Immuno-Therapy Oncology

עדויות חדשות תומכות בתועלת הקלינית של טיפול אחזקה ב-Olaparib בנשים עם הישנות סרטן שחלות (Gynecol Oncol)

במאמר שפורסם בכתב העת Gynecologic Oncology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בנשים עם הישנות סרטן שחלות רגיש לפלטינום, ללא מוטציות תורשתיות ב-BRCA1/BRCA2, יש תועלת לטיפול אחזקה ב- Olaparib(לינפרזה), ללא סוגיות חדשות הנוגעות לבטיחות הטיפול.

מחקר OPINION בשלב IIIb בחן את תוצאות טיפול אחזקה מונותרפי ב- Olaparib בנשים ללא מוטציות תורשתיות ב-BRCA1/BRCA2 עם הישנות סרטן שחלות רגיש לפלטינום, אשר קיבלו לפחות שני קווי טיפול קודמים במשטר כימותרפי המבוסס על פלטינום.

המחקר הבינלאומי כלל נשים שהגיבו לטיפול כימותרפי מבוסס-פלטינום שקיבלו טיפול אחזקה בטבליות Olaparib (300 מ”ג, פעמיים ביום) עד התקדמות מחלה או רעילות שאינה מתקבלת על הדעת. התוצא העיקרי היה הישרדות ללא-התקדמות ותוצא סיום משני היה הישרדות ללא-התקדמות לפי מצב HRD (Homologues Recombination Deficiency) ומוטציות BRCA סומאטיות. הניתוח העיקרי של הישרדות ללא-התקדמות היה מתוכנן ל-18 חודשים לאחר שהחולה האחרונה קיבלה את המנה הראשונה של הטיפול.

מדגם המחקר כלל 279 נשים שקיבלו טיפול ב- Olaparib. בעת ניתוח הנתונים באוקטובר 2020, ב-210 נשים תועדה הישרדות ללא-התקדמות מחלה וחציון משך ההישרדות ללא-התקדמות עמד על 9.2 חודשים בכלל האוכלוסייה.

לאחר 12 חודשים, שיעורי ההישרדות ללא-התקדמות עמדו על 38.5% ולאחר 18 חודשים, שיעורים אלו עמדו על 24.3% מהנשים.

חציון ההישרדות ללא-התקדמות עמד על 16.4% בתת-קבוצה של נשים עם מוטציות סומאטיות ב-BRCA, 11.1 חודשים בנשים חיוביות ל-HRD, כולל נשים עם מוטציות BRCA, 9.7 חודשים בנשים חיוביות ל-HRD אך ללא מוטציות BRCA וחציון ההישרדות ללא-התקדמות עמד על 7.3 חודשים בנשים שליליות ל-HRD.

האירועים החריגים על-רקע הטיפול התרופתי כללו בחילות (48.4%) ועייפות (44.1%). אירועים חריגים על-רקע הטיפול התרופתי שהובילו להפרעה בטיפול, הפחתת מינון והפסקת הטיפול, תועדו ב-47%, 22.67% ו-7.5% מהנשים, בהתאמה.

ממצאי המחקר תומכים בתועלת הקלינית של טיפול אחזקה ב- Olaparib בנשים ללא מוטציות תורשתיות ב-BRCA, בהשוואה לביקורות היסטוריות.

Gynecol Oncol. 2022 Mar;164(3):498-504

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה