Insomnia

פרופ’ בנטואיץ’ בכנס מחקרים קליניים בילדים: ”אני לא אומר שזו תרופת הפלא, אבל אי אפשר להתעלם מהקנאביס” (C TRIALS)

הודעת C TRIALS

פרופ’ צבי בנטואיץ’ (בתמונה, צילום יח”צ C TRAILS) , מראשוני הרופאים שטיפלו בעזרת קנאביס רפואי בישראל, אמר  בכנס מחקרים קליניים בילדים, של עמותת C TRIALS שהתקיים ברמב”ם, כי אין מספיק ניסויים שמראית את יתרונות הקנאביס לעומת הסיכון

ב-22/1/20 התקיים בבית החולים רמב”ם בחיפה, כנס מחקרים קליניים בילדים, של עמותת C TRIALS, מתוך מטרה להעלות את המודעות לחשיבות הניסויים הקליניים, בעיקר בילדים.

המחקרים הקליניים בארץ מאפשרים לחולים הישראלים להיחשף לתרופות ולטכנולוגיות הרפואיות החדישות ביותר ובכך תורמים תרומה גדולה לבריאותם. כמו כן, מאפשרים חשיפה של הרופאים לאותן תרופות וטכנולוגיות חדישות ובכך מציבות אותם בחזית המדע. שוק המחקרים הקליניים בישראל מכניס למעלה מ 500 מיליון שקלים מדי שנה ומספק תעסוק לאלפי עובדים במעגל הראשון ולמאות עובדים במעגל השני בתעשיית הביוטק. שוק המחקרים הקליניים העולמי הוא שוק תחרותי ביותר ומדינות רבות בעולם הפנימו את יתרונות התעשייה הזו ויצרו תנאים מזמינים לחברות היזמיות, רק כדי ליהנות משלל היתרונות הגלומים בשוק זה. בכנס דנו במשמעות האתיקה המקצועית ויישומה בשטח.

יו”ר עמותת C TRIALS ד”ר ויקטור וישליצקי: “מחקר קליני הוא נושא סבוך בדרך כלל ועל אחת כמה וכמה בילדים, והרגישות במחקרי ילדים ברורה ומובנת. עמותת סי טריילס שמה לה למטרה לקדם את נושא המחקר הקליני בארץ, על כל היבטיו ועושה זאת על ידי פעילות בתחום העלאת המודעות לנושא, חינוך וקידום ידע וגם פעילות מול גורמים רגולטוריים כמו משרד הבריאות, לקידום נושאים שונים המשפיעים על האפשרויות לקדם מחקר קליני בארץ”.

במהלך הכנס התקיימו הרצאות של רופאים וחוקרים ופאנל שעסק בנושא: “אתיקה ופרקטיקה במחקרי ילדים דילמות ותפקיד הרופא המטפל”. בין המרצים, נשא דברים גם פרופ’ צבי בנטואיץ’, מראשוני הרופאים שטיפלו בעזרת קנאביס רפואי בישראל, דיבר על החומרים בצמח הקנאביס ועל המחקרים והיעילות הרפואית שלו.

“יש מעט מדי ניסויים קליניים כדי לתת תשובות, אין מספיק ניסויים שמראים את היתרונות לעומת הסיכון”, אמר פרופ’ בנטואיץ’. “החברה האמריקאית לנוירולוגיה קבעה שורת מצבים במחלות שונות, כדי לשכנע את היעילות הרפואית, אבל כששואלים מה מצב המחקרים הקליניים, המספרים הם קטנים. הייתי שותף למחקרים קליניים של חברת ‘תיקון עולם’, מהם הגיעו 12 פרסומים מדעיים בשנתיים האחרונות ויש בסיס לכמה דברים מאוד ברורים ומעודדים”.

לדבריו, אחד הממצאים שהתגלו הוא שתערובת המרכיבים בצמח, נמצאה יעילה יותר מאשר הכימיקל הבודד שמגיע בהפקת שמן הקנאביס. עוד הוסיף פרופ’ בנטואיץ’, כי אי אפשר להתעלם מהעובדה שהדברים הבולטים שמושפעים, הם כאב, תיאבון, מצב רוח ושינה, וכמו כן, אי אפשר להתעלם מהירידה בצריכת התרופות, בעיקר אצל חולים גריאטריים”.

פרופ’ בנטואיץ’ הציג בפני הקהל שני סרטונים, כדוגמא למקרים ברורים בהם הקנאביס מסייע אצל ילדים. סרטון אחד מראה תינוק אפילפטי שהוריו מעידים על כך שבל מעשרות התקפים ביום ולאחר שהוחל שימוש בשמן קנאביס, נעלמו ההתקפים. “הדוגמא השנייה היא אוטיזם, שם האפקטים ממש דרמטיים”, אמר פרופ’ בנטואיץ’.

לנוכחים הוצג סרטון על ילד בעל אוטיזם בהתקפה קשה בה הוא מטיח את ראשו בקיר ודופק עם ידיו על כל דבר, אך לאחר שהוחל שימוש בשמן קנאביס, אותו ילד יושב ברוגע ומצליח לתקשר עם הסביבה. “זו דוגמא מעוררת השתאות, אני לא אומר שזו תרופת הפלא, אבל אי אפשר להתעלם מהקנאביס”.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה