Metabolic Syndrome

הקשר בין תסמונת מטבולית ובין מחלת כליות (Clin J Am Soc Nephrol)

מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Clinical Journal of the American Society of Nephrology עולה קשר בין תסמונת מטבולית ומרכיביה ובין התפתחות מחלת כליות כרונית.

לדברי החוקרים, מחקרים קודמים דיווחו על קשר בין תסמונת מטבולית ובין מיקרואלבומינוריה או פרוטאינוריה, וכן על קשר בדרגה משתנה עם מחלת כליות כרונית. במחקר הנוכחי ביקשו החוקרים לסקור את הקשר בין תסמונת מטבולית, מרכיביה, והתפתחותה מיקרואלבומינוריה או פרוטאינוריה ומחלת כליות כרונית.

החוקרים ערכו חיפוש בספרות הרפואית, כולל במאגרי MEDLINE, SCOPUS ו-Web of Science לזיהוי מחקרים רלבנטיים. הסקירה כללה מחקרים פרוספקטיביים שדיווחו על התפתחות מיקרואלבומינוריה פרוטאינוריה ו/או מחלת כליות כרונית.

החוקרים זיהו 11 מחקרים עם סך כולל של כ-30,000 משתתפים, שענו על הקריטריונים שהוגדרו. ממטה האנליזה עולה קשר משמעותי בין תסמונת מטבולית והתפתחות eGFR של פחות מ-60 mL/min/1.73m2 (יחס סיכויים של 1.55). ככל שמספר מרכיבי התסמונת עלה, חוזק הקשר גדל גם הוא (p=0.02).

באשר למרכיבים הפרטניים של תסמונת מטבולית, יחס הסיכויים להתפתחות eGFR של מתחת ל-60 mL/min/1.73m2 בחולים עם תסמונת מטבולית עמד על 1.61 עם לחץ דם גבוה, 1.26 עם ערכי טריגליצרידים גבוהים, 1.23 עם ערכי HDL נמוכים, 1.19 בנוכחות השמנה בטנית ו-1.14 עם הפרעה ברמות סוכר בצום. שלושה מחקרים הצביעו על קשר בין תסמונת מטבולית ובין סיכון מוגבר להתפתחות מיקרואלבומינוריה או פרוטאינוריה גלויה.

החוקרים מסכמים וכותבים כי תסמונת מטבולית הינה סמן לסיכון מוגבר להתפתחות מחלת כליות כרונית.

Clin J Am Soc Nephrol

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה