Leukemias

הסרת תאי T והחזרתם עם רצפטורים אנטיגניים כימריים הובילה במס’ מחקרים קטנים לתוצאות חסרות תקדים בחולי לוקמיה ולימפומה סופניים (SKY NEWS)

מאת  מערכת אי-מד

דיווח על פריצת דרך יוצאת דופן בטיפול חדש בסרטן דם מסוג לוקמיה ולימפומה מוצג היום ב-SKY NEWS . מדובר על שימוש בטכנולוגיה של הסרת תאים ממערכת החיסון, תאי T והשתלתם מחדש עם מולקולה הגורמת לחיסול התאים הסרטניים.

במחקר אחד, 9 מתוך 10 מטופלים עם סוג חמור של לוקמיה הדגימו היעלמות מלאה של הסימפטומים. 4 מתוך 5 עם סוגי סרטן דם אחרים הגיבו באופן חיובי לטיפול ויותר ממחציתם השלימו את הטיפול עם היעלמות מלאה של הסימפטומים.

החוקר הראשי, פרופ’ סטנלי רידל, ממכון פרד האטצ’ינסון לחקר הסרטן בסיאטל, ארה”ב, אמר שהתוצאות הללו התקבלו במטופלים שתוחלת החיים שלהם הוערכה בין 2-5 חודשים בלבד. לדעתו מדובר בתוצאה יוצאת דופן וחסרת תקדים של השגת שיעורי תגובה כאלה בקרב חולים במחלה מאוד מתקדמת.

טכניקת הטיפול כוללת הסרת תאי T מהמטופלים, טמעה של מולקולות ”רצפטור” שיודעות לזהות את תאי הסרטן והחזרתם בעירוי למטופל. התאים המוחזרים, הידועים כרצטפוורים אנטיגניים כימריים מגיעים מתאי עכברים שהתרבו באמצעות הנדסה גנטית. כאשר אלה מתחברים לתאי ה-T, הם מפחיתים את היכולת תאי הסרטן להגן על עצמם מפני מערכת החיסון הטבעית.  

פרופ’ רידל תיאר את המנגנון בכנס השנתי של האיגוד האמריקאי להתקדמות במדע (AAAS) בוושינגטון כשינוי פוטנציאלי בגישה הטיפולית לסרטן.

את הטכנולוגיה הזו מבקש כעת פרופ’ רידל לבדוק עם על מטופלים עם גידולים סרטניים מוצקים .

ה-SKY מדווח כי אחד המחקרים המבטיחים של פרופ’ רידל שכלל 35 מטופלים עם ALL (ר”ת של acute lymphoblastic leukaemia ) שעברו טיפול עם אותם תאי T שעברו ”השבחה”. 

במחקר הזה, 94% השיגו החלמה מלאה. רידל מבהיר שלא מדובר עדיין על ריפוי כיוון שהסימפטומים עלולים עדיין לחזור.

יחד עם זאת, גם רידל וגם חוקרים אחרים מציינים בהסתייגות שמדובר עדיין על 30 מטופלים בלבד בסוג הסרטן הספציפי הזה של ALL , והשאלה אם הגישה עובדת גם על סוגי סרטן נוספים.

לדיווח ב-SKY NEWS (הכוללים כאמור גם סרטון הסבר למנגנון הפעולה וראיון עם פרופ’ רידל)

הערת המערכת: יש להסתייג ולציין שהמחקרים הללו טרם דווחו בעיתונות המדעית, אך נראה שמדובר כאן ביישום שונה של הגישה האימונו-תרפית שכבר הוכיחה את עצמה בטיפולים במלנומה, סרטן ריאות.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה