.

מדגם המחקר כלל 4,772 חולים עם חשד לאוטם לבבי, אשר הועברו לשלושה בתי חולים במרכז דנמרק. המשתתפים חולקו באקראי ביחס 1:1 לגישה מואצת לשלילת אוטם לבבי חד, המשלבת רמות Copeptin בבדיקת דם לפני הגעה לבית החולים ובדיקת high-sensitivity Troponin T בעת ההגעה לבית החולים, או לקבוצת טיפול סטנדרטי, הכוללת מדידת high-sensitivity Troponin T בעת ההגעה לבית החולים ושלוש שעות מאוחר יותר.

תוצא היעילות העיקרי היה משך האשפוז של חולים ששוחררו לאחר שלילת אוטם לבבי חד ותוצא הבטיחות כלל את שיעורי אירועים לבביים מג’וריים לאחר 30 ימים.

מהנתונים עולה כי ללא תלות בגישה האבחנתית, קרוב למחצית מהחולים (47%) בשתי הקבוצות שוחררו בתוך 12 שעות. עם זאת, מכלל התוצאות עולה כי חלה ירידה במשך השהות בבית החולים של כשעה אחת בזרוע ההתערבות, בהשוואה לזרוע הסטנדרטית. משך השהות עמד על 7.8 שעות בקבוצת הטיפול הסטנדרטי לעומת 6.9 שעות בקבוצת ההתערבות.

החוקרים מדווחים כי תוארו מעט הבדלים בין שלושת המרכזים המשתתפים בהיקף הירידה במשך השהות בבית החולים, עם הבדל שנע לטובת זרוע ההתערבות בהיקף של 0.5 עד 1.2 שעות, אך ההבדל נותר מובהק סטטיסטית בכל המרכזים.

עוד עולה מהנתונים כי הגישה המשולבת, המבוססת על בדיקת Copeptin טרם הגעה לבית חולים ועל בדיקת high-sensitivity Troponin T, הייתה בטוחה, עם העדר-נחיתות לעומת הגישה הסטנדרטית, בכל הנוגע לשיעור אירועים לבביים מג’וריים לאחר 30 ימים (14.7% לעומת 15.6%, בהתאמה).

החוקרים מסבירים כי מדובר במחקר הגדול ביותר עד כה להשוואת גישה לשלילה מוקדמת של אוטם לבבי אל מול הגישה הסטנדרטית כיום. מהנתונים עולה כי שלילה מואצת של אוטם לבבי, באמצעות בדיקת Copeptin לפני הגעה לבית החולים ובדיקת high-sensitivity Troponin T בעת ההגעה לאשפוז, הובילה להפחתה משמעותית של משך האשפוז בבית החולים.

מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AHA

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    בקרב אלו הצורכים אלכוהול בכמות רבה, הפחתת צריכת אלכוהול להיקף קל עד מתון מלווה בירידה של 23% בסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים, כך עולה ממחקר עוקבה גדול שתוצאותיו פורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים אודות 21,011 מבוגרים ממאגר Korean National Health Insurance Service-Health Screening Database עם צריכת אלכוהול רבה בתחילת הדרך (90.39% […]

  • התועלת של אנטרסטו בטיפול בחולים מאושפזים עם החמרת אי-ספיקת לב (J Am Coll Cardiol)

    התועלת של אנטרסטו בטיפול בחולים מאושפזים עם החמרת אי-ספיקת לב (J Am Coll Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, התומכות בתועלת של טיפול ב-Sacubitril/Valsartan (אנטרסטו) בחולים מאושפזים בשל החמרת אי-ספיקת לב. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים אודות היעילות והבטיחות של טיפול באנטרסטו בחולים מאושפזים עם אי-ספיקת לב לאורך ספקטרום מקטע הפליטה של חדר שמאל. הם […]

  • טיפול ב-Icosapent Ethyl מפחית רמות Liporprotein (a) וסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג'וריים (J Am Coll Cardiol)

    טיפול ב-Icosapent Ethyl מפחית רמות Liporprotein (a) וסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג'וריים (J Am Coll Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי ריכוזי Lp(a) (או Lipoprotein (a)) מנבאים את הסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים בחולים עם רמות טריגליצרידים גבוהות במהלך טיפול בסטטינים. חשוב מכך, טיפול ב-Icosapent Ethyl (וסקפה) הפחית את הסיכון לסיבוכים אלו לאורך טווח רחב של רמות […]

  • טכיקרדיה פרוקסיזמלית על-חדרית (JAMA,CME)

    טכיקרדיה פרוקסיזמלית על-חדרית (JAMA,CME)

    טכיקרדיה פּרוקסיזמלית על-חדרית (Paroxysmal Supra-Ventricular Tachycardia) כוללת בתוכה טָכיאריתְמיוֹת (Tachyarrhythmia ) שמקורן החשמלי הוא דרך צומת הפרוזדור והחדר (atrio-ventricular junction, ובקיצור AV junction) וטָכיאריתְמיוֹת שעוברות דרך צומת זה, עם קצב לב העולה על 100/דקה. תת-סוגים של הפרעת קצב זו כוללים AV Nodal Reentrant Tachycardia (ובקיצור AVNRT),AV Reentrant Tachycardia (AVRT) וטכיקרדיה עלייתית מוקדית (Focal Atrial Tachycardia). מאמר זה, מתוך ה-JAMA, מתעמק באפידמיולוגיה, בפתופיזיולוגיה, באבחון, ובאסטרטגיות טיפול.

  • וריאביליות מדידות יחס אלבומין: קריאטינין בשתן בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Am J Kidney Dis)

    וריאביליות מדידות יחס אלבומין: קריאטינין בשתן בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Am J Kidney Dis)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Kidney Diseases עולה כי בקרב חולים עם סוכרת מסוג 2 ישנה וריאביליות ניכרת במדידות יחס אלבומין: קריאטינין באותו מטופל, כאשר השלמת מספר איסופי שתן לבדיקת יחס אלבומין: קריאטינין עשויה לשפר את הדיוק במעקב אחר שינויים לאורך זמן. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אלבומינוריה הינה סמן פרוגנוסטי ואבחנתי […]

  • ריכוז אלבומין מסוכרר מנבא סיכון לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Am J Kidney Dis)

    ריכוז אלבומין מסוכרר מנבא סיכון לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Am J Kidney Dis)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Kidney Diseases עולה כי בקרב חולים עם מחלת כליות כרונית, קיים קשר בלתי-תלוי בין רמות אלבומין מסוכרר ובין הסיכון למחלת כליות סופנית, מחלות לב וכלי דם ותמותה, ללא תלות באבחנה של סוכרת. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי המוגלובין מסוכרר משמש באופן לזיהוי הפרעות במשק הסוכר, אך […]

  • חשיבות קופפטין בחיזוי הפרעות במשק נתרן בחולים לאחר ניתוח להסרת אדנומה היפופיזרית (Neurosurgery)

    חשיבות קופפטין בחיזוי הפרעות במשק נתרן בחולים לאחר ניתוח להסרת אדנומה היפופיזרית (Neurosurgery)

    במאמר שפורסם בכתב העת Neurosurgery מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי שינויים בריכוזי קופפטין בדם עשויים לסייע בחיזוי הסיכון להיפונתרמיה או היפרנתרמיה בחולים לאחר ניתוח אנדוסקופי להסרת אדנומה בהיפופיזה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי AVP (או Arginine Vasopressin) הינו הורמון חשוב האחראי לשמירה על מאזן הנתרן בדם לאחר ניתוח היפופיזה. מדידת רמות […]

  • סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות ואיכות חיים ירודה בילדים עם מחלת לב מולדת (J Pediatr Rehabil Med)

    סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות ואיכות חיים ירודה בילדים עם מחלת לב מולדת (J Pediatr Rehabil Med)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Pediatric Rehabilitation Medicine עולה כי בילדים עם מחלת לב מולדת סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות וכן איכות חיים כוללת נמוכה יותר, בהשוואה לילדים בריאים. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לקבוע את שיעורי ההימצאות של הפרעות פסיכיאטריות ספציפיות, לזהות גורמים מנבאים הקשורים עם הפרעות אלו ולבחון את איכות החיים הכוללת של […]

  • האם תנומות במהלך היום מובילות לעליה ברמות סוכר בדם? (Front Endocrinol)

    האם תנומות במהלך היום מובילות לעליה ברמות סוכר בדם? (Front Endocrinol)

    תנומות ארוכות של שעה ומעלה, תנומות במהלך הבוקר, או מנוחת צוהריים עשויות להוביל לעליה ברמות סוכר בדם במבוגרים עם סוכרת מסוג 2, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Frontiers in Endocrinology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי תנומות במהלך היום הן נפוצות בסין ובתרבויות אחרות ועשויות לשחק תפקיד חשוב בבריאות הקרדיו-מטבולית, אך מחקרים קודמים […]

אחיות ואחים יקרים,

לרגל יום האחיות והאחים המצוין היום, 16 באפריל 2024, אנו מצדיעים לכם ומוקירים את פועלכם.

אתם, הגיבורים שנלחמים על חייהם של חיילים ושל אזרחים, ולא משנה באילו תנאים, וזאת באומץ, בגבורה וללא פשרות, ראויים לכל הערכה.
תודה רבה בשם חברת e-Med ובשם המדינה כולה.