Leukemias

מיפוי אפיתל הקרנית ב-OCT עשוי לעזור באבחון עין יבשה (The British Journal of Ophthalmology)

מאת יהונתן ניסן, סטודנט לרפואה באוניברסיטת תל אביב ופרמדיק

מיפוי אפיתל הקרנית בטומוגרפיה אופטית קוהרנטית (OCT) יכול לסייע לרופאים לאתר ולהעריך מחלת עין יבשה (DED), כך עולה ממחקר חדש שפורסם ב- The British Journal of Ophthalmology. “מיפוי אפיתל הקרנית ב-OCT ככלי אבחון חדש לעין יבשה יכול לשפר את יכולות האבחון והערכה של המחלה הן בקליניקה היום-יומית והן לצורכי מחקר קליני”, אמר אחד ממחברי המחקר.

המחקר כלל בדיקה של 118 עיניים של 59 חולים עם DED ו-110 עיניים של 55 מקרי ביקורת והראה דילול אפיתליאלי משמעותי בקרב חולי DED בכל אזורי העין שנבדקו (באזור העליון, האמצעי והתחתון). הסמן הטוב ביותר לאבחון DED באמצעות OCT היה עובי האפיתל באזור העליון האמצעי (שטח בינורמלי מוערך מתחת לעקומת ROC, 0.87; חתך הסף המתאים ביותר של עובי האפיתל, 50 מיקרומטר). הסמן הטוב ביותר להערכת חומרת DED היה ההבדל בין החלקים ההיקפיים של האזור התחתון והעליון (ניתוח שונות, P = 0.009). ניתוחים רב-משתניים זיהו משתנים משמעותיים נוספים שסייעו בשיפור הרגישות של ה-OCT ל-86.4% והספציפיות ל-91.7%. “נדרשים מחקרים עם קבוצות חולים גדולות יותר כדי לאמת מודל זה”, כתבו המחברים, “אך סביר להניח כי מיפוי אפיתל הקרנית בעזרת OCT ירחיב את איכות הבדיקות לעיניים יבשות”.

ד”ר אהרון צימרמן, פרופסור חבר לאופטומטריה קלינית ויו”ר התוכנית ללימודי המשך באוניברסיטת אוהיו לאופטומטריה שבקולומבוס, אמר כי “יובש בעין ככל הנראה כולל הפרעה בהתחדשות התאים עקב סיבות מכניות ודלקתיות העלולה להוביל להפחתת עובי האפיתל”. ד”ר צימרמן, שאינו היה מעורב במחקר, הוסיף כי “עם הרגישות והספציפיות הגבוהות המופיעות במאמר, טכניקה חדשה זו עשויה לאתר מקרי עין יבשה באופן מהימן הרבה יותר – ובאופן פחות פולשני – מאשר סוללת הבדיקות המשמשות כיום לאבחון עין יבשה. גילוי כל סמן חדש למחלה, במיוחד למחלה שכיחה יחסית זו, חשוב”.

לכתבה ב-Medscape

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה