Immuno-Therapy Oncology

השתלת עדשה טריפוקאלית עשויה לחסוך את הצורך במשקפיים לאחר ניתוח קטרקט (Ophthalmology)

בקרב מטופלים בהם הושתלה עדשה טרי פוקאלית לאחר ניתוח קטרקט סבירות הרבה יותר נמוכה כי יידרשו למשקפיים, בהשוואה לאלו בהם הושתלה עדה מונו פוקאלית, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Ophthalmology.

העדשה הטריפוקאלית TFNT00 אושרה ע”י מנהל המזון והתרופות האמריקאי בשנת 2019 והינה העדשה הטריפוקאלית היחידה שאושרה ע”י הסוכנות.

במחקר הנוכחי ערכו החוקרים השוואה בין העדשה הטריפוקאלית ובין עדשה מונופוקאלית (SN60AT) במחקר רב-מרכזי בו החולים יכלו לבחור איזו עדשה הם מעדיפים והחוקרים לא היו מודעים לקבוצת הטיפול. מבין 243 חולים, 129 בחרו בעדשה טריפוקאלית ו-114 בחרו בעדשה מונופוקאלית.

מהנתונים עולה כי העדשה הטריפוקאלית הייתה לא-נחותה בהשוואה לעדשה המונופוקאלית בהערכת חדות הראיה המתוקנת למרחק והייתה עדיפה בהערכת חדות הראיה המתוקנת לקרוב, עם הבדל מובהק סטטיסטי, בהשוואה לעדשה מונופוקאלית. באשר לחדות הראיה המתוקנת לטווח ביניים, גם במקרה זה תועדה עדיפות לעדשה הטריפוקאלית, בהשוואה לעדשה המונופוקאלית.

החוקרים מדווחים כי 80.5% מהחולים בקבוצת הטיפול בעדשה טריפוקאלית דיווחו כי כמעט לעולם לא נדרשו להרכיב משקפיים, זאת בהשוואה ל-8.2% מאלו בהם הושתלו עדשות מונו פוקאליות. למעלה מ-95% מאלו שטופלו בעדשה טריפוקאלית דיווחו על שביעות רצון או שביעות רצון רבה מהראיה, היו בוחרים בהשתלת אותה עדשה שוב וימליצו לבני משפחה וחברים על עדשות אלו.

בקרב אלו בהם הושתלו עדשות טריפוקאליות תועדה שכיחות גבוהה יותר של הילה וקרני אור בדרגה חמורה לאחר חודש ולאחר חצי שנה. עם זאת, לאחר חצי שנה, פחות מ-5% מאלו בהם הושתלה עדשה טריפוקאלית דיווחו כי היו מוטרדים מאוד מהפרעות ראיה.

Ophthalmology, online September 28, 2020

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה