Menopause

הנחיות מטעם האיגוד האמריקאי לגסטרואנטרולוגיה בנושא פרוביוטיקה (Gastroenterol)

הנחיות חדשות מטעם האיגוד האמריקאי לגסטרואנטרולוגיה קובעות כי למרות הפופולאריות הרבה של פרוביוטיקה, עדיין אין עדויות משכנעות התומכות ביעילות תוספים אלו במרבית המטופלים.

ההמלצות מבוססות על סקירת עדויות של מחקרים שפורסמו בין 1947 עד 2018 ופאנל המומחים מכיר בכך שלמרות ההבטחה הרבה, אין עדויות באיכות גבוהה אודות התועלת של תוספים פרוביוטיים כנגד מחלות מערכת עיכול וכי קיימים פערי ידע רבים בספרות הרפואית המדגישים את הצורך במחקרים נוספים בנושא.

פאנל המומחים מכיר בכך שלמרות שמדובר בטיפול מבטיח, אין נתונים באיכות גבוהה התומכים בשימושיות הקלינית של פרוביוטיקה כנגד מחלות מערכת עיכול ופערי המידע הרבים בספרות מדגישים את הצורך במחקרים קליניים באיכות טובה בנושא. במרבית מחלות מערכת עיכול שנבחנו במחקר, פאנל המומחים הציע להגביל את השימוש בתוספים פרוביוטיים למחקרים קליניים וקבע את ההמלצות הבאות על-פי ההפרעות השונות במערכת העיכול:

·       זיהום ב-Clostridium difficile, מחלת מעי דלקתית ותסמונת מעי רגיז המומחים לא קבעו המלצה קלינית לאור פערי מידע בנושא והם מציעים להגביל את השימוש בפרוביוטיקה למחקרים קליניים במקרים אלו.

·       מניעת זיהום ב-Clostridium difficile בזמן טיפול אנטיביוטי – פאנל המומחים קבע המלצה מותנית, המבוססת על עדויות באיכות נמוכה, למשלבים האפשריים הבאים:

o      Saccharomyces boulardii

o      משלב של שני זני Lactobacillus acidophilus CL1285 ו-Lactobacillus casei/LBC80R

o      משלב של שלושה זנים הכולל L. acidohilus, Lactobacillus delbrueckii, ו-Bifidobacterium bifidum.

o      משלב של ארבעה זנים הכולל L. acidophilus, L. delbrueckii, B. bifidum ו-Streptococcus salivarius.

·       דלקת פאוץ’ במבוגרים וילדים עם דלקת פאוץ’ לאחר-ניתוח, הפאנל קבע המלצה מותנית בשל עדויות באיכות נמוכה מאוד למשלב פרוביוטי הכולל שמונה זנים. במקרים בהם החולים מתקשים עם הטיפול או העלויות, סביר לבחור שלא להשתמש בתוספים פרוביוטיים.

·       זיהום חד במערכת העיכול בילדים בילדים עם זיהום חד במערכת העיכול, הפאנל קבע המלצה מותנית, על-בסיס עדויות באיכות מתונה, כנגד שימוש בפרוביוטיקה, כאשר למרות שמספר מחקרים הציעו שיפור במשך שלשול, מרביתם נערכו מחוץ לצפון אמריקה, בעוד ששני מחקרים גדולים מארצות הברית וקנדה דיווחו כי לתוספים לא הייתה כל תועלת.

·       Necrotizing Enterocolitis בתינוקות פאנל המומחים ייעץ על מספר משלבים פרוביוטיים למניעת NEC בפגים שנולדו לפני שבוע 37 להיריון, כולל זני Lactobacillus ו-Bifidobacterium. הם ציינו כי המיקרוביום של תינוקות עם NEC שונה מזה של תינוקות בריאים ומכאן הבסיס לטיפול המכוון לשינוי הרכב המיקרוביום באוכלוסיה זו.

Gastroenterol 2020

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה