Lupus

הפסקה זמנית של טיפול ביולוגי לטיפול בחולים עם פסוריאזיס רובדית אינה מסוכנת (J Drug Dermatol)

להפסקה וחידוש טיפול במרבית התרופות הביולוגיות השפעה מינימאלית על יעילות הטיפול בחולים עם פסוריאזיס רובדית, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Drugs in Dermatology.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות המלצה למתן רציף של טיפולים ביולוגיים כנגד פסוריאזיס רובדית להשגת היעילות הגבוהה ביותר, לעיתים נדרשת הפסקה בטיפול. כעת הם השלימו סקירה שיטתית שכללה חיפוש במאגרי Medline, Embase ו-ACP Journal Club וזיהו 35 מחקרים הנוגעים ליעילות, בטיחות ואימונוגניות של תרופות ביולוגיות, כאשר 13 מהמחקרים הללו נכללו בסקירה.

שלוש מהתרופות שנבחנו בסקירה Etanercept, Infliximab ו-Secukinumab, הדגימו יעילות גבוהה יותר כאשר ניתנו באופן רציף.

עם זאת, מספר מחקרים בחנו את הפסקת הטיפול התרופתי, כולל בתכשירים Etanercept, Adalimumab, Brodalumab, Guselkumab, Ixekizumab, Risankizumab, Tildrakizumab ו-Ustekinumab. מנתונים אלו עלה כי להפסקה וחידוש הטיפול התרופתי לא הייתה השפעה משמעותית על שיעורי ריפוי עורי.

לדוגמא, בשני מחקרים להערכת Etanercept, שיעורי התגובה בחולים שהפסיקו את הטיפול ולאחר מכן חידשו את הטיפול התרופתי תועדו שיעורי תגובה של 64.3% ו-66.7%, בהתאמה, בעוד ששיעורי התגובה באלו שהמשיכו בטיפול באופן רציף עמדו על 71% ו-70%, בהתאמה.

בקרב חולים תחת Adalimumab אשר חידשו את הטיפול תועדו שיעורי תגובה של 73%, בהשוואה לשיעורי תגובה של 84% עם טיפול רציף.

מינונים שונים של Brodalumab, Ixekizumab ו-Ustekinumab לוו בשיעורי תגובה שנעו בין 70% ועד 85%, הן עם הפסקת טיפול והן עם טיפול רציף. בחלק מהמקרים, הפסקת הטיפול וחידושו לאחר מכן הובילה לשיעורי תגובה גבוהים יותר בהשוואה לטיפול רציף.

הטיפול ב-Guselkumab הדגים שיעורי תגובה של 80.4% בחולים שהפסיקו וחידשו את הטיפול התרופתי ועל 86% באלו שהמשיכו בטיפול רציף, בעוד שנתונים אודות הטיפול ב-Tildrakizumab הראו כי הפסקה וחידוש הטיפול הדגימו שיעורי תגובה של מעל 83%, בתלות במינון.

באשר ל-Risankizumab, הפסקה וחידוש הטיפול לוותה בשיעורי תגובה של 83.7%, בעוד שטיפול רציף לווה בשיעורי תגובה של 81.1%.

מהערכת נתוני הבטיחות ממחקר אחד עלה כי הפסקה זמנית של הטיפול ב-Infliximab עשויה להוביל לתגובות חמורות באתר העירוי. עם זאת, מעבר לנתונים אלו, הפסקה וחידוש טיפול בתרופות אחרות שנכללו בסקירה זו לא לוותה באירועים חמורים.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ניתן להפסיק ולחדש את מרבית התרופות הביולוגיות המשמשות לטיפול בפסוריאזיס רובדית.

J Drug Dermatol 2021

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה