Malaria

האם יש מקום למתן טיפול אנטיביוטי כנגד מלריה? (Sci Transl Med)

ממחקר מעבדתי חדש, שתוצאותיו פורסמו ב- Science Translational Medicine עולה כי במטופלים בסיכון גבוה למלריה תתכן תועלת במתן קוקטייל אנטיביוטי כטיפול מניעתי.

מדענים מבריטניה, גרמניה וקניה טוענים כי הטיפול התרופתי עשוי להביא להתפתחות תגובה חיסונית טבעית כנגד טפילי מלריה, תוך מתן הגנה מפני זיהומים עתידיים בטפיל.

לדברי החוקרים, חיסון טבעי עשוי לשמש רק בתנאים מסוימים, כאשר מדובר בתקופה קצרת-טווח של סיכון גבוה, ובמצבים בהם ניתן להבטיח כי אלו בסיכון לזיהום יקפידו על נטילת הטיפול המונע בטרם יפתחו את הזיהום.

השימוש העיקרי הוא באזורים בהם קיימת עונתיות גבוהה בהדבקה במלריה, דוגמת מאלי, בהם ההדבקה במלריה מתרחשת בתקופה קצרה אך באופן אינטנסיבי. האנטיביוטיקה מובילה לנזק תאי בטפילי המלריה במהלך מעברם לכבד במאכסן. הטיפול חוסם את ההמרה של הטפיל ממעורבות הכבד למעורבות זרם הדם האחראית לתחלואה. חסימת הטפילים בכבד מעודדת את הגוף לפתח תגובה חיסונית משמעותית כנגד מלריה, מעט בדומה לחיסון.

במסגרת המחקר ניתן טיפול אנטיביוטי מניעתי לעכברים בריאים, שבהמשך הודבקו בטפיל Plasmodium Berghei. החוקרים מצאו כי העכברים פיתחו תגובה חיסונית דמוית-חיסון כנגד הזיהום החוזר.

מהתוצאות עולה כי כבר עם טיפול אנטיביוטי במינונים נמוכים, כמעט כל העכברים זכו להגנה מפני סיבוכים מוחיים פטאליים על-רקע הזן המסוכן ביותר מבין טפילי המלריה, Plasmodium Falciparum.

כעת החוקרים מבקשים לבחון את הממצאים במחקרים קליניים.

Sci Transl Med 2010

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה