Immuno-Therapy Oncology

ה-FDA אישר טיפול משולב של אופידבו וירבוי כטיפול קו ראשון לחולי סרטן ריאות גרורתי מסוג תאים לא קטנים (הודעת BMS )

האישור מתבסס על מחקר CheckMate -227 שיוצג בסוף השבוע בכנס ה-ASCO השנתי של האגודה האמריקאית לאונקולוגיה קלינית

מנהל המזון והתרופות האמריקני (FDA) מאשר את פרוטוקול הטיפול המשולב אופדיבו (Opdivo) בתוספת ירבוי (Yervoy) כטיפול מקו ראשון בחולים עם סרטן ריאות גרורתי מסוג תאים לא קטנים (NSCLC) שבו רמת החלבון בגידול PD-L1 ≥ 1% 

במחקר  CheckMate -227 הראה פרוטוקול הטיפול המשולב הישרדות כוללת עדיפה ועמידה לאורך זמן לעומת הטיפול בכימותרפיה

זוהי האינדיקציה החמישית המאושרת לפרוטוקול הטיפול המשולב אופדיבו בתוספת ירבוי. פרוטוקול זה הוא טיפול אימונותרפי כפול הראשון והיחיד שאושר על ידי ה- FDA

חברת בריסטול מאיירס סקוויב (BMS) הודיעה כי ה FDA אישר את פרוטוקול הטיפול המשולב אופדיבו (nivolumab) 3 מ”ג/ק”ג בתוספת ירבוי (ipilimumab) 1 מ”ג/ק”ג (במתן תוך ורידי) לטיפול מקו ראשון בחולים בוגרים עם סרטן ריאות מסוג תאים לא קטנים (NSCLC) גרורתי שגידוליו מבטאים PD-L1 (≥1%).

תוצאות מעקב של שלוש שנים מחלק 1 של מחקר CheckMate -227, מראות כי פרוטוקול הטיפול המשולב אופדיבו בתוספת ירבוי הפגין שיפורים מתמשכים בהישרדות הכוללת (OS) ומדדי יעילות נוספים כטיפול מקו ראשון לחולים עם סרטן ריאות גררתי מסוג תאים לא קטנים.

במעקב חציוני של יותר משלוש שנים (43.1 חודשים), פרוטוקול הטיפול אופדיבו בתוספת ירבוי ממשיך להראות יתרון בהישרדות בהשוואה לכימותרפיה HR: 0.79; 95% CI: 0.67-0.93)), בקרב חולים עם גידול המבטא PD-L1 ≥ 1%. שיעורי הישרדות כוללת לאחר שלוש שנים באוכלוסייה זו היו 33% בפרוטוקול הטיפול המשולב אופדיבו בתוספת ירבוי, לעומת 22% בטיפול עם כימותרפיה בלבד. פרוטוקול הטיפול המשולב גם עיכב את התקדמות המחלה או התמותה בקרב חולים אלה, עם שיעור הישרדות ללא התקדמות המחלה (PFS) לשלוש שנים של 18% בפרוטוקול הטיפול המשולב לעומת 4% בטיפול עם כימותרפיה בלבד.

38% אחוזים מהמטופלים עם ביטוי PD-L1 ≥ 1% שהגיבו לטיפול המשולב אופדיבו בתוספת ירבוי הראו תגובה גם שלוש שנים לאחר תחילת התגובה הראשונה לעומת 4% בטיפול עם כימותרפיה בלבד. תגובות ממושכות אלה נצפו גם לאחר סיום הטיפול עם אופדיבו בתוספת ירבוי, שניתן למשך שנתיים לכל היותר לפי פרוטוקול הניסוי. ?(ומה עם השנה השלישית?)

בניתוח שבדק את ההישרדות הכוללת לפי מצב התגובה נראה כי 70% מהמטופלים עם ביטוי PD-L1 ≥ 1% שהראו תגובה מלאה או חלקית במשך חצי שנה לפרוטוקול הטיפול המשולב אופדיבו בתוספת ירבוי היו בחיים שלוש שנים מאוחר יותר, לעומת 39% מהחולים שטופלו בכימותרפיה.

בניתוח שבדק חולים עם ביטוי 1> PD-L1, הראה פרוטוקול הטיפול המשולב אופדיבו בתוספת ירבוי שיעורי הישרדות כוללת לאחר שלוש שנים של 34%, לעומת 15% בטיפול עם כימותרפיה בלבד (HR: 0.64; 95% CI: 0.51-0.81). בנוסף, 13% מהמטופלים בפרוטוקול הטיפול המשולב נותרו בחיים וללא התקדמות המחלה מתחילת הניסוי לעומת 2% עם הטיפול הכימותרפי. ו 34% מהמטופלים בפרוטוקול הטיפול המשולב עם תגובה מאושרת לטיפול המשיכו להראות תגובה שלוש שנים לאחר הופעת התגובה לעומת 0% בחולים שקיבלו את הטיפול הכימותרפי.

פרופיל הבטיחות של אופדיבו בתוספת ירבוי תאם למחקרים שדווחו בעבר בטיפול בסרטן ריאות מסוג תאים לא קטנים, ולא נצפו סימנים לבעיות בטיחות חדשות.

תוצאות אלה (Abstract #9500) יוצגו  בהרצאה בכנס השנתי של האגודה האמריקאית לאונקולוגיה קלינית (ASCO 2020), שהפעם ייערך באופן  דיגיטלי, בין התאריכים 29-31 במאי 2020.

השילוב של ירבוי עם אופדיבו ממשיך להראות תועלת בהשוואה לטיפול באופדיבו בלבד בקרב חולים שגידוליהם מבטאים PD-L1 ≥ 1% ובהשוואה לטיפול באופדיבו בתוספת כימותרפיה בקרב חולים שגידוליהם מבטאים PD-L1 < 1% לאחר מעקב של לפחות שלוש שנים.

פרוטוקול הטיפול המשולב אופדיבו בתוספת ירבוי הוא שילוב ייחודי של שני מעכבי מחסום חיסוני הכולל מנגנון פעולה בעל פוטנציאל להיות סינרגי, המכוון לשתי נקודות בקרה שונות (PD-1 ו- CTLA-4) כדי לסייע בהשמדת תאי הגידול: ירבוי מסייע בהפעלה והתרבות של תאי T, ואילו אופדיבו עוזר לתאי T קיימים לגלות את הגידול. חלק מתאי ה- T, העוברים סטימולציה על ידי ירבוי, עשויים לאפשר תגובה חיסונית לטווח הארוך.

מחקר CheckMate-227

מחקר CheckMate -227 הינו ניסוי פאזה 3 בעל מספר חלקים הבודק את יתרונות פרוטוקול הטיפול המשולב אופדיבו בתוספת ירבוי מול טיפול בכימותרפיה מבוססת פלטינה-דובלט כטיפול מקו ראשון בחולים עם סרטן ריאות מתקדם מסוג תאים קטנים עם היסטולוגיה של תאים קשקשיים או לא קשקשיים.

ישנם שני מדדים עיקריים הנבדקים בחלק 1 של הניסוי עבור אופדיבו בתוספת ירבוי  (לעומת כימותרפיה): הישרדות כוללת (OS) בקרב חולים שגידוליהם מבטאים PD-L1 (הוערך בחולים שגוייסו בחלק 1 א) והישרדות ללא התקדמות המחלה (PFS) אצל חולים עם נטל מוטציה של הגידול (TMB) 10 מוטציות למגה-בייס ללא קשר לביטוי של  PD-L1 (הוערך בחולים שגוייסו לשני החלקים (1א, 1ב).

מינון הטיפול שקיבלו החולים:

• חלק 1 א: אופדיבו (3 מ”ג / ק”ג כל שבועיים) בתוספת ירבוי במינון נמוך (1 מ”ג / ק”ג כל 6 שבועות) או אופדיבו בלבד (240 מ”ג כל שבועיים) לעומת כימותרפיה (כל 3 שבועות עד ארבעה מחזורים) בחולים שגידוליהם מבטאים PD-L1 (≥1%)

• חלק 1 ב: אופדיבו בתוספת ירבוי במינון נמוך או אופדיבו (360 מ”ג כל 3 שבועות) בתוספת כימותרפיה (כל 3 שבועות עד ארבעה מחזורי טיפול) לעומת כימותרפיה (כל 3 שבועות עד ארבעה מחזורי טיפול) אצל חולים שגידוליהם אינם מבטאים PD-L1 (<1%)

חלק 1 הראה יתרון בשני המדדים העיקריים שלו:

1.      הישרדות ללא התקדמות המחלה (PFS) עם פרוטוקול הטיפול המשולב אופדיבו בתוספת ירבוי לעומת כימותרפיה בקרב חולים שגידוליהם בעלי TMB גבוה (≥ 10 מוטציות / מגה בייס), ללא קשר לביטוי PD-L1

2.      הישרדות כוללת שממחישה עדיפות לטיפול בפרוטוקול המשולב אופדיבו בתוספת ירבוי במינון נמוך לעומת כימותרפיה כקו טיפולי ראשון בחולים עם סרטן ריאות מסוג תאים לא קטנים שגידוליהם הביעו PD-L1 ≥1%.

בהודעת החברה מוסיפים עוד שלמעשה תוצאות המחקר מעידות על כך שהטיפול האימונותרפי ללא כימו או עם כמות מזערית של כימו נותן תוצאות הישרדות טובות יותר לחולי סרטן ריאה מאשר טיפול כימו לבד.על בסיס מחקרים אלה הודיע השבוע FDA על אישור הטיפול האימונותרפי לחולי סרטן ריאה מתקדם בקו ראשון.

בהתייחסות לממצאי המחקר ואישור ה-FDA אומר ד”ר עבד אגברייה (בתמונה), מנהל היחידה האונקולוגית בבית החולים בני ציון:

“אישורי ה-FDA הם סוג של בשורה למטופלי סרטן ריאה. מתווסף כאן כלי חשוב לארסנל טיפולים לחולי סרטן דרגה 4 בקו ראשון של קומבינציה אימונותרפית אופדיבוי וירבוי ללא כימו או עם כימו מינימלי. הטיפול הזה מתווסף לטיפול הסטנדרטי שכולל כימו בשישה מחזורים ביחד עם פמברוליזומאב לשני שליש מהחולים בקו ראשון או פמברוליזומאב לבד לשליש מהחולים שיש להם חלבון גבוה
אופדיבוי ונירבוי מאפשרת יעילות לאורך זמן עם פרופיל בטיחות טוב, כלומר פחות תופעות לוואי מאשר הטיפול בשישה מחזורי כימו. הבשורה רלוונטית ל-85% מחולי סרטן הריאה, שיכולים להנות מהטיפול הזה כבר מחר בבוקר בשל אישור ה-FDA ומכיון שמרבית חולי סרטן הריאה מאובחנים בשלב מאוחר שלה. כמובן שהחולה והרופא יוכלו לבחור בסוג הטיפול המתאים להם מבין מגוון האפשרויות”.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה