Metabolic Syndrome

האם שימוש בסיגריות אלקטרוניות מעלה את הסיכון להפרעות ראיה? (מתוך כנס ה-ARVO)

מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס ה-ARVO (Association for Research in Vision and Ophthalmology) עולה כי שימוש בסיגריות אלקטרוניות עשוי להיות מלווה בשיעור גבוה של הפרעות ראיה וכי הקשר אינו תלוי ומתווסף לזה הכרוך בשימוש בסיגריות רגילות.

להערכת הקשר בין סיגריות אלקטרוניות ובין ליקוי ראיה, החוקרים בחנו נתונים אודות 1.1 מיליון משיבים לסקר הטלפוני Behavioral Risk Factor Surveillance System, סקר ארצי שנשלח ברחבי ארצות הברית בין השנים 2016-2018 . החוקרים התמקדו בתשובות לשלוש שאלות אשר נגעו להפרעות ראיה ושימוש בסיגריות אלקטרוניות או מוצרים אלקטרוניים אחרים לאיוד.

מהנתונים עולה כי 4.6% מהמשיבים נהגו להשתמש באופן פעיל בסיגריות אלקטרוניות. מבין אלו, 6.2% דיווחו על ליקוי ראיה. בנוסף, 16.8% דיווחו על שימוש בעבר בסיגריות אלקטרוניות, מהם 5.8% דיווחו על ליקוי ראיה. מבין 78.6% משיבים שדיווחו כי מעולם לא השתמשו בסיגריות אלקטרוניות, 4.7% דיווחו על ליקוי ראיה.

החוקרים השלימו תקנון לגורמים שונים העלולים להשפיע על הקשר, כולל עישון, גיל, מין, מוצא/גזע, מצב משפחתי, השכלה, מצב תעסוקתי, הכנסה משפחתית, צריכת אלכוהול רבה, מדד מסת גוף, פעילות גופנית ובריאות נפשית.

מהנתונים עלה כי הסיכון לליקוי ראיה עלה ב-14% באלו שדיווחו על איוד אי-פעם (יחס סיכויים של 1.14, p=0.002) וב-34% בשאלו שדיווחו כי עדיין משתמשים בסיגריות אלקטרוניות (יחס סיכויים של 1.34, p < 0.0001), בהשוואה לאלו שמעולם לא איידו.

החוקרים מדווחים כי באלו שנהגו לאייד היו בסיכון גבוה פי חמש לעשן טבק, בהשוואה לאלו שלא איידו (יחס סיכויים של 5.24, רווח בר-סמך 95% של 5.12-5.36). לאור הקשר הבולט, הם בחנו תתי-קבוצות שונות: 41,897 משתתפים שאיידו אך לא עישנו טבק ו-620,136 אשר מעולם לא עישנו ולא השתמשו בסיגריות אלקטרוניות.

לאחר תקנון לגורמי סיכון, החוקרים מצאו כי הסיכון לליקוי ראיה בקרב אלו שהשתמשו באופן פעיל בסיגריות אלקטרוניות היה גבוה כמעט כפליים מהסיכון שתועד באלו שמעולם לא השתמשו בסיגריות אלקטרוניות (יחס סיכויים של 1.96, p<0.0001). עם זאת, הסיכון בקרב אלו שהשתמשו בעבר בסיגריות אלקטרוניות לא נותר עוד מובהק סטטיסטית.

הקשר בין שימוש בסיגריות אלקטרונית ובין ליקוי ראיה היה לא0תלוי ובנוסף לסיכון הכרוך בעישון סיגריות רגילות. הקשר בין סיגריות אלקטרוניות ובין ליקוי ראיה היה גבוה אף יותר עם איוד בהשוואה לעישון טבק.

החוקרים כותבים כי לא ניתן להסיק כי מדובר בקשר סיבתי בין שימוש בסיגריות אלקטרוניות ובין ליקוי ראיה וקוראים להשלים מחקרים נוספים בנושא.

מתוך כנס ה-ARVO

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אין תועלת בהשלמת מבחן מאמץ לכל חולה בסיכון גבוה לאחר התערבות כלילית מילעורית (J Am Coll Cardiol)

    אין תועלת בהשלמת מבחן מאמץ לכל חולה בסיכון גבוה לאחר התערבות כלילית מילעורית (J Am Coll Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology מדווחים חוקרים על נתונים חדשים ממחקר POST-PCI מהם עולה כי אין תועלת קלינית להשלמה גורפת של מבחן מאמץ בחולים בסיכון גבוה לאחר התערבות כלילית מילעורית, בהשוואה למעקב קליני בלבד. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי גישת המעקב האופטימאלית לאחר התערבות כלילית מילעורית בחולים בסיכון גבוה […]

  • האם הגדלת צריכת וויטמין E עשויה להגן מפני מחלת כבד שומני? (Sci Rep)

    האם הגדלת צריכת וויטמין E עשויה להגן מפני מחלת כבד שומני? (Sci Rep)

    הגדלת צריכת וויטמין E, הן דרך התזונה והן באמצעות תוספים, עשויה לסייע במניעת התפתחות מחלת כבד סטאטוטית משנית להפרעה מטבולית (Metabolic Dysfunction-Associated Steatotic Liver Disease, או MASLD), בפרט במבוגרים עם היפרליפידמיה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Scientific Reports. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת כבד סטאטוטית על-רקע הפרעה מטבולית (בשמה הקודם, מחלת כבד […]

  • מה בין עישון אימהי ובין הסיכון להפרעות יתר לחץ דם של היריון? (Hypertension)

    מה בין עישון אימהי ובין הסיכון להפרעות יתר לחץ דם של היריון? (Hypertension)

    במאמר שפורסם בכתב העת Hypertension מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בקרב נשים שהפסיקו לעשן במהלך ההיריון תועד סיכון מוגבר לעליה מופרזת במשקל הגוף והתפתחות הפרעות יתר לחץ דם של היריון. עם זאת, למרות שהפסקת עישון במהלך ההיריון מלווה בסיכון מוגבר להפרעות יתר לחץ דם של היריון, צעד זה גם מלווה בסיכון […]

  • בחולים עם היסטוריה של עישון סיכון מוגבר לתמותה עקב COVID-19 (מתוך Int J Epidemiol)

    בחולים עם היסטוריה של עישון סיכון מוגבר לתמותה עקב COVID-19 (מתוך Int J Epidemiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Epidemiology מדווחים חוקרים מהולנד על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בקרב חולים עם היסטוריה של עישון ייתכן סיכון גבוה יותר לתמותה עקב COVID-19. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הנתונים אודות עישון כגורם סיכון לתמותה עקב COVID-19 אינם חד-משמעיים, כאשר מחקרים שונים הצביעו על סיכון מופחת או מוגבר […]

  • אושר לקריאה שנייה ושלישית: תמונות הממחישות את נזקי העישון יודפסו על חפיסות סיגריות ומוצרי עישון

    אושר לקריאה שנייה ושלישית: תמונות הממחישות את נזקי העישון יודפסו על חפיסות סיגריות ומוצרי עישון

    ועדת הכלכלה של הכנסת, בראשות ח"כ דוד ביטן, אישרה פה אחד לקריאה שנייה ושלישית את ההצעה של ח"כ אושר שקלים לתקן את חוק איסור פרסומות והגבלת שיווק מוצרי טבק, כך שיצרני מוצרי העישון יחויבו להציג על כל אריזות סיגריות ומוצרי עישון, תמונה הממחישה את נזקי העישון. לפי ההצעה שאושרה, שר הבריאות, באישור ועדת הכלכלה, יקבע בתקנות הוראות ליישום החוק (דוברות הכנסת)

  • האם בילידי אוקטובר סיכון מופחת לשפעת? (BMJ)

    האם בילידי אוקטובר סיכון מופחת לשפעת? (BMJ)

    בילדים קטנים שנולדו במהלך חודש אוקטובר סיכון מופחת להדבקה בשפעת כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת BMJ. החוקרים כותבים כי הסיבה לכך נעוצה ככל הנראה בעובדה שילדים נוטים לקבל חיסונים בביקורים סדירים בחודש בו הם נולדו וחודש אוקטובר הינה תקופה מצוינת לקבל את החיסון כנגד שפעת. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים ממאגר הנתונים MarketScan […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה