IBS

השפעות הפרעות שינה על תסמיני תסמונת מעי רגיז (Aliment Pharmacol Ther)

הפרעות שינה נפוצות יותר בחולים עם תסמונת מעי רגיז (Irritable Bowel Syndrome או IBS) ומצויות בקורלציה עם כאב ומצוקה על-רקע תסמונת מעי רגיז ואיכות חיים ירודה על-רקע מחלת המעי.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את ההשפעה של שינה על תסמיני IBS, על איכות החיים הספציפית לתסמונת מעי רגיז ותסמינים מחוץ למערכת העיכול.

דפוסי השינה של חולי IBS נבחנו בהשוואה לנבדקים בריאים באמצעות מד אקטיגרפיה שנשאו במהלך שבוע. יומנים שימשו לדיווח יומי על פעילות המעיים, דפוס היציאות ותסמינים נלווים. מדדים נוספים שימוש להערכת הקשר בין שינה, מצב רוח ותסמינים המערבים את מערכת העיכול.

מדגם המחקר כלל 50 משתתפים (גיל ממוצע של 38.6 שנים, 24 חולי IBS ו-26 ביקורות בריאות) שהשלימו ניטור שינה. חולי IBS ישנו יותר שעות בכל יום (7.7 לעומת 7.1 שעות), אך חשו פחות רעננים. בחולי IBS תועדו יותר יקיצות במהלך השינה (12.1 לעומת 9.3). יקיצות ניבאו כאבי בטן חמורים יותר, כמו גם מצוקה רבה יותר על-רקע תסמיני מערכת העיכול, אך ללא קשר עם דפוס היציאות או תסמינים נלווים.

החוקרים זיהו קורלציה שלילית בין יקיצות ובין איכות החיים הכללית ואיכות החיים הספציפית לתסמונת מעי רגיז בחולי IBS.

מצב הרוח סיפק הסבר חלקי להשפעות של הפרעות שינה על כאבי בטן.

מהממצאים עולה כי להפרעות שינה השפעות שהן מעבר למערכת העיכול, עם פגיעה במצב הרוח וכאב סומאטי משמעותי יותר באוכלוסיית חולים זו.

Aliment Pharmacol Ther. 2016;44(3):246-258

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה