Insomnia

עדויות חדשות תומכות בבטיחות וביעילות של Perampanel בחולים עם אפילפסיה מוקדית (Epilepsy Behav)

ממצאי מחקר חדש תומכים ביעילות ובבטיחות טיפול ב-Perampanel(פייקומפה)בחולים עם אפילפסיה מוקדית, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העתEpilepsy & Behavior.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים הדגימו את היעילות שלPerampanelכתוספת טיפול לאיזון פרכוסים מוקדיים עמידים לטיפול. עם זאת, אין נתונים רבים אודות תוצאות הוספה מוקדמת של הטיפול בחולים עם אפילפסיה מוקדית. החוקרים השלימו מחקר פרוספקטיבי תצפיתי להערכת היעילות של הוספת מוקדמת שלPerampanelלטיפול בחולים אלו. יעילות הטיפול הוגדרה בנוכחות ירידה של לפחות 50% בתדירות הפרכוסים במהלך שלושת החודשים האחרונים, בהשוואה למצב בתחילת המחקר ונבחנה לאחר 6 חודשים ו-12 חודשים.

מדגם המחקר כלל 113 חולים (גיל ממוצע של 40.3 שנים) עם אפילפסיה מוקדית, אשר החלו טיפול מוקדם ב-Perampanel(ב-37.2% מדובר היה בתרופה הראשונה שהוספה למשטר הטיפול וב-62.8% מהחולים זו הייתה התרופה השניה) עם חשיפה ממוצעת של 11 חודשים (מינוןPerampanelממוצע של 6.3 מ”ג/יום לאחר 12 חודשים).

לאחר 6 חודשים, 50.4% הגיבו לטיפול וב-20.4% לא תועדו פרכוסים, בהשוואה למצב בתחילת המחקר (שלושה חודשים לפני התחלתPerampanel). לאחר 12 חודשים, שיעורים אלו עמדו על 68.1% ו-26.5%, בהתאמה, בהשוואה למצב בתחילת המחקר.

שיעור החולים ללא-פרכוסים לאחר 12 חודשים היה גבוה יותר משמעותית (p=0.033) כאשרPerampanelניתנה כתוספת ראשונה, בהשוואה לשיעור החולים שקיבלו את הטיפול כתוספת שניה לטיפול התרופתי. מספר התרופות נוגדות הפרכוס שנטלו החולים במקביל היה קטן יותר משמעותית מתחילת המחקר לאחר 6 חודשים ו-12 חודשים (p=0.001). עד לתום תקופת המחקר הטיפול באפילפסיה הופחת ב-23.9% מהחולים.

אירועים חריגים על-רקע טיפול תרופתי, אשר היו ברובן בדרגה קלה או בינונית, תועדו ב-30.1% מהחולים, כאשר אי-שקט (8%) וסחרחורות (7.1%) היו האירועים החריגים הנפוצים ביותר.

החוקרים מסכמים וכותבים כי זהו המחקר הפרוספקטיבי-תצפיתי הראשון להערכת היעילות והבטיחות של הוספה מוקדמת שלPerampanelבחולים עם אפילפסיה מוקדית לאורך 12 חודשים. הטיפול הדגים יעילות ופרופיל בטיחות חיוביים כאשר ניתן במינון חציוני של 6 מ”ג/יום, ללא תלות בשילוב עם תרופות נוגדות-פרכוס אחרות.

Epilepsy Behav. 2019

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה