Menopause

טיפול אנדווסקולארי הדגים תועלת לטיפול בחולים עם חסימת עורק ורטברו-בזילארי (מתוך כנס ה-ISC)

שבץ

בהשוואה לטיפול תרופתי בלבד, טיפול אנדווסקולארי הוביל לעליה משמעותית בסיכוי להשגת תפקוד נוירולוגי טוב לאחר 90 ימים בחולים עם אירוע מוחי עקב חסימה של עורק ורטברו-בזילארי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו במהלך כנס ה-International Stroke Conference.

במחקר VERITAS (Vertebrobasilar Occlusion Randomization to Endovascular Reperfusion Versus Intravenous Thrombolysis or Medical Treatment Alone Systematic Evaluation) אספו החוקרים נתונים ברמת-משתתפים במחקרי BEST ו-BASICS ובחנו את תוצאות טיפול אנדווסקולארי בחולים עם אירוע מוחי על-רקע חסימת עורק ורטברו-בזילארי.

המחקר כלל 351 חולים, כולל 181 חולים שהשלימו טיפול אנדווסקולארי ו-170 חולים שטופלו תרופתית. גיל המשתתפים הממוצע עמד על 68 שנים, כשני-שליש היו גברים. מדד NIHSS ההתחלתי עמד על 30, עדות לאירוע מוחי בדרגה חמורה. מאפייני הבסיס היו מאוזנים היטב בין שתי הקבוצות, אם כי שיעורי פרפור פרוזדורים היו גבוהים יותר בקבוצת טיפול אנדווסקולארי (28.2% לעומת 15.3%).

שיעורי תוצא תפקודי טוב, שהוגדר לפי מדד mRS (Modified Rankin Score) של 0-3 נקודות לאחר 90 ימים, עמדו על 38.7% בקבוצת טיפול אנדווסקולארי ועל 26.5% בקבוצת טיפול תרופתי, כאשר ההבדל בין הקבוצות היה מובהק סטטיסטית (יחס סיכויים של 1.94). שיעורי רה-פרפוזיה מוצלחת, אשר הוגדרו לפי מדד Thrombolysis in Cerebral Infarction של 2b או 3, עמדו על 71.2% מהחולים לאחר טיפול אנדווסקולארי.

שיעורי התמותה עמדו על 40.3% בקבוצת החולים לאחר טיפול אנדווסקולארי ועל 48.2% בקבוצת הטיפול התרופתי, אך הבדל זה לא היה מובהק סטטיסטית. עם זאת, שיעורי דימום תוך-גולגולתי תסמיני היו גבוהים יותר משמעותית עם טיפול אנדווסקולארי, לעומת טיפול תרופתי (5.0% לעומת 0.6%).

בניתוח לפי-פרוטוקול, שיעורי תוצא תפקודי טוב עמדו על 39.2% לאחר טיפול אנדווסקולארי ועל 23.2% לאחר טיפול תרופתי (יחס סיכויים מתוקן של 2.12). בדומה לניתוח לפי כוונה לטיפול, שיעורי התמותה היו נמוכים יותר בזרוע טיפול אנדווסקולארי, לעומת טיפול תרופתי (39.8% לעומת 50.3%), אך שיעורי דימום תוך-גולגולתי תסמיני היו גבוהים יותר עם טיפול אנדווסקולארי (5.1% לעומת 0.6%).

מניתוח הנתונים עלה כי בחולים עם מדד NIHSS התחלתי נמוך מ-10 תועדה נטייה לתוצאות טובות יותר עם טיפול תרופתי בלבד, בעוד שבאלו עם מדד NIHSS של 10 ומעלה תועדו תוצאות טובות יותר עם טיפול אנדווסקולארי.

החוקרים מסכמים וכותבים כי בהשוואה לטיפול תרופתי בלבד, טיפול אנדווסקולארי לווה בסיכוי גבוה כמעט כפליים לשיפור משמעותי בחולים עם אירוע מוחי ורטברו-בזילארי.

מתוך כנס ה-ISC

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה