Infertility

התערבות מבוססת-אינטרנט להקלה על תסמינים פסיכיאטריים עשויה לשפר פוריות (PLoS One)

התערבות המבוצעת אונליין להקלה על תסמיני דיכאון וחרדה בנשים עם הפרעות פוריות הייתה בעלת יעילות דומה להתערבות פנים-מול-פנים והובילה לשיפור משמעותי בסיכויים להרות, כך עולה מתוצאות מחקר אקראי חדש שפורסמו בכתב העת PLoS One.

החוקרים ביקשו לקבוע אם תכנית גוף-נפש מבוססת-אינטרנט תוביל לכך שנשים עם הפרעות פוריות יסכימו לקחת חלק במחקר ויסכימו להשתתף בהתערבות ספציפית לפוריות. עוד בחנו החוקרים אם התכנית תביא להפחתת תחושת המצוקה של המשתתפות לאורך ההתערבות ותביא לשיפור סיכויי ההפריה.

מדגם המחקר כלל 71 נשים ללא ילדים, אשר ענו על הקריטריונים להפרעות פוריות. המשתתפות חולקו באקראי לקחת חלק בתכנית גוף/נפש לפוריות אשר בוצעה דרך האינטרנט, או לקבוצת ביקורת. התוצאים העיקריים כללו את שיעורי ההקפדה על ההשתתפות בתכנית ושביעות הרצון שלהן מהתכנית.

התכנית שנערכה אונליין תאמה לזו שבוצעה פנים מול-פנים וכללה הדרכות באמצעות סרטונים, הסברים בעל-פה ובכתב באורך 10 שעות, אשר עסקו בנושאים דוגמת הקשר בין דחק, אורח חיים ופוריות; טכניקות הרפיה; מיינדפולנס; טיפול קוגניטיבי-התנהגותי; טכניקות להפחתת דחק; כישורי האזנה ותקשורת; גישות לביטוי רגשות והתמודדות יעילה עם כעס; כישורי הצבת יעדים ואימון אסרטיבי.

בהשוואה לנשים בקבוצת הביקורת, באלו בקבוצת ההתערבות תועדה ירידה משמעותית במדדי מצוקה, כולל חרדה, דיכאון ודחק. הסיכוי להרות היה גבוה פי 4.47 בקרב נשים בקבוצת ההתערבות, בהשוואה לאלו בקבוצת הביקורת (יחס סיכויים של 4.47, רווח בר-סמך 95% של 1.56-12.85, p=0.005) וההפריה תועדה בשלב מוקדם יותר.

ממצאי המחקר מעידים כי תכניות המותאמות באופן ספציפי לאוכלוסיה זו עשויות להביא לשיפור בתסמינים הפסיכיאטריים וכן להביא לשיפור סיכויי הפוריות. החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים במטרה לאשר את ממצאי המחקר.

PLoS One 2020

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה