IBS

פעילות גופנית סדירה עשויה להקל על תסמיני תסמונת מעי רגיז (PLoS One)

במאמר שפורסם בכתב העת PLoS One מדווחים חוקרים מיפן כי מספר צעדים יומי גדול יותר מלווה בחומרה פחותה של תסמונת מעי רגיז (Irritable Bowel Syndrome) בחולים צעירים.

מדגם המחקר כלל 78 נשים ו-23 גברים בגיל ממוצע של 20 שנים, עם אבחנה של תסמונת מעי רגיז בדרגה קלה, אשר גויסו בין 2015-2018. מבין המשתתפים במחקר, 42 אובחנו עם תסמונת מעי רגז שהתבטאה בעיקר בעצירות, ב-29 תועדה תמונה מעורבת וב-25 חולים התמונה הדומיננטית הייתה של שלשול.

מדד GSRS (Gastrointestinal Symptom Rating Scale), הכולל תסמיני ריפלוקס, כאבי בטן, הפרעות עיכול, שלשול ועצירות, שימש להערכת החולים בתחילת המחקר.

החוקרים השלימו מעקב אחר דפוסי הליכה למשך שבוע כאשר המשתתפים השתמשו במד צעדים מסחרי ולא תועדו הבדלים משמעותיים בין המינים במספר הצעדים. מהנתונים עולה כי חומרת תסמיני תסמונת מעי רגיז פחתה עם עליה במספר הצעדים היומי. על-פי ממצאי המחקר, הגדלת מספר הצעדים היומי מ-4,000 ל-9,500 צעדים תוביל לירידה של כ-50% בחומרת התסמינים.

החוקרים מסבירים כי פעילות גופנית קלה מסייעת בסילוק גז מהמעי ובהפחתת תחושת נפיחות. לדבריהם, ההמלצה היא להקפיד על 30 דקות הליכה ביום להגברת זמני מעבר במעי במבוגרים עם עצירות כרונית. בנוסף, מחקר שפורסם לאחרונה מצא כי סמנים דלקתיים דוגמת IL-6 ו-TNF-Alpha היו נמוכים יותר לאחר 24 שבועות של פעילות אירובית בעצימות מתונה.

ממצאי המחקר מספקים לרופאים מידע אודות מספר הצעדים היומי המומלץ לחולים עם תסמונת מעי רגיז במטרה להקל על חומרת התסמינים. עם זאת, החוקרים מזהירים מפני מגבלות המחקר ומדגישים כי ההשפעה של פעילות גופנית על שיפור התסמינים בחולים עם אי-נוחות בדרגה קלה-עד-בינונית היא קטנה והייתה מובהקת סטטיסטית רק בנשים עם תסמונת מעי רגיז.

PLoS One 2020

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה