Metabolic Syndrome

מה שתי דקות של ספורט בעצימות גבוהה בשבוע יכולות לעשות?/מאת ענת טימין

(*) דיאטנית קלינית מומחית לסוכרת במרכז DMC לטיפול בסוכרת.

חוקרים מאוניברסיטת אברטאי ((Abertay מדווחים כי פעילות גופנית בעצימות גבוהה (HIT), לא רק מפחיתה את הסיכון למחלות, אלא גם יעילה באותה מידה בדומה להנחיות הפעילות הגופנית המומלצות כיום.

כיום ההנחיות ממליצות על חמישה אימונים בני 30 דקות של פעילות גופנית בשבוע, יעד שמעטים מצליחים להגיע אליו. הסיבה הנפוצה ביותר לכך הינה חוסר בזמן, לכן החוקרים מאמינים כי אימון בעצימות גבוהה(HIT) מהווה דרך מושלמת לשיפור בריאותם של אנשים עסוקים.

במחקר השתתפו מבוגרים הסובלים מעודף משקל, בגיל העמידה, אשר לקחו חלק במשטר אימונים בעצימות גבוהה (HIT) ולתקופה של שמונה שבועות. במסגרת משטר זה השלימו סדרת ספרינטים פעמים בשבוע על גבי אופני כושר, כאשר כל ספרינט נמשך שש שניות בלבד ובכל אימון הושלמו עשרה ספרינטים. סך של שתי דקות של פעילות גופנית בשבוע.

משטר זה הוכח כמספיק בכדי לשפר באופן משמעותי את בריאות הלב וכלי הדם כמו גם את הרגישות לאינסולין. למעשה, זו הפעם הראשונה בה הוכח שלתרגיל כל כך קצר יש יתרונות בריאותיים משמעותיים כל כך.

במחקר נמצא כי לא רק שאימון בעצימות גבוהה (HIT) מפחית את הסיכון לפתח את המחלה, אלא גם שהאימון צריך להתבצע פעמיים בשבוע בלבד על מנת שהמשתתפים יוכלו ליהנות מיתרונותיו. עוד עולה מהמחקר שלא צריך ללכת במהירות גבוהה מהרגיל, כל עוד משתמשים במאמץ מקסימאלי בזמן הספרינטים, זה ישפר את בריאותכם.

ידוע היטב כי פעילות גופנית הינה טיפול חשוב והכרחי לטיפול ומניעה של סוכרת מהסוג 2. אך, רק 40 אחוזים מהגברים ו28 אחוזים מהנשים מצליחים להגיע לביצוע של 30 הדקות המומלצות של פעילות גופנית בעצימות מתונה ולאורך חמישה ימים בשבוע.

כאשר חוסר בזמן לביצוע פעילות גופנית, בשל עבודה או התחייבויות משפחתיות, נחשב כמכשול הנפוץ ביותר להשתתפות בפעילות גופנית, הרי שלפי מחקר זה אימון בעצימות גבוהה מציע פתרון יעיל לבעיה זו ובעל יתרון נוסף של הפחתת הסיכון למחלות שפעילויות גופניות אחרות כגון הליכה, גם אם יעשו בהתמדה חמישה ימים בשבוע במשך 30 דקות – לא יוכלו להציע.

אז, שתי דקות והיינו פה ?

High Intensity Training Improves Health and Physical Function in Middle Aged Adults.” Simon Adamson, et al. Biology 2014, 3(2), 333-344; DOI: 10.3390/biology302033

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה