IBD

מדד חדש מנבא הפוגה היסטולוגית בחולים עם קוליטיס כיבית (Gut)

מדד חדש לחיזוי הפוגה היסטולוגית בקוליטיס כיבית, המבוסס על נוכחות או העדר נויטרופילים, מהווה כלי יעיל וקל יותר בהשוואה למדדים אחרים, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Gut.

כאשר המדד החדש, Paddington International Virtual Chromoendoscopy Score (PICaSSO) Histologic Remission Index (ובקצרה, PHRI), שולב במודל בינה מלאכותית, האלגוריתם ניבא באופן מדויק הפוגה היסטולוגית.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בעבר הוצע כי הפוגה היסטולוגית הינה יעד לטיפול בחולים עם קוליטיס כיבית ומדדים רבים פותחו במידה להעריך את פעילות המחלה, אך אלו אינם בשימוש נרחב לאור מורכבותם.

כעת פיתחו החוקרים מדד המבוסס על 614 דגימות ביופסיה מ-307 חולים עם קוליטיס כיבית מ-11 מרכזים באירופה וצפון אמריקה, אשר נכללו באופן פרוספקטיבי במחקר PICaSSO. המדד כולל שילוב של פתולוגים ואנדוסקופיסטים המעוניינים במדד היסטולוגי אשר יהיה תואם למדד אנדוסקופי, אך יספק מידע מעבר להערכה האנדוסקופית לבדה. בעקבות המדד הנ”ל, אין צורך בהערכת כיוב/ארוזיה, גורם שנכלל לעיתים קרובות במדדים אחרים אך כרוך בוריאביליות רבה התורמת לחוסר דיוק.

מהנתונים המוקדמים עלה כי השימוש באלגוריתם בינה מלאכותית עם המדד החדש סייע להבחין בין קוליטיס כיבית פעילה ושקטה ברגישות של 78%, סגוליות של 91.7% ודיוק של 86%. החוקרים מצאו קורלציה גבוהה בין המדד הנ”ל ובין הפעילות האנדוסקופית וכי מדד זה ניבא את התוצאות הקליניות בחולים עם קוליטיס כיבית, כולל אשפוזים, כריתת מעי גס והתחלה או שינוי בטיפול בעקבות התלקחות קוליטיס כיבית.

החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים במטרה לבחון את מדד PHRI ולבחון את שילובו בהתערבויות בעלות חשיבות קלינית, בטרם ישולב בפועל במסגרת הטיפול בחולים אלו.

Gut 2022

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה