Lupus

עליה בשכיחות מחלת כליות סופנית על-רקע לופוס נפריטיס באוכלוסיות מסוימות (Arthr Rheum)

ממחקר חדש עולה כי בשנים האחרונות חלו שינויים רבים במאפיינים הסוציו-דמוגרפים של מחלת כליות סופנית על-רקע לופוס נפריטיס. באופן ספציפי, שיעורי ההיארעות עלו בגילאי 5-39 שנים, בשחורים ובאלו שהתגוררו באזור דרום-מזרח ארצות הברית במהלך השנים שנבחנו.

החוקרים מדווחים כי עד 60% מהמבוגרים ו-80% מהילדים עם SLE (Systemic Lupus Erythematosus) מפתחים נפריטיס, ומבין אלו, 10-30% מפתחים מחלת כליות בשלב סופני בתוך 15 שנים מהאבחנה, גם תחת טיפול אגרסיבי.

12,344 חולים ממאגר US Renal Data System פיתחו מחלת כליות בשלב סופני עקב לופוס נפריטיס בין 1995 ו-2006. הגיל הממוצע בעת הופעת מחלת כליות סופנית עמד על 41 שנים, 81.6% מאלו היו נשים ו-49.5% היו שחורים.

בשחורים שיעורי SIR (Standardized Incidence Ratio) היו גבוהים פי 6-7 בהשוואה ללבנים; בנוסף, שיעורי ההיארעות האבסולוטיים של מחלת כליות סופנית היו גבוהים יותר בשחורים, בהשוואה ללבנים בכל שנה משנת 1997.

החוקרים מציינים כי לא ידוע אם השינויים שתועדו נובעים משינויים בהיארעות SLE או לופוס נפריטיס. ייתכן כי העליה שתועדה בשיעורי SIR למחלת כליות סופנית עקב לופוס נפריטיס, בעיקר בילדים, משקפת ירידה בשיעורי התמותה המוקדמת עקב SLE.

למרבית החולים הוצעו טיפולי המודיאליזה במהלך השנים הללו, אך אחוז החולים שהחלו בדיאליזה פריטונאלית ירד מ-16.4% ל-9.9%. מבין החולים, 2.6% עברו השתלת כליה כטיפול ראשוני עקב מחלת כליות בשלב סופני.

החוקרים סבורים כי מהממצאים עולה כי המחלה אינה מאוזנת היטב. לדבריהם, למרות שהטיפולים בתרופות לדיכוי חיסוני הם טובים, ולעיתים קרובות ניתן להשיג תגובה חלקית בחולים עם לופוס נפריטיס, קשה להגיע להפוגה מלאה, אך מדובר ביעד חשוב למניעת התפתחות מחלת כליות כרונית והתקדמות למחלת כליות בשלב סופני.

Arthr Rheum. Published online March 28, 2011

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה