Leukemias

דיווחים על דלקת כבד ללא-הסבר בקרוב ל-200 ילדים ברחבי העולם (מתוך הודעת ה-CDC ו-ECDC)

ארגון הבריאות העולמי

על-פי נתוני ה-ECDC (European Centre for Disease Prevention and Control), התקבלו דיווחים אודות קרוב ל-200 מקרים של דלקת כבד ללא-הסבר בילדים.

על-פי הדיווח, נכון ל-20 באפריל, דווח על 111 מקרים בבריטניה ונכון ל-27 באפריל, ידוע על 55 מקרים ב-12 מדינות באיחוד האירופי: אוסטריה, בלגיה, דנמרק, צרפת, גרמניה, אירלנד, איטליה, הולנד, נורבגיה, פולין, רומניה וספרד. עוד מדווח על 12 מקרים בישראל ומקרה אחד ביפן.

בארצות הברית, ישנם דיווחים על 9 מקרים באלבמה, שני מקרים בצפון קרוליינה ושלושה מקרים באילינוי. ב-27 באפריל נמסר ממדינת וויסקונסין על בחינת לפחות ארבעה מקרים דומים בילדים וכן דווח על מקרה תמותה אחד. על-פי התראה מטעם ארגון הבריאות העולמי מ-23 באפריל, 17 ילדים נדרשו להשתלת כבד וילד אחד הלך לעולמו, אם כי לא נמסרו פרטים בנושא, או אם מדובר באותו מקרה מוויסקונסין או במקרה נפרד.

המרים המדווחים תוארו בחולים בגילאים שנעו בין חודש אחד ועד 16 שנים. חולים אלו נמצאו שליליים לנגיפי HAV (Hepatitis A Virus), HBV (Hepatitis B Virus), HCV (Hepatitis C Virus), HDV (Hepatitis D Virus) ו-HEV (Hepatitis E Virus) הנגיפים הנפוצים יותר הגורמים לדלקת כבד חדה. הפתוגנים הנפוצים ביותר במקרים אלו היו אדנווירוס ונגיף הקורונה.

בארגון הבריאות העולמי שוללים כל קשר בין מקרים אלו ובין חיסון כנגד נגיף הקורונה מאחר ומרבית המקרים תועדו בילדים שלא קיבלו חיסון כנגד הנגיף.

כ-75% מהמקרים באנגליה ו-50% מהמקרים בסקוטלנד נמצאו חיוביים לנגיף אדנווירוס, רמז לקשר בין מקרים אלו של דלקת כבד חדה ובין הנגיף. בעוד שאדנווירוס עלול לגרום דלקת כבד בילדים, לרוב מדובר רק בילדים מדוכי חיסון. המקרים האחרונים תוארו בילדים שהיו בריאים קודם לכן.

ההשערה הרווחת כיום הינה כי גורם מסוים בילדים שנדבקו בנגיף אדנווירוס, אשר לרוב היו מפתחים מחלה קלה, מוביל להופעת זיהום חמור יותר או נזק כבדי בתיווך מערכת החיסון.

לפי דו”ח חדש מטעם המרכז לבקרת מחלות ומניעתן בארצות הברית, אין קשר בין תשעת המקרים באלבמה ובין COVID-19, כאשר כל החולים נמצאו שליליים לנגיף הקורונה ולא נדבקו בעבר בנגיף. המקרים זוהו בתקופה שבין חודש אוקטובר ונובמבר בשנת 2021 וכולם אירעו בילדים מתחת לגיל 6 שנים. הקאות ושלשול היו התסמינים הראשוניים הנפוצים ביותר, ובבדיקה הגופנית, הסימנים השכיחים כללו צהבת בלחמיות, כבד מוגדל וצהבת עורית.

החולים היו ממקומות שונים ברחבי המדינה ולא נמצא קשר אפידמיולוגי בין המקרים.

כל החולים נמצאו חיוביים לאדנווירוס, שישה נמצאו חיוביים ל-EBV (מאוחר יותר נקבע כי זאת משנית לזיהום ישן) וארבעה היו חיוביים לאנטרווירוס/רינווירוס. שני חולים נדרשו להשתלת כבד וכולם התאוששו או מתאוששים.

צבר מקרים זה, ביחד עם המקרים החיוביים שזוהו לאחרונה באירופה, מעלה את האפשרות כי יש לכלול אדנווירוס  באבחנה המבדלת של דלקת כבד חדה מסיבה לא-ברורה בילדים. המרכז לבקרת מחלות ומניעתן עוקב אחר המצב מקרוב במטרה להבין את הגורם האפשרי לתחלואה ולזהות כלים למניעה או הפחתת התחלואה.

מתוך הודעת ה-CDC ו-ECDC

לידיעה במדסקייפ

הערת מערכת:

כפי שדיווחנו באתר לאחרונה, משרד הבריאות בישראל פרסם הודעה על 12 מקרים של דלקת כבד חדה בילדים בחודשים האחרונים.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה