Menopause

טיפול טרנסרמלי של אסטרדיול משפר תפקוד מיני בנשים פוסטמנואפזוליות עם תפקוד מיני נמוך (JAMA Intern Med)

ע”פ מחקר חדש מה- JAMA Intern Medטיפול טרנסדרמלי באסטרדיול עשוי לשפר תפקוד מיני בנשים פוסטמנופאוזליות עם תפקוד מיני נמוך.

מטרת המחקר הייתה לבחון את האפקט של מתן אסטרוגן באופן טרנסדרמלי או פומי על תפקוד מיני בנשים שנכנסו לאחרונה לשלב הפוסטמנופאוזלי שלהן לאורך זמן.

במחקר קליני אקראי זה נכללו 670 נשים בריאות בגיל המעבר אשר הווסת האחרונה שלהן הייתה במהלך 3 השנים האחרונות. נמצא כאמור שמתן אסטרדיול טרנסדרמלי שיפר את מדד התפקוד המיני הכולל בהשוואה לפלצבו.

ברקע למחקר מציינים המחברים כי אי תפקוד מיני, המהווה מרכיב חשוב בבריאות ואיכות חיים, הוא תופעה נפוצה הקשורה לירידה ברמות האסטרוגן בתקופת גיל המעבר.

החוקרים ביקשו לקבוע את האפקט של מתן אסטרוגן כטיפול פומי או טרנסדרמלי בהשוואה לפלצבו על תפקוד מיני בנשים פוסטמנופאוזליות.

המחקר היה משני למחקר ה-KEEPS (ר”ת של Kronos Early Estrogen Prevention Study) , שהיה מחקר פרוספקטיבי לאורך 4 שנים, אקראי, כפול סמיות, מבוקר פלצבו של טיפול הורמונלי חלופי בנשים בריאות שנכנסו לאחרונה לגיל המעבר.

מבין 727 משתתפות מחקר KEEPS , 670 הסכימו להשתתף גם במחקר משני רב מרכזי זה.

המשתתפות היו בגיל של בין 42 ל-58, אשר קיבלו ווסת אחרונה במהלך 36 החודשים שקדמו לכניסתן למחקר. הנתונים נאספו מיולי 2005 ועד יוני 2008 ונותחו מיולי 2010 ועד יוני 2017 .

הנשים חולקו באופן אקראי לקבלת 0.45 מ”ג/יום של אסטרוגן פומי מצומד ממקור סוסי (conjugated equine ובקיצור o-CEE ) , או 50 µg/יום טרנסדרמל 17β-estradiol (t-E2) , או פלצבו.

בנוסף קיבלו המשתתפות 200 מ”ג פרוגסטרון פומי (במידה ובהקצאה האקראית קיבלו o-CEE או t-E2) או פלצבו (לנשים שהוקצו אקראית לפלצבו), למשך 12 ימים בכל חודש.

החוקרים העריכו את האספקטים השונים תפקוד מיני (תשוקה, עוררות, סיכוך, אורזמה, סיפוק וכאב) תוך שימוש במדד ה-FSFI (ר”ת של Female Sexual Function Inventory) שנע בין 0-36 נקודות, כאשר ציונים גבוהים יותר מעידים על תפקוד מיני טוב יותר.

תפקוד מיני נמוך הוגדר כציון FSFI כולל הנמוך מ-26.55. לא בוצעה הערכה לרמת מצוקה הקשורה לתפקוד מיני נמוך.

החוקרים מדווחים כי 670 המשתתפות היו בגיל ממוצע של 52.7 שנים (סטיית תקן 2.6).

הטיפול ב- t-E2היה קשור עם שיפור מובהק אך מתוך בציון FSFI הכולל לאורך כל נקודות הזמן שנבדקו , בהשוואה לפלצבו (יעילות ממוצעת של 2.6, בטווח 1.11-4.10, P = .002) .

הטיפול הפומי, o-CEE, לא הדגים שיפור מובהק בציון הכולל של ה-FSFI בהשוואה לפלצבו (שיפור של 1.4 נקודות, בטווח 0.1-2.8 -, P = .13) .

לא היה הבדל בציון הכולל הממוצע של FSFI בין המטופלות ב- t-E2 ל- o-CEEלאורך 48 חודשים (P = .22) . במרכיבים האינדבדואליים של תפקוד מיני הטיפול ב- t-E2היה קשור עם עלייה מובהקת במדד הממוצע של סיכוך (0.61; 95% CI, 0.25-0.97; P = .001) ובירידה בכאב (0.67; 95% CI, 0.25-1.09; P = .002) בהשוואה לפלצבו.

בסה”כ, שיעור הנשים עם תפקוד מיני נמוך היה נמוך יותר באופן מובהק לאחר הטיפול ב- t-E2 בהשוואה לפלצבו (67%; 95% CI, 55%-77% vs 76%; 95% CI, 67%-83%; P = .04).

עבור הטיפול ב- o-CEE לא היה הבדל מובהק בסיכון לתפקוד מיני נמוך בהשוואה לפלצבו.

החוקרים מסכמים כי הטיפול הטרנסדרמלי , t-E2 , משפר באופן מובהק ומתון את התפקוד המיני בנשים הנמצאות בשלב המוקדם של גיל המעבר, אך עדיין לא ידוע אם השיפור משפר תסמיני מצוקה.

JAMA Intern Med. Published online August 28, 2017

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אימון שרירי רצפת אגן משפר תפקוד מיני בנשים (Am J Obstet Gynecol)

    אימון שרירי רצפת אגן משפר תפקוד מיני בנשים (Am J Obstet Gynecol)

    אימון שרירי רצפת אגן מלווה בשיפור בתפקוד המיני בנשים עם הפרעה בתפקוד רצפת האגן, כולל שיפור עוררות מינית, אורגזמה, שביעות רצון ותפקוד מיני כולל בנשים, ללא עדות לאירועים חריגים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Obstetrics & Gynecology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי סקירה שיטתית שפורסמה בשנת 2015 הציעה השפעה […]

  • טיפול ב-Elinzanetant מפחית משמעותית תדירות גלי חום בנשים לאחר-מנופאוזה (מתוך הודעת חברת Bayer)

    טיפול ב-Elinzanetant מפחית משמעותית תדירות גלי חום בנשים לאחר-מנופאוזה (מתוך הודעת חברת Bayer)

    טיפול פעם ביום ב-Elinzanetant מלווה בירידה משמעותית בתדירות תסמינים וזומוטוריים בדרגה בינונית-עד-חמורה בנשים לאחר-מנופאוזה, בהשוואה לפלסבו, כך עולה מתוצאות מוקדמות ממחקר OASIS 3. ברקע למחקר מסבירים המומחים כי Elinzanetant הינו אנטגוניסט לקולטן ל-Neurokinin-1,3 בשלבים מתקדמים של פיתוח קליני כטיפול לא-הורמונאלי בתסמינים וזומוטוריים בדרגה בינונית-עד-חמורה על-רקע מנופאוזה. מחקר OASIS 3 הינו המחקר השלישי בשלב 3 בתכנית […]

  • האם לטיפול הורמונאלי חליפי השפעה על הסיכון לסרטן קיבה? (Maturitas)

    האם לטיפול הורמונאלי חליפי השפעה על הסיכון לסרטן קיבה? (Maturitas)

    במאמר שפורסם בכתב העת Maturitas מדווחים חוקרים מדרום קוריאה על תוצאות מחקר חדש מהן עולה כי טיפול הורמונאלי חליפי מלווה בסיכון מופחת לסרטן קיבה בנשים לאחר-מנופאוזה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי סרטן קיבה הינה ממאירות נפוצה בגברים ובנשים, אך נפוצה יותר בקרב נשים לאחר-מנופאוזה לעומת נשים צעירות יותר. ההשפעה המגנה של הורמוני מין כנגד סרטן […]

  • האם טיפול הורמונאלי חליפי לאחר מנופאוזה משפר תסמיני דיכאון? (Menopause)

    האם טיפול הורמונאלי חליפי לאחר מנופאוזה משפר תסמיני דיכאון? (Menopause)

    במאמר שפורסם בכתב העת Menopause מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי טיפול הורמונאלי חליפי לאחר מנופאוזה עשוי להביא לשיפור תסמיני דיכאון בנשים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי תסמיני דיכאון מתועדים בשכיחות גבוהה בנשים סביב תקופת המנופאוזה ובשנים הראשונות לאחר מנופאוזה. למרות שטיפול הורמונאלי חליפי נחשב לאפשרות הטיפול היעילה ביותר להקלה על תסמינים […]

  • ההשפעה של טיפול הורמונאלי לעומת גורמי סיכון אחרים על הסיכון לקרישיות-יתר בנשים לאחר מנופאוזה (Menopuse)

    ההשפעה של טיפול הורמונאלי לעומת גורמי סיכון אחרים על הסיכון לקרישיות-יתר בנשים לאחר מנופאוזה (Menopuse)

    תסמיני מנופאוזה בנשים בסיכון מוגבר לתרומבואמבוליזם ורידי עקב מחלות רקע לעיתים קרובות אינם מטפלים בשל חשש מפני סיכון מוגבר לתרומבואמבוליזם ורידי עם טיפול הורמונאלי. במאמר שפורסם בכתב העת Menopause מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי טיפול הורמונאלי לא השפיע לרעה על גורמי סיכון אחרים לקרישיות יתר והחשיפה לטיפול זה שיחקה תפקיד מינורי […]

  • שחייה במים קרים עשויה להקל על תסמינים בזמן מחזור וסת וסביב תקופת המנופאוזה (Post Reproductive Health)

    שחייה במים קרים עשויה להקל על תסמינים בזמן מחזור וסת וסביב תקופת המנופאוזה (Post Reproductive Health)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Post Reproductive Health עולה כי שחייה במים קרים עשויים להקל על תסמינים גופניים ופסיכולוגיים בזמן מחזורי וסת או סביב תקופת המנופאוזה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנה וריאביליות רבה בתסמיני מחזור וסת וסביב מנופאוזה, כאשר אלו כוללים לעיתים קרובות שינויים במצב הרוח, חרדה, דיכאון, עייפות, גלי חום והפרעות שינה. הם […]

  • ההשפעה של תסמונת שחלות פוליציסטיות על גיל בעת מנופאוזה טבעית (Menopause)

    ההשפעה של תסמונת שחלות פוליציסטיות על גיל בעת מנופאוזה טבעית (Menopause)

    במאמר שפורסם בכתב העת Menopause מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר מובהק סטטיסטית בין גיל בעת מנופאוזה טבעית ובין אבחנה של תסמונת שחלות פוליציסטיות. לממצאים אלו עשויות להיות השפעות על הפוריות של נשים עם תסמונת שחלות פוליציסטיות. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין תסמונת שחלות פוליציסטיות ובין גיל בעת מנופאוזה, […]

  • מאפיינים בגיל צעיר עשויים לנבא סיכון מוגבר לתסמינים וזומוטוריים (Menopause)

    מאפיינים בגיל צעיר עשויים לנבא סיכון מוגבר לתסמינים וזומוטוריים (Menopause)

    במאמר שפורסם בכתב העת Menopause מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי ניתן לזהות גורמי סיכון לתסמינים וזומוטוריים בבגרות מוקדמת. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים בחנו גורמי סיכון אפשריים לתסמינים וזומוטוריים החל מגיל העמידה. כעת הם ביקשו לבחון גורמי סיכון בבגרות מוקדמת המנבאים התפתחות תסמינים וזומוטוריים בשלב מאוחר יותר במהלך החיים. […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה