Leukemias

תוצאות מבטיחות לטיפול ב-Acalabrutinib כנגד CLL (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-EHA)

מתוצאות מחקר בשלב 3 בשם ASCEND עולה כי טיפול ב- Acalabrutinib, המאושר כיום לטיפול ב-Mantle Cell Lymphoma, הוביל לשיפור משמעותי בסבילות וכן בהישרדות ללא-התקדמות CLL (Chronic Lymphocytic Leukemia), בהשוואה למשטרי טיפול סטנדרטיים.

מחקר ASCEND הינו המחקר האקראי הראשון להשוואת מעכב BTK כטיפול מונותרפי, בשילוב עם טיפול כימו-אימונותרפי סטנדרטי (Bendamustine עם Rituximab) או טיפול משולב ללא-כימותרפיה של Idelalisib עם Rituximab.

מדגם המחקר כלל 310 חולים עם CLL עמיד/חוזר, אשר חולקו באקראי ביחס 1:1 לטיפול ב- Acalabrutinib במינון 100 מ”ג, פעמיים ביום, עד להתקדמות מחלה (155 חולים), או לטיפול לפי בחירת הרופא ב-Idelalisib (150 מ”ג, פעמיים ביום, בשילוב עם עד שמונה עירויים של Rituximab, 119 חולים), או Bendamustine (70 מ”ג/מ”ר במתן תוך-ורידי בימים 1 ו-2 של כל מחזור, בשילוב עם Rituximab ביום הראשון של כל מחזור בן 28 ימים, למשך עד שישה מחזורים, 36 חולים).

הגיל החציוני של המשתתפים במחקר עמד על 67 שנים; ב-16% תועד del(17p), ב-27% תועד del(11q) וב-42% שלב Rai הוגדר כ-III/IV.

באשר לסבילות הטיפול, 11% מהחולים שטופלו ב- Acalabrutinib הפסיקו את ההשתתפות במחקר בשל אירועים חריגים, זאת בהשוואה ל-49% מאלו שטופלו ב-Idelalisib, 12% מהמטופלים ב-Rituximab עם Idelalisib, 11% מאלו שטופלו ב-Bendamustine ו-17% מהמטופלים במשלב Rituximab עם Bendamustine.

הישרדות ללא-התקדמות הייתה טובה יותר משמעותית בחולים שטופלו ב- Acalabrutinib, בהשוואה למטופלים ב-Idelalisib/Bendamustine (יחס סיכון של 0.31, p<0.0001). החוקרים מדווחים על שיפור של 69% בסיכון להתקדמות המחלה או תמותה. חציון משך המעקב עמד על 16.1 חודשים.

שיעורי ההישרדות ללא-התקדמות לאחר שנה אחת עמדו על 88% עם Acalabrutinib, בהשוואה ל-68% עם Idelalisib/Bendamustine. השיפור זוהה בכל תתי הקבוצות, כולל חולים עם מוטאציות או שלב מחלה בסיכון גבוה יותר.

שיעורי התגובה הכוללת בין מטופלים ב- Acalabrutinib ובין מטופלים במשלב Idelalisib/Bendamustine לא היו שונים משמעותית (81% לעומת 75%, בהתאמה). שיעורי ההישרדות הכוללים לאחר שנה אחת היו גם כן דומים (94% ו-91%, עם 15 ו-18 מקרי תמותה, בהתאמה, עם Acalabrutinib ו-Idelalisib/Bendamustine).

תופעות הלוואי הנפוצות של Acalabrutinib כללו כאבי ראש (22%), אשר אירעו ב-6% מהחולים שטופלו ב-Idelalisib ובאף אחד מהמטופלים ב-Bendamustine.

נויטרופניה הייתה פחות נפוצה עם Acalabrutinib (19%) בהשוואה ל-Idelalisib (45%) ו-Bendamustine (34%). שלשול תועד ב-18% מהמטופלים ב- Acalabrutinib, לעומת 47% מהמטופלים ב-Idelalisib ו-14% מאלו שטופלו ב-Bendamustine. אנמיה תועדה ב-15%, 9% ו-6% מהחולים, בהתאמה.

מתוך הכנס השנתי מטעם ה-EHA

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה