Leukemias

האם יש מקום לזנוח את אפשרות ניתוח זעיר פולשנית במקרים של סרטן צוואר הרחם? (N Engl J Med)

השימוש בגישה זעיר פולשנית לכריתת רחם בנשים עם אבחנה של סרטן צוואר רחם בשלב מוקדם פחת משמעותית בעקבות מחקר קליני שמצא כי הפרוצדורה עשויה למעשה לגרום נזק, כאשר הירידה בשיעור הניתוחים הלפרוסקופים או רובוטיים הייתה גדולה יותר באופן דרמטי במרכזים אקדמיים, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine.

בעקבות ממצאי מחקר LACC (Laparoscopic Approach to Cervical Cancer), אשר העידו על תוצאות גרועות יותר בנשים לאחר ניתוח זעיר פולשני, בהשוואה לנשים לאחר כריתה רדיקאלית פתוחה של הרחם, החוקרים ביקשו לבחון את היקף ניתוחים זעיר פולשניים לכריתת רחם בנשים עם סרטן צוואר הרחם.

במסגרת המחקר, החוקרים חישבו את מספר הניתוחים לכריתת רחם שבוצעו בגישה זעיר פולשנית בכל חודש, תוך השוואת הנתונים לפני ואחרי פרסום תוצאות מחקר LACC. הם בחנו את הנתונים ממאגר Premier Healthcare Database, מאגר ארצי גדול של אנשי צוות רפואי.

המחקר כלל למעלה מ-2,400 נשים, כולן טופלו באחד מבין קרוב ל-300 מרכזים בין נובמבר 2015 ועד מרץ 2020. כ-60% מהנשים עברו לטיפול במרכז אקדמי, בעוד ש-40% קיבלו טיפול במרכז שאינו אוניברסיטאי.

טרם פרסום ממצאי מחקר LACC, ניתוחים זעיר פולשניים שימשו ב-58% מהפרוצדורות לכריתת רחם, אך לאחר המחקר נרשמה ירידה ל-43%. כלומר, השימוש בניתוח זעיר פולשני צנח בשיעור של 59% (יחס סיכויים של 0.41, רווח בר-סמך 95% של 0.29-0.59).

במרכזים אקדמאיים, הסיכוי לביצוע הניתוח בגישה זעיר פולשנית ירדה בלמעלה מ-70% (יחס סיכויים של 0.27, רווח בר-סמך 95% של 0.17-0.43). עם זאת, במרכזים שאינם אקדמאיים, הירידה בהיקף השימוש בגישה זו היה הרבה יותר קטן (יחס סיכויים של 0.81, רווח בר-סמך 95% של 0.45-1.47).

מומחים שלא היו מעורבים במחקר כותבים כי למרות העובדה שהתוצאות גרועות יותר, קרוב למחצית מהרופאים עדיין בוחרים בגישה זעיר פולשנית לניתוח נשים עם סרטן צוואר הרחם. לדבריהם, אימוץ הנחיות חדשות הוא לרוב איטי יותר במרכזים לא-אוניברסיטאיים, בהשוואה לבתי חולים אוניברסיטאיים ודרושה הצהרה בולטת מטעם איגודים מובילים אשר תיקבע אילו פרוצדורות מהוות את הגישה הטובה ביותר.

בשורה התחתונה, על סמך המידע הקיים, קשה להצדיק ניתוח זעיר פולשני בנשים עם סרטן פולשני של צוואר הרחם והמשך ביצוע הפרוצדורות בגישה זו עלול לגרום נזק למטופלות.

N Engl J Med 2021

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אימון שרירי רצפת אגן משפר תפקוד מיני בנשים (Am J Obstet Gynecol)

    אימון שרירי רצפת אגן משפר תפקוד מיני בנשים (Am J Obstet Gynecol)

    אימון שרירי רצפת אגן מלווה בשיפור בתפקוד המיני בנשים עם הפרעה בתפקוד רצפת האגן, כולל שיפור עוררות מינית, אורגזמה, שביעות רצון ותפקוד מיני כולל בנשים, ללא עדות לאירועים חריגים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Obstetrics & Gynecology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי סקירה שיטתית שפורסמה בשנת 2015 הציעה השפעה […]

  • האם לאנדומטריוזיס השפעה על הסיכון לממאירות? (Int J Cancer)

    האם לאנדומטריוזיס השפעה על הסיכון לממאירות? (Int J Cancer)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת International Journal of Oncology עולה קשר סיבתי בין אנדומטריוזיס ובין הסיכון למחלות ממאירות, עם עדויות המצביעות על סיכון מוגבר לסרטן שחלות, ממאירות עורית, ממאירות המטולוגית וסרטן שד שלילי לקולטנים להורמונים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים אפידמיולוגיים דיווחו על קשר בין אבחנה של אנדומטריוזיס ובין סוגים מסוימים של מחלות […]

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • שינויים בכלי הדם של הרשתית עשויים לסייע בחיזוי התפתחות קדם-רעלת היריון (מתוך כנס מטעם ה-Society for Reproductive Investigation)

    שינויים בכלי הדם של הרשתית עשויים לסייע בחיזוי התפתחות קדם-רעלת היריון (מתוך כנס מטעם ה-Society for Reproductive Investigation)

    שינויים בכלי הדם של הרשתית עשויים לסייע בחיזוי הסיכון להתפתחות קדם רעלת היריון, כך עולה מנתונים שהוצגו כפוסטר במהלך כנס מטעם ה-Society for Reproductive Investigation. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קדם רעלת היריון הינה גורם מוביל לתמותה אימהית ומלווה בשינויים בכלי הדם של העיניים, עם תסמינים הכוללים טשטוש ראיה. כעת הם בחנו תמונות של עיניים […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר באופן מלא את Mirvetuximab לטיפול בסרטן שחלות (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר באופן מלא את Mirvetuximab לטיפול בסרטן שחלות (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) העניק אישור מלא ל- Mirvetuximab Soravtansine לטיפול בנשים מבוגרות עם ממאירות אפיתליאלית של שחלות, חצוצרות או פריטונאום, חיובית לקולטן Folate Receptor Alpha ועמידה לטיפול בפלטינום, לאחר לפחות קו טיפול סיסטמי אחד. חברת AbbVie ציינה בהודעה לעיתונות כי תצמיד נוגדן-תרופה זה הינו הטיפול הראשון אשר הדגים תועלת מובהקת […]

  • ההשפעה של משך ההנקה על תפקודי הקרישה בנשים עם סוכרת הריונית (J Clin Endocrinol Metab)

    ההשפעה של משך ההנקה על תפקודי הקרישה בנשים עם סוכרת הריונית (J Clin Endocrinol Metab)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר בין עליה במשך הנקה בנשים עם היסטוריה של סוכרת הריונית ובין סיכון מופחת למחלות לב וכלי דם ושיפור פרופיל תפקודי הקרישה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הנקה מלווה בסיכון מופחת למחלות לב וכלי דם באם. מאחר […]

  • חשיפה תוך-רחמית לאופיואידים עלולה לפגוע בגדילת העובר (Acta Paediatr)

    חשיפה תוך-רחמית לאופיואידים עלולה לפגוע בגדילת העובר (Acta Paediatr)

    במאמר שפורסם בכתב העת Acta Paediatrica מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי חשיפה תוך-רחמית לטיפול אחזקה אימהי באופיואידים עלולה לפגוע בגדילת העובר. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין מידע רב אודות ההשפעה של טיפול אחזקה אימהי באופיואידים על ילדים. הם השלימו מחקר מבוסס-אוכלוסייה להערכת הגדילה של העובר והמצב הבריאותי לאחר חשיפה תוך-רחמית […]

  • אמבוליזציה של הרחם עשויה למנוע צורך בכריתת רחם בנשים עם דימום לאחר-לידה (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-Society of International Radiology)

    אמבוליזציה של הרחם עשויה למנוע צורך בכריתת רחם בנשים עם דימום לאחר-לידה (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-Society of International Radiology)

    מתוצאות מחקר חדש שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-Society of International Radiology עולים שיעורי הצלחה גבוהה לאמבוליזציה של עורק הרחם בשליטה בדימום לאחר-לידה ומניעת צורך בכריתת רחם בנשים רבות עם דימום לאחר לידה. אמבוליזציה של עורק הרחם הינה פרוצדורה זעיר-פולשנית הכוללת הזרקת חלקיקים קטנים החוסמים זמנית את זרימת הדם לעורקי הרחם. החוקרים השלימו מחקר רטרוספקטיבי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה