Medical Management

אסטרהזנקה, המפתחת חיסון לקורונה, משקיעה גם בסטארט אפים ישראלים (הודעת PlayBeyondBio)

הודעת PlayBeyondBio

על רקע משבר הבריאות העולמית, הסתיים אתמול (ג’) המחזור הראשון של מיזם PlayBeyondBio מסלול מהיר להפיכת סטארטאפים ישראלים בתחום הבריאות הדיגיטלית, לחברות בינלאומיות פורצות דרך. במסגרת התוכנית נרקמו שיתופי פעולה בין ענקית הפארמה לחברות הסטארטאפ, בין היתר עם חברת Timestamp שעוזרת לעקוב אחר נטילת התרופות של החולה בצורה נכונה, וכן אפליקציית DocDok שעושה מעקב צמוד לחולים במחלות נשימה בכל מקום ועוזרת לטיפול בו.

המחזור הראשון של Play Beyond Bio כלל תשעה סטארטאפים מתחום הבריאות הדיגיטלית שנבחרו מתוך עשרות רבות של מועמדים. במסגרת התוכנית קיבלו הסטארטאפים ליווי צמוד למשך חצי שנה מצוות חונכים על מנת להגדיר את חזון החברה, לאתר את השווקים הפוטנציאלים, לקבוע מסרים שיווקיים ולהטמיע טכנולוגיה. הסטארטאפים  קיבלו ליווי מצד מומחי אסטרהזניקה בתחומי הפיתוח, רגולציה ומכירות, וליווי של השותפים ב JVP בבניית מתווה עסקי ומערך גיוס השקעות. הסטארטאפים קיבלו גישה למאגרי מידע, סיוע בגיוס עובדים והדרכה של מנטורים בעלי שם. בתוכנית שותפים גם מכון המחקר והחדשנות של “מכבי שירותי בריאות” מוריס קהאן וקרן סגול, המרכז הרפואי “שערי צדק”, מיקרוסופט וסיסקו.

צוותים ייעודיים מטעם השותפים האסטרטגיים היו מעורבים בכל שלבי התהליך החל משלב מיון וגיוס החברות, דרך העבודה על פיתוח המוצר והתאמתו לצרכי השוק הגלובליים, בחינת המוצר ב”סביבת אמת”, וכלה בחיבור להסכמים מסחריים והשקעה בחברה. כאמור, ארבע מתוך תשע החברות ימשיכו בשיתופי פעולה עם אסטרהזניקה כתוצאה מהשתתפות בPlayBeyondBio.

ארבע החברות שימשיכו בשיתוף פעולה:

TimeStamp האחריות על טיפול תרופתי מהבית נמצאת אצל החולה, אך חולים רבים אינם נוטלים תרופות בצורה נכונה ויעילה, מה שעלול לסכן חיים ולהשפיע על הטיפול הרפואי. טיימסטאמפ פיתחה מדבקה המוצמדת לתרופת החולה ולמכשור תרופתי כמו משאף, ויודעת לחבר את התרופה לעולם הדיגיטלי, ללא הפעלה של החולה, המאפשר מעקב טוב יותר אחר הטיפול של החולה.

docdok אדם שחולה במחלה כרונית סובל מתסמינים רבים שהרופא אינו רואה כשהמטופל לא תחת השגחה רפואית. “דוק דוק” מפתחת אפליקציות ספציפיות למחלות, ויודעת לעקוב אחר תסמינים ולייצר מידע שמתריע כשחלה הידרדרות ולתזכר לעקוב אחר הטיפול התרופתי תוך שמירה על קשר עם הרופא המטפל.

Serenus אחת הבעיות המרכזיות של עולם הרפואה היא החלטה שגויה בנוגע לקביעת ניתוחים, תיעדוף שלהם ונטילת אנטיביוטיקה שנעשות ללא הכרח רפואי בשל שיקול דעת רפואי שגוי. “סרסניוס” פיתחה טכנולוגיה מבוססת AI וML המבוסס ביג דאטה שיודעת לסייע ולייעץ לרופא לקבל החלטת אבחון נכונה, בעיקר כשהטיפול הראשוני לא עובד, וכך להציל חיים, למנוע סבל ולחסוך משאבים רבים.

Dia בדיקת האולטרסאונד, היא בדיקה שהניתוח שלה מבוסס בעיקר על יכולתו וניסיונו של הרופא המבצע את הבדיקה. דיה פיתחה מוצר המבוסס AI שיודע למדוד ולנתח את המדדים מתוך האולטרסאונד גם ע”י צוות רפואי לא מיומן, ובכך לשפר משמעותית את הפיענוח, לנטרל את החסרונות של הגורם האנושי ולאפשר אבחון מהיר במקומות מרוחקים ממרכזים רפואיים, בקהילה.

ראש עיריית ירושלים משה ליאון: מיזם Play Beyond Bio דוגל בשיתוף פעולה בין עולמות ההייטק והבריאות שאנחנו כל כך מאמינים בה בירושלים. העיר הזו מורכבת מאוכלוסיות שונות שמה שמאחד אותן בסוף הוא נושא הבריאות שמאחד את כולנו. אין מקום מתאים יותר מירושלים להוציא את בשורת החדשנות דווקא בנושא הבריאות שהעיר כל כך חזקה בה”.

אראל מרגלית, מייסד ויו”ר קרן JVP ו-Margalit Startup City Community: “דווקא בזמן משבר הקורונה העולמי, חברנו יחד כמובילים בינלאומיים בתחומי הסטארטאפים והבריאות, כדי לתת לעולם פתרונות בריאות חדשניים וטובים יותר לאור המצוקות של חולים וצוותי רפואה. החיבור בין עולמות הסטארטאפים והחדשנות ש-JVP מתחמה בה, יחד עם ענקית הפארמה אסטרהזניקה והמומחיות שלה בעולמות הבריאות הוא המפתח ליצירת פתרונות עולמיים מובילים חדשים. אנחנו מברכים את החברות שסיימו את המחזור הראשון של Play Beyond Bio ומצפים לסטארטאפים שירשמו למחזור הבא, אליו נצרף שותפים אסטרטגיים משמעותיים נוספים”.

אוהד גולדברג, מנכ”ל אסטרהזניקה ישראל: אסטרהזניקה מובילה בפיתוח ובהשקעה  ובהנגשת פתרונות למטופלים בארץ ובעולם. אנו בעיצומה של תקופה רבת שינויים המחייבת שימוש בכלים חדשניים ויצירתיים. בזכות שילוב הכוחות הייחודי של השותפים ב- PlayBeyondBio אנו מספקים כלים טובים יותר למערכת הבריאות, לצוותים רפואיים ובראש ובראשונה לחולים בהתמודדות עם אתגרים רפואיים. עובדי אסטרהזניקה ברחבי הארגון יחשפו לסטרטאפים שנבחרו לתוכנית. זאת הזדמנות וערך מאוד ייחודי לסטרטאפים ישראלים לקבל חשיפה כזאת ולעבוד עם בכירים ומקבלי החלטות במחלקות רבות בארגון”.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה