Menopause

קשר בצורת J בין סמנים דלקתיים ובין מנופאוזה מוקדמת (Menopause)

בנשים עם רמות מתונות של הסמן הדלקתי TNF-α (Tumor Necrosis Factor-α) ייתכן סיכון נמוך יותר למנופאוזה מוקדמת, כך עולה מנתוני מחקר Nurses’ Health Study, שפורסמו בכתב העת Menopause.

החוקרים בחנו את הסמנים הללו בדגימות דם שנאספו בתחילת המחקר ממשתתפות במחקר Nurse’s Health Study 2, כאשר הנשים היו בגילאי 35-44 שנים. הם השוו בין 328 נשים עם מנופאוזה טבעית מוקדמת, 328 ביקורות שהגיעו למנופאוזה לאחר גיל 47 שנים ו-164 נשים נוספןות במנופאוזה לאחר גיל 45 שנים.

בנשים עם רמות sTNFR2 (Soluble Fraction of TNF-α Receptor 2) ברבעון השני תועד יחס סיכויים למנופאוזה מוקדמת של 0.60, בהשוואה לאלו ברבעון התחתון, בעוד שיחס הסיכויים עמד על 0.93 בנשים ברבעון השלישי ו-1.40 באלו ברבעון העליון. רמות sTNFr2 הדגימו קשר דומה עם מרווח הזמן עד למנופאוזה.

ההבדלים היו דומים לאחר שהחוקרים תקננו לרמות AMH (Antimullerian Hormone) והגבילו את ניתוח הנתונים למקרים וביקורות תואמים, נשים לא-מעשנות, או רזות יותר. עם זאת, לא זוהה קשר בין רמות CRP או IL-6 ובין מנופאוזה מוקדמת.

מהנתונים עולה כי רמות הסמנים הדלקתיים היו די קבועות לאורך הזמן. מאחר ובמחקר הנוכחי בדיקת הדם הושלמה עד 12 שנים לפני מנופאוזה, החוקרים כותבים כי במידה והממצאים יודגמו גם במחקרים נוספים, אזי TNFR2 עשוי יהיה לשמש כסמן שימושי למנופאוזה מוקדמת.

Menopause 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה