Lung Cancer

הוספת שני מעכבי נקודת בקרה לכימותרפיה משפרת שרידות ב-NSCLC מתקדם (WCLC)

מאת יהונתן ניסן, סטודנט לרפואה באוניברסיטת תל אביב ופרמדיק

הוספת שני מעכבי נקודת בקרה (ICI) לכימותרפיה המבוססת על פלטינום שיפרה באופן משמעותי הן את השרידות ללא התקדמות (PFS) והן את השרידות הכוללת (OS), בהשוואה לכימותרפיה בלבד, בקרב חולים עם סרטן ריאות גרורתי שאינו של תאים קטנים (mNSCLC), כך עולה מניסוי ה-POSEIDON שהוצג בסימפוזיון הנשיאותי של הוועידה העולמית לסרטן ריאות (WCLC). המחקר כלל יותר מ-1000 מטופלים עם NSCLC בשלב IV שחולקו באופן אקראי לשני ICI (tremelimumab ו-durvalumab [Imfinzi]) בתוספת כימותרפיה, או לאימונותרפיה אחת (durvalumab) בתוספת כימותרפיה, או לכימותרפיה בלבד.

הוספת durvalumab לכימותרפיה שיפרה משמעותית את ה-PFS ב-26%, אך לא שיפרה באופן משמעותי את ה-OS, מדווחים החוקרים. עם זאת, הוספת tremelimumab ו-durvalumab הגדילה משמעותית את ה-PFS (ב-28%) ואת ה-OS (ב-23%). חציון ה-OS בקבוצה זו היה 14.0 חודשים, לעומת 11.7 חודשים בקבוצת הכימותרפיה בלבד. שתי האימונותרפיות פועלות על נקודות בקרה חיסוניות שונות- tremelimumab פועל על CTLA-4, ו-durvalumab פועל על PD-1/PD-LI. שתי התרופות הן של חברת התרופות AstraZeneca, אשר נתנה חסות לניסוי. ללא זיהוי ענייני בטיחות חדשים, הטיפול המשולש “נותן אופציה טיפולית חדשה לסרטן ריאות של תאים שאינם קטנים”, אמרה החוקרת הראשית של המחקר.

בתגובה לתוצאות החדשות, אמרה ד”ר ג’ולי ברהמר, ממרכז הסרטן בג’ונס הופקינס כי “עם כל כך הרבה אפשרויות טיפול ראשוניות הזמינות כעת ל-NSCLC מתקדם, היא מרגישה כמו ילד בחנות ממתקים”. לדבריה, המחקר נותן לה “אפשרות נוספת”, אך היא ציינה כי יש לקחת בחשבון כמה היבטים נוספים של המחקר. לדבריה, “המחקר דרש מהחולים לעבור ארבעה מחזורים של כימותרפיה יחד עם אימונותרפיה, וזה בהחלט נוהל סטנדרטי בהרבה מהטיפולים שלנו”. עם זאת, רק שני מחזורי כימותרפיה ניתנו בניסוי CheckMate 9LA, בו נוספו nivolumab (Opdivo) ו-ipilimumab (Yervoy) לכימותרפיה לטיפול ב-NSCLC בשלב IV. שילוב זה של אימונותרפיות, החוסמות CTLA-4 ו-PD-1, דומה לשילוב שנחקר בניסוי הנוכחי, והוא כבר מאושר לשימוש בחלק מהחולים עם סרטן ריאות. “חשוב גם לציין”, אמרה ברהמר, שבניסוי ה-POSEIDON, “הייתה מגמה לגורמים פרוגנוסטיים גרועים יותר בזרוע הכימותרפית, שבה לחולים אלה היו יותר גרורות בכבד או במערכת העצבים המרכזית”. למרות הבדלים אלה, תוצאות השרידות היו דומות בשני הניסויים, ובשני הניסויים נראה כי “עלינו לראות נתונים לטווח ארוך” כדי לקבוע אם ההטבה במצב נמשכת.

לכתבה ב-Medscape

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה