Leukemias

תוצאות מבטיחות למשלב ב-Ibrutinib עם Venetoclax כטיפול קו-ראשון כנגד CLL/SLL (מתוך Blood)

טיפול קו-ראשון במשלב Ibrutinib (אימברוביקה) עם Venetoclax (ונקלקסטה) הדגים יעילות גבוהה בחולים עם CLL (Chronic Lymphocytic Leukemia), כך עולה מתוצאות מחקר CAPTIVATE, שפורסמו בכתב העת Blood.

מחקר CAPTIVATE הינו מחקר רב-מרכזי, בשלב 2, להערכת משלב Ibrutinib עם Venetoclax להשגת תגובה עמוקה, כולל מחלה שיירית מינימאלית לא-מדידה, כטיפול קו-ראשון בחולים עם CLL/SLL. כעת מדווחים החוקרים על התוצאות לאחר 12 מחזורי טיפול ב- Ibrutinib עם Venetoclax לפני הקצאה אקראית להפסקת טיפול בהנחיית מחלה שיירית מינימאלית.

מדגם המחקר כלל חולים מתחת לגיל 70 שנים, עם אבחנה של CLL/SLL שלא טופל קודם לכן, אשר נדרשו לטיפול. המשתתפים קיבלו שלושה מחזורי טיפול ב-Ibrutinib בלבד (420 מ”ג ביום) ולאחר מכן השלימו 12 מחזורי טיפול במשלב Ibrutinib עם Venetoclax. התוצאים העיקריים לפני הקצאה אקראית על-פי מחלה שיירית מינימאלית כללו מחלה שיירית מינימאלית לא-מדידה, סיכון לתסמונת Tumor Lysis Syndrome (TLS) על-רקע Venetoclax, פרופיל פרמקוקינטי ואירועים חריגים. הערכת מחלה שיירית מינימאלית הושלמה בדם היקפי לאחר 6, 9 ו-12 מחזורי טיפול משולב ב- Ibrutinib עם Venetoclax וכן במח העצם לאחר 12 מחזורים של Ibrutinib עם Venetoclax.

המחקר כלל 164 חולים (גיל חציוני של 58 שנים), מהם 151 חולים השלימו את שלושת מחזורי הטיפול הראשונים ב-Ibrutinib בלבד ואת כל 12 מחזורי הטיפול במשלב Ibrutinib עם Venetoclax.

החוקרים מדווחים כי מחלה שיירית מינימאלית לא-מדידה תודה בנקודת זמן כלשהי ב-75% מהחולים (122 מבין 163 חולים) בדם היקפי וב-72% (111 מבין 155 חולים) במח העצם. שיעור החולים עם מחלה שיירית מינימאלית לא-מדידה בדם היקפי עלה עם הזמן מ-57% לאחר שישה מחזורי טיפול משולב ב- Ibrutinib עם Venetoclax ל-68% לאחר 9 מחזורים ו-73% לאחר 12 מחזורים של Ibrutinib עם Venetoclax. השיעור הגבוה של מחלה שיירית מינימאלית לא-מדידה במח העצם היה עקבי בתתי-קבוצות בסיכון גבוה, כולל חולים עם del(17p) (75%), del (17p) או מוטאציית TP53 (70%), del(11q) (84%), קריוטיפ מורכב (83%) ו-IGHV לא-מוטנטי (81%).

בחולים עם מחלה שיירית מינימאלית לא-מדידה בדם היקפי עם דגימות מח עצם תואמות, ב-93% הייתה מחלה שיירית מינימאלית לא-מדידה בדם היקפי וגם במח העצם.

שיעורי התגובה לפי קריטריוני iwCLL עמדו על 97% מהחולים. לאחר חציון מעקב של 14.7 חודשים, רק שלושה חולים (2%) אובחנו עם התקדמות מחלה ולא תועדו מקרי תמותה.

בתחילת המחקר, 24% מהחולים היו בסיכון גבוה ל-TLS על-רקע Venetoclax, שיעור שירד ל-2% לאחר שלושה מחזורי טיפול ב-Ibrutinib בלבד. חולה אחד על הקריטריונים המעבדתיים של TLS. עדות מעבדתית ל-TLS דווחה כאירוע חריג בשלושה חולים אחרים במהלך השבועיים הראשונים להעלאת מינון Venetoclax, אך אף אחד מהם לא ענה על קריטריוני Howard. לא תועדו מקרים קליניים של תסמונת TLS.

הריכוז הממוצע של Venetoclax בדם היה גבוה יותר כאשר ניתן במשלב עם Ibrutinib, בהשוואה לריכוז הממוצע על-בסיס נתונים היסטוריים של Venetoclax כתכשיר יחיד, אך הריכוז נותר בטווח השטח מתחת לעקומה במינונים שנבחנו בעבר.

חציון משך הטיפול עמד על 14.7 חודשים עם Ibrutinib ועל 12 חודשים עם Venetoclax. האירועים החריגים הנפוצים (20% מהחולים ומעלה) כללו שלשול (31%) וכאבי מפרקים (22%) במהלך הטיפול ב-Ibrutinib כתכשיר יחיד ושלשול (60%), נויטרופניה (40%), בחילה (34%), זיהום בדרכי נשימה עליונות (24%) ועייפות (20%) במהלך הטיפול במשלב Ibrutinib עם Venetoclax. בסך הכול, אירועים חריגים שהובילו להפחתת מינון הטיפול תועדו ב-20% מהחולים ואירועים חריגים שהובילו להפסקת הטיפול התרופתי לא היו נפוצים ותועדו ב-7% מהחולים בלבד.

החוקרים כותבים כי ממצאים נוספים ממחקר CAPTIVATE יפורסמו בהמשך ויספקו עדויות נוספות אודות טיפול במשלב Ibrutinib עם Venetoclax באוכלוסיה זו.

Blood, November 13, 2019

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם טיפול CAR T מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות ממאירויות נוספות? (Blood)

    האם טיפול CAR T מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות ממאירויות נוספות? (Blood)

    ממאירויות משניות תועדו ב-4.3% מכלל דיווחי אירועים חריגים בקרב חולים לאחר טיפול Chimeric Antigen Recpetor T-Cell (או CAR T), כאשר ממאירויות של תאי T היוו רק 0.15% מכלל הדיווחים ו-3.54% מכלל הממאירויות הראשוניות הנוספות, כך עולה מניתוח נתוני אירועים חריגים שדווחו למנהל המזון והתרופות האמריקאי כפי שפורסם במאמר בכתב העת Blood. במהלך חודש נובמבר בשנת […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Pontatinib כטיפול בחולים עם אבחנה חדשה של ALL עם כרומוזום פילדלפיה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Pontatinib כטיפול בחולים עם אבחנה חדשה של ALL עם כרומוזום פילדלפיה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) העניק אישור מואץ לטיפול ב- Pontatinib לשימוש עם טיפול כימותרפי במבוגרים עם אבחנה חדשה של לויקמיה מסוג ALL (או Acute Lymphoblastic Leukemia) עם כרומוזום פילדלפיה חיובי. בעקבות אישור זה של מעכב טירוזין קינאז מדור שלישי, מדובר בטיפול הממוקד הראשון המאושר לשימוש מוקדם במבוגרים עם לויקמיה מסוג ALL […]

  • ההשפעה של חששות בנוגע לפוריות על החלטות טיפול בנשים צעירות עם סרטן שד (Cancer Med)

    ההשפעה של חששות בנוגע לפוריות על החלטות טיפול בנשים צעירות עם סרטן שד (Cancer Med)

    נשים צעירות רבות עם אבחנה חדשה של סרטן שד חוששות בכל הנוגע להשפעה של הטיפולים כנגד הממאירות על הפוריות, כאשר אלו עשויים להשפיע על החלטות הטיפול, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Cancer Medicine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי על-רקע עליה בשכיחות דחיית הריונות לשנות ה-30 וה-40 לחיים באוכלוסייה הכללית, סביר יותר כי נשים […]

  • דום נשימה חסימתי בשינה שאינו מטופל מלווה בפרוגנוזה גרועה יותר בחולים עם מלנומה (CHEST)

    דום נשימה חסימתי בשינה שאינו מטופל מלווה בפרוגנוזה גרועה יותר בחולים עם מלנומה (CHEST)

    בקרב חולים עם מלנומה, דום נשימה חסימתי בשינה בדרגה בינונית-עד-חמורה שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר לפרוגנוזה ירודה בטווח הארוך בחולים עם אבחנה של מלנומה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת CHEST. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי דום נשימה חסימתי בשינה הינו גורם סיכון חדש לפרוגנוזה שלילית בטווח הארוך בחולים עם מלנומה עורית.  עם […]

  • גיל מבוגר ומין זכר מלווים בסיכון מוגבר לאבחנה של מלנומה ראשונית נוספת (JAMA Dermatol)

    גיל מבוגר ומין זכר מלווים בסיכון מוגבר לאבחנה של מלנומה ראשונית נוספת (JAMA Dermatol)

    לאחר אבחנה ראשונה של מלנומה פולשנית ראשונית, גיל מבוגר ומגדר זכרי הינם גורמי סיכון אפשריים לאבחנה של מלנומה נוספת בשלב מוקדם יותר, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי העלייה החדה בהיארעות מלנומה עורית, לצד מספרים גדולים יותר של מלנומות המאובחנות בשלבים מוקדמים יותר ושיפור בטיפול במלנומה […]

  • האם לאנדומטריוזיס השפעה על הסיכון לממאירות? (Int J Cancer)

    האם לאנדומטריוזיס השפעה על הסיכון לממאירות? (Int J Cancer)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת International Journal of Oncology עולה קשר סיבתי בין אנדומטריוזיס ובין הסיכון למחלות ממאירות, עם עדויות המצביעות על סיכון מוגבר לסרטן שחלות, ממאירות עורית, ממאירות המטולוגית וסרטן שד שלילי לקולטנים להורמונים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים אפידמיולוגיים דיווחו על קשר בין אבחנה של אנדומטריוזיס ובין סוגים מסוימים של מחלות […]

  • מה בין חשיפה תעסוקתית לאזבסט ובין הסיכון לסרטן וושט? (Int J Oncol)

    מה בין חשיפה תעסוקתית לאזבסט ובין הסיכון לסרטן וושט? (Int J Oncol)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Oncology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי חשיפה תעסוקתית לאזבסט מלווה בסיכון מוגבר לממאירות של הוושט, הן מסוג אדנוקרצינומה והן מסוג תאי קשקש. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ממאירות של הוושט, הכולל קרצינומה של תאי קשקש ואדנוקרצינומה, הינה מחלה ממארת עם פרוגנוזה גרועה ושיעורי תמותה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה