Liver Cancer

תוצאות מבטיחות לטיפול ב-Nivolumab בחולים עם סרטן כבד לאחר טיפול ב-Sorafenib (מתוך כנס ה-ILC)

מניתוח תוצאות ביניים ממחקר CheckMate 040 בשלב 1/2 עולה כי בחולים עם סרטן כבד מתקדם, שלא הגיבו באופן מלא לטיפול ב-Sorafenib (נקסבר), טיפול ב- Nivolumab (אופדיבו) הוביל לתגובה ממושכת. 

כל 214 המשתתפים במחקר CheckMate 040 אובחנו עם סרטן כבד מתקדם וטופלו ב- Nivolumab במינון 3 מ”ג/ק”ג. מינון זה נבחר לאחר שלב העלאת-מינון שכלל 48 חולים.  בחלק מהחולים הייתה עדות לזיהום בנגיף HBV (Hepatitis B Virus) או HCV (Hepatitis C Virus). חלק מהחולים טופלו בעבר ב-Sorafenib.

מבין 145 החולים שטופלו בעבר, ב-90% תועדה התקדמות של המחלה תחת Sorafenib וב-10% תועדה אי-סבילות של הטיפול. בקבוצה זו, שיעורי התגובה הכוללים עם Nivolumab עמדו על 14.5%. חשוב לציין כי ב-40% נוספים תועדה מחלה יציבה ולכן שיעורי בקרת המחלה עמדו על 55%.

לאחר חציון מעקב של 12.9 חודשים, 27% מהחולים עם זיהום בנגיף HCV ו-18% מאלו ללא זיהום נגיפי עדיין טופלו ב- Nivolumab. החוקרים מסבירים כי במקרים בהם תועדה תגובה לטיפול, היא נותרה לאורך זמן וחציון משך התגובה הראשונית טרם נקבע בחולים אלו.

חציון הזמן עד לתגובה תוצא הסיום העיקרי של המחקר עמד על 2.8 חודשים, בין אם מדובר בחולים עם או בלי HBV או HCV. מהערכת נטל הגידול לאורך הזמן עלה כי בחולים שהגיבו לטיפול תועדה קטנה של למעלה מ-30% בגודל הגידול.

פרופיל תופעות הלוואי של Nivolumab תאם לזה שתואר במחקרים קודמים ועד כה לא צצו סוגיות בטיחות חדשות.

מתוך כנס ה-ILC

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה