Leukemias

הטיפול ב-tisagenlecleucel בילדים וצעירים עם לוקמיה לימפובלסטית אקוטית של תאי B בסטטוס הישנות/הימשכות משיג שיעורי הפוגה גבוהים (מתוך Int J Hematol.)

הטיפול ב-Tisagenlecleucel (קימריה) הביא לשיעורי רמיסיה גבוהים ולתגובה מתמשכת במטופלים יפנים, ילדים וצעירים, הסובלים  מלוקמיה לימפובלסטית אקוטית של תאי B בסטטוס הישנות/הימשכות.  כך עולה ממימצאים של תת קבוצה שלקחה חלק במחקר ELIANA. 

החוקרים מזכירים  ש-Tisagenlecleucel  הינו תא T אוטולוגי ששונה גנטית ex vivo באמצעות וקטור lentiviral המקודד לקולטן אנטיגן צ’ימרי אנטי-CD19, המוכר  כCAR T-Cell . 

ממצאי מחקר חדש מציגים כאמור את היעילות והבטיחות של הטיפול ב-tisagenlecleucel בתת-קבוצה של מטופלים יפנים עם לוקמיה לימפובלסטית אקוטית של תאי B בסטטוס  relapsed/refractory ( או r/r). 

תת הקבוצה המתוארת כאן היתה חלק ממחקר  ELIANA – מחקר פתוח תווית, רב מרכזי, בשלב 2 (עם זרוע מחקר אחת). המטופלים, בני שלוש ומעלה בעת הסינון למחקר ועד לגיל 21 בעת האבחנה הציגו 5% או יותר של לימפובלאסטים במח העצם בזמן הסינון למחקר. 

יעד המחקר העיקרי שהציבו החוקרים היה שיעור ההחלמה המלא (ORR , או  overall remission rate), ויעד משולב של החלמה מלאה- CR, Complete remission עם CRi,שהוא CR עם incomplete blood recovery) , בתוך שלושה חודשים לאחר מתן הטיפול באינפוזיה. 

8 מטופלים הוכנסו למחקר נכון לאפריל, 2018, ושישה מהם קיבלו את הטיפול באינפוזיה. 

לדברי החוקרים, ה-ORR עמד על 66.7% (עם 95% confidence interval וטווח  22.3-95.7). שלושה מהמטופלים השיגו החלמה מלאה (CR) ומטופל אחד הציג CRi. כל המטופלים הללו היו שליליים לעשות למחלה שארייתית מינימלית. אחד המטופלים הראה CR/CRi שנמשך על למעלה מ-19.5 חודשים. תסמונת שחרור ציטוקינים (Cytokine release syndrome ,CRS)  אירעה ב-83% מהמטופלים, ואירועים נוירולוגיים אירעו ב-17% מהם. 

החוקרים מציינים כי CRS טופלה בהצלחה עם טיפול נוגד ציטוקינים וטיפול תומך. 

בנוסף, אירעו שני מקרי מוות בשל התפתחות של המחלה, אך לא אירעו מקרים של בצקת סרברלית. 

החוקרים מסכמים כי הטיפול ב-Tisagenlecleucel הביא לשיעורי רמיסיה גבוהים והניב תגובה מתמשכת והוא מהווה טיפול אפשרי במטופלים ילדים וצעירים, הסובלים  מלוקמיה לימפובלסטית אקוטית של תאי B בסטטוס relapsed/refractory.

Int J Hematol. 2019 Nov 11. doi: 10.1007/s12185-019-02771-2. [Epub ahead of print]https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/31709501

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה