Menopause

מכון מטרנה למחקר ולקידום תזונת התינוקות בישראל חילק שלוש מלגות מחקר לשנת 2021 בכנס איגוד רופאי הילדים.

כבכל שנה, מוגשות למכון מטרנה הצעות מחקר מעניינות וחדשניות בתחומן, השנה, אחד המחקרים הזוכים ,הינו מחקר פורץ דרך ורלוונטי במיוחד שיבדוק נוגדנים בחלב אם לאחר חיסון נגד קורונה או לאחר מקרה של הדבקת האם בנגיף.

נציגי המועצה המדעית של מכון מטרנה, פרופ’ צחי גרוסמן, פרופ’ וויצמן צבי (יו”ר), פרופ’ לובצקי רונית, ומנהלת השיווק הרפואי בחטיבת מזון תינוקות וילדים של אסם-נסטלה, רוית דגן , העניקו 3 מלגות מחקר בכנס השנתי של האיגוד הישראלי לרפואת ילדים.

הזוכים בהצעות המחקר זכו במלגה על סך 50,000 כל אחת:
 ד”ר מוחמד אבו תילך, בית הספר למקצועות הבריאות רקנאטי הפקולטה למדעי הבריאות אוניברסיטת בן גוריון בנגב
ד”ר יובל גוטביר, ביה”ח האוניברסיטאי הדסה עין כרם, ירושלים
ד”ר שרון וונטיק, המרכז הרפואי סוראסקי, תל אביב

מכון מטרנה הוקם בשנת 2007, ע”י מותג מטרנה, המוביל את תחום תזונת התינוקות בישראל במטרה לתמוך במחקרים ישראליים בתזונת תינוקות ופעוטות ובכל שנה זוכים מומחים צעירים במלגות שעתידות לקדם תחום זה ברפואה הישראלית והעולמית

לדברי קרן זופניק, מנכ”לית חטיבת מזון תינוקות וילדים של אסם-נסטלה:  מכון מטרנה הוקם ופועל בליווי ושיתוף מומחים מהשורה הראשונה של הרפואה הישראלית, מתוך הכרה בחשיבות התזונה בתקופת 1000 הימים הראשונים לחיים ובמטרה לעודד ולתמוך במחקרים ישראליים בנושא זה. השנה נבחרו 3 הצעות מחקר מרתקות, שלושתן עוסקות בהנקה וחלב אם שהינו המזון הטוב ביותר לתינוק והוא תמיד יהיה ההשראה שלנו.  אני גאה על הזכות שלנו לתמוך בתחום מחקר זה שאינו זוכה למקורות מימון רבים.

תקציר המחקרים הזוכים:
נגיף הקורונה והקשר ליילוד:
ד”ר שרון וונטיק, המרכז הרפואי סוראסקי, תל אביב והצוות שלה זכו במלגה בזכות מחקר פורץ דרך ורלוונטי לשלהי שנת 2021 בה אנו בעיצומה של מגפת הקורונה העולמית. המחקר ימדוד נוגדנים בחלב אם ובסרום של הילוד לאחר חיסון לנגיף הקורונה או לאחר הדבקה אימהית בנגיף הקורונה במהלך ההיריון, בהתאם לשבוע הריון בזמן החיסון ושבוע לידה. מטרה נוספת של המחקר הינה מעקב אחר נוכחות הנוגדנים לאורך זמן ההנקה.

דיאטה ים תיכונית והשפעתה על חלב האם
ד”ר יובל גוטביר, ביה”ח האוניברסיטאי הדסה עין כרם, ירושלים והצוות שלו זכו במלגה בזכות מחקרם בנושא השפעת דיאטה ים תיכונית ורמות ויטמין D  על ביטוי מיקרו RNA  בחלב אם. דיאטה ים-תיכונית נחשבת לאחת הדיאטות הבריאות ביותר בהקשר של מניעת סיבוכים מטבוליים וקרדיווסקולריים, מניעת מחלות גידוליות והדרדרות קוגניטיבית במבוגרים.
השפעת דיאטה זו על חלב-אם לא נבדקה מעולם. ולכן החוקרים יבדקו  האם דיאטה ים תיכונית המכילה יותר דגים ופחות בשר ונמצא שאחת מתוצאותיה היא רמות ויטמין D גבוהות יותר תשפיע על ביטוי מיקרו-רנ”א בחלב-אם. במחקר זה נבדק גם האם בנשים מניקות דיאטה זו קשורה לצריכת ויטמין D מוגברת והאם ניתן להצביע על קשר אפשרי בין 3 הגורמים: דיאטה ים-תיכונית, צריכת ויטמין D ורמת ביטוי מיקרו-רנ”א בחלב-אם.

משך זמן ההנקה במעקב שנה מהלידה
ד”ר מוחמד אבו תילך, בית הספר למקצועות הבריאות רקנאטי, הפקולטה למדעי הבריאות אוניברסיטת בן גוריון בנגב והמרכז הרפואי האוניברסיטאי סורוקה והצוות שלו זכו במלגה על מחקרם בנושא השפעת סוג הביות ומתן תרכובות מזון לתינוקות במהלך האשפוז על שיעור ומשך ההנקה במעקב של שנה מהלידה.

על המועצה המדעית של מכון מטרנה:
¬את המכון מלווה מועצה מדעית בלתי תלויה לבחירת הצעות המחקר הזוכות וחברים בה מומחים מהשורה הראשונה בתחום התזונה ורפואת ילדים בישראל (ע”פ סדר הא”ב):
פרופ’ צחי גרוסמן, פרופ’ וויצמן צבי (יו”ר), גב’ כוכבי בריג’יט, פרופ’ לובצקי רונית, פרופ’ לזמס אורי, פרופ’ ריסקין אריה ופרופ’ שמיר רענן. בחירת העבודות נעשית ע”פ קריטריונים מוסכמים מראש.

צילום: יאיר שגיא

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה