Immuno-Therapy Oncology

ממצאים חדשים מבססים את מעמדו של pembrolizumab (קיטרודה) כטיפול הבחירה למלנומה עמידה ל-ipilimumab (יירבוי) (LANCET ONCOLOGY)

חוקרים המפרסמים החודש את מאמרם ב-LANCET ONCOLOGY טוענים שממצאי המחקר מצביעים על כך שהטיפול באמצעות pembrolizumab (קיטרודה, MSD) במלנומה לאחר כשלון טיפול ב-ipilimumab (יירבוי, BMS) אמור להוות את טיפול הבחירה.

ברקע מסבירים החוקרים כי למטופלים עם מלנומה שהתקדמה על אף טיפול באיפלימומאב ושהם עם מוטציה חיובית ( BRAF(V600 , ולאחר טיפול בחוסמי BRAF או MEK או שניהם – יש מעט אפשרויות טיפול נוספות. החוקרים העריכו את היעילות והבטיחות של שני מינונים של פמברוליזומאב אל מול בחירת כימותרפיה כלשהי ע”י הרופא המטפל החוקר, במטופלים עם מלנומה עיקשת לאיפלימומאב.

החוקרים ביצעו מחקר שלב 2 של מטופלים בגיל 18 ומעלה מ-73 בתי חולים, מרפאות ומרכזים רפואיים אקדמיים ב-12 מדינות אשר מחלתם התקדמה בתוך 24 שבועות או יותר של טיפול בשתי מנות או יותר עם איפילימומאב , ובמידה והיו עם מוטציה חיובית של ( BRAF(V600 , טיפול קודם עם חוסמי BRAF או MEK או שניהם.

המטופלים היו צריכים להיות עם פתרון לכל תופעות הלואי של איפילימומאב בדרגת חומרה 0-1 ופרדניסון 10 מ”ג ליום או פחות למשך שבועיים לפחות, ועם סטטוס תפקודי לפי סולם ECOG של 0 או 1, ולפחות נגע מדיד אחד בכדי להיכלל במחקר.

בוצעה הקצאה אקראית תוך שימוש במערכת קול אינטראקטיבית ביחס של 1:1:1 לקבלת פמברוליזומאב 2 מ”ג/ק”ג או 10 מ”ג/ק”ג מידי 3 שבועות, או טיפול כימותרפי ע”פ בחירת הרופא החוקר (פקליטקסל+קרבופלטין, פקליטקסל, קרבופלטין, דאקאבאזין או טמוזולומיד פומי) .

ההקצאה רובדה ע”י סטטוס תפקודי לפי ECOG,  ריכוזי דהידרוגנז לקטאט , וסטטוס מוטציית ( BRAFV600 )  .  הקצאת הטיפול האינדיבידואלי בין פמברוזילומאב והכמותרפיה הייתה בפרוטקול פתוח תווית, אך החוקרים והמטופלים לא היו מודעים למינוני הפמבוליזומאב שקיבלו. יעד המחקר המרכזי היה הישרדות ללא התקדמות מחלה בשלב אנליזת הביניים שהוגדרה מראש באוכלוסייה ע”פ פרוטוקול כוונה לטפל.  המחקר נסגר לגיוס מטופלים חדשים אך ממשיך במעקב אחר המטופלים.

החוקרים מדווחים כי בין 30/11/2012 ועד 13/11/2013 גוייסו 540 מטופלים.  180 הוקצו באקראי לקבלת פמברוליזומאב 2 מ”ג/ק”ג, 181 במינון 10 מ”ג/ק”ג ו-179 כימותרפיה.

על בסיס 410 אירועים של הישרדות ללא התקדמות מחלה, נמצא שההישרדות ללא התקדמות מחלה השתפרה במטופלים שהוקצו לפמברוזילומאב 2 מ”ג/ק”ג (סיכון יחסי של 0.57, בטווח 0.45-0.73, p<0·0001) ובאלו שהוקצו לפמברוליזומאב 10 מ”ג/ק”ג (סיכון יחסי 0.5, בטווח 0.39-0.64 , p<0·0001) , בהשוואה לאלה שהוקצו לכימותרפיה.

שיעור ההישרדות ללא התקדמות מחלה לאחר 6 חודשים היה 34% (בטווח 27-42%) בקבוצת פמוברוליזומאב 2 מ”ג/ק”ג ושל 38% (בטווח 31-45%) במינון של 10 מ”ג/ק”ג, ושל 16% (בטווח 10-22%) בקבוצת הכימותרפיה.

תופעות לוואי בדרגות 3-4 הופיעו ב-11% מהמטופלים בפמברוליזומאב 2 מ”ג/ק”ג ו-14% במטופלים במינון 10 מ”ג/ק”ג ו-26% בקבוצת הכימותרפיה.

תופעת הלוואי הנפוצה ביותר בדרגות חומרה 3-4 בקבוצת הפמברוליזומאב היו עייפות (כ-1%) בהשוואה ל-5% בקבוצת הכימותרפיה.

תופעות לוואי נוספות בדרגת 3-4 כללו בצקות ומיאלגיה (1% ) במטופלי פמברוליזומאב 2 מ”ג/ק”ג ושלשול, תאבון ירוד, היפונטרמיה ודלקת ריאות (כ-1%) במטופלי פמברוליזומאב 10 מ”ג/ק”ג. בקבוצת הכימותרפיה התופעות השכיחות היו אנמיה (5%) , עייפות (5%) ונויטרופניה ולאוקופניה (4%) .

החוקרים מסכמים כי ממצאים אלה מבססים את פמברוליזומאב כטיפול הבחירה החדש במלנומה עמידה לאיפלימומואב.

Lancet Oncol.2015 Aug;16(8):908-18

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • גיל מתקדם מלווה בסיכון מוגבר למלנומה ראשונית נוספת (JAMA Dermatol)

    גיל מתקדם מלווה בסיכון מוגבר למלנומה ראשונית נוספת (JAMA Dermatol)

    מתוצאות מחקר עוקבה ארצי מנורבגיה עולה כי גיל מתקדם ומין זכר מלווים בסיכון מוגבר להתפתחות מלנומה פולשנית ראשונית נוספת, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים מהימנים אודות הסיכון של חולים למלנומה פולשנית ראשונית נוספת לאורך הזמן. הם התבססו על נתונים ממאגר רישום הסרטן בנורבגיה והשלימו […]

  • כריתת שחלות דו-צדדית עשויה להציל חיים בנשים עם מוטציות BRCA1/2 (מתוך JAMA Oncol)

    כריתת שחלות דו-צדדית עשויה להציל חיים בנשים עם מוטציות BRCA1/2 (מתוך JAMA Oncol)

    כריתת שחלות דו-צדדית מפחיתה משמעותית את הסיכון לתמותה מוקדמת מכל-סיבה בנשים עם וריאנט פתוגני בגנים BRCA1/2, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Oncology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בנשים הנושאות וריאנטים פתוגניים בגנים BRCA1/2 סיכון מוגבר לסרטן שד ושחלות ומומלץ להשלים כריתה דו-צדדית של השחלות והחצוצרות להפחתת הסיכון לממאירות. עם זאת, הקשר בין […]

  • טיפול ב-Zolgenensma משפר תפקוד מוטורי בחולים עם ניוון שרירי שדרתי (מתוך כנס ה-MSA)

    טיפול ב-Zolgenensma משפר תפקוד מוטורי בחולים עם ניוון שרירי שדרתי (מתוך כנס ה-MSA)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס ה-Muscular Dystrophy Association שנערך באורלנדו עולה כי טיפול ב- Zolgenensma עשוי להביא לשיפור תפקוד מוטורי בילדים עם ניוון שרירי שדרתי (Spinal Muscular Atrophy). ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קליניים הדגימו את היעילות והבטיחות של Zolgenensma (או Onasemnogene Abeparvovec) לטיפול בחולים עם ניוון שרירי שדרתי במשקל של 8.5 ק”ג ומעלה. […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Amivantamab לטיפול בסרטן ריאות מסוג NSCLC (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Amivantamab לטיפול בסרטן ריאות מסוג NSCLC (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור Amivantamab בשילוב עם כימותרפיה כקו-טיפול ראשון בחולים עם סרטן ריאות מסוג NSCLC (Nonsmall Cell Lung Cancer) מתקדם-מקומית או גרורתי עם מוטציות החדרה באקסון 20 של EGFR. בעקבות האישור המואץ של הטיפול ע”י מנהל המזון והתרופות האמריקאי בחודש מאי בשנת 2021, כעת Amivantamab קיבל אישור […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול תאי ראשון כנגד מלנומה גרורתית (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול תאי ראשון כנגד מלנומה גרורתית (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור lifileucel לטיפול בחלק מהמבוגרים עם מלנומה גרורתית או לא-נתיחה, כאשר מדובר באישור הראשון של טיפול תאי כנגד הממאירות הסולידית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מלנומה גרורתית או לא-נתיחה הינה צורה אגרסיבית של המחלה הממארת העשויה להיות פטאלית. הטיפול האימונותרפי האמור מיועד למבוגרים לאחר טיפול […]

  • גורמים המנבאים התפתחות סיבוכים במבוגרים וילדים עם מחלת קרוהן (Inflamm Bowel Dis)

    גורמים המנבאים התפתחות סיבוכים במבוגרים וילדים עם מחלת קרוהן (Inflamm Bowel Dis)

    מתוצאות מחקר חדש מישראל, בראשות פרופ’ דן טרנר מבית החולים שערי צדק בירושלים, עולה כי כרבע מהחולים עם מחלת קרוהן צפויים לפתח סיבוכים של המחלה, כאשר בדיקות מעבדה, סוג טיפול להשראת הפוגה, מצב סוציואקונומי וחסר תזונתי מנבאים סיכון גבוה יותר לסיבוכים בילדים עם מחלת המעי הדלקתית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים רבים אודות […]

  • הרגלי עישון עשויים להשפיע על שיעורי הישרדות חולים עם מלנומה (JAMA Netw Open)

    הרגלי עישון עשויים להשפיע על שיעורי הישרדות חולים עם מלנומה (JAMA Netw Open)

    בקרב חולים עם מלנומה הנוהגים לעשן תועד סיכון מוגבר לתמותה על-רקע המחלה הממארת, כאשר הסיכון היה גבוה עוד יותר באלו שעישנו קופסא ביום ומעלה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי במחקרים קודמים ובמשך עשורים, לא הייתה עדות לכך שעישון מעלה את הסיכון להתפתחות מלנומה. זאת בניגוד […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה