Leukemias

מה בין פיגמנט העור ורגישות לשמש ובין הסיכון לממאירויות המטולוגיות? (Cancer Med)

גורמי סיכון לקרצינומה קרטינוציטית, בפרט פיגמנט העור ורגישות לשמש, זוהו כגורמי סיכון משמעותיים להתפתחות לימפומה שאינה הודג’קין ולויקמיה מסוג CLL (Chronic Lymphocytic Leukemia), כך עולה מנתונים חדשים מצרפת שפורסמו בכתב העת Cancer Medicine.

מדגם המחקר כלל 92,097 נשים ממחקר E3N, מדגם פרוספקטיבי של נשים מצרפת שהיו בגילאי 40-65 בעת הגיוס למחקר בשנת 1990. החוקרים אספו נתונים אודות מחלות ממאירות בתחילת המחקר וכל 2-3 שנים. לאורך חציון מעקב של 24 שנים תועדו 622 מקרים חדשים של CLL או לימפומה שאינה הודג’קין.

החוקרים מדווחים כי הממצאים העידו על קשר בין עדות לשומה ובין עליה בסיכון ל-CLL או לימפומה שאינה הודג’קין. בנוכחות שומות רבות או רבות מאוד, בהשוואה להעדר כל שומה עורית, נרשמה עליה של 56% בסיכון לממאירות. מספר השומות נקשר באופן המשמעותי ביותר עם הסיכון להתפתחות CLL, עם סיכון גדול פי שלוש לממאירות באלו עם שומות רבות או רבות מאוד, בעוד שהסיכון ללימפומה היה גדול פי 1.32 בלבד. בנוסף, החוקרים מצאו כי בנשים עם עור רגיש מאוד לכוויות שמש תועד גם סיכון גבוה כפליים ל-CLL (יחס סיכון של 1.96), אך לא זוהה סיכון מוגבר ללימפומה שאינה הודג’קין.

מאפיינים מרכזיים שלא לוו בסיכון מוגבר לממאירות כללו את צבע השיער או העור, מספר הנמשים ומנת קרינה אולטרה-סגולה יומית ממוצעת במהלך האביב והקיץ באזור המגורים.

ממצאים אלו מעידים כי ייתכנו גורמי סיכון משותפים ל-CLL עם ממאירויות קרטינוציטיות.

Cancer Med. 2020

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה