Metabolic Syndrome

הקפדה על צריכה יומית של פירות עשויה לדחות הופעת סוכרת (J Clin Endocrinol Metab)

ממחקר חדש שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism עולה כי הקפדה על ההמלצות לצריכת שתי מנות פירות ביום מלווה בסיכון מופחת להתפתחות סוכרת.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לקבוע את הקשר בין צריכת פירות ובין מדדי סבילות סוכר ורגישות לאינסולין והתפתחות סוכרת לאורך המעקב בקרב משתתפים בחקר Australian Diabetes, Obesity and Lifestyle Study. צריכת פירות ומיצי פירות נקבעה על-בסיס שאלוני תזונה בתחילת המחקר.

החוקרים בחנו את הקשר בין צריכת מיצי פירות ופירות ובין רמות סוכר בדם בצום, רמות סוכר שעתיים לאחר העמסת סוכר, מדדי HOMA2-%β (Homeostasis Model Assessment of Insulin Resistance of Beta-cell function) להערכת תנגודת תאי ביתא, HOMA2-%S להערכת רגישות לאינסולין ורמות אינסולין בצום בתחילת המחקר. עוד נבחן הקשר בין התפתחות סוכרת במהלך מעקב לאחר 5 שנים ו-12 שנים.

מדגם המחקר כלל 7,675 משתתפים מאוסטרליה (45% גברים) בגיל ממוצע של 54 שנים.

ממצאי המחקר מעידים על קשר הפוך בין צריכת פירות ובין רמות אינסולין בדם ו-HOMA2-%β ונקשרו בקשר חיובי עם מדדי HOMA2-%S בתחילת המחקר. בהשוואה למשתתפים עם הצריכה הנמוכה ביותר (רבעון תחתון), בקרב משתתפים עם צריכת פירות מתונה (רבעון שלישי) תועד סיכוי נמוך ב-36% להתפתחות סוכרת לאחר 5 שנים (יחס סיכויים של 0.64, רווח בר-סמך 95% של 0.44-0.92), לאחר תקנון לערפלנים תזונתיים ואורחות חיים. הקשר עם התוצאות לאחר 12 שנים לא היה מובהק סטטיסטית.

החוקרים מסכמים וכותבים כי הקפדה על תזונה נכונה כולל צריכת פירות, אך לא מיצי פירות, עשויה לשחק תפקיד חשוב בהפחתת הסיכון להתפתחות סוכרת מסוג 2.

J Clin Endocrinol Metab. Article. Published online June 2, 2021

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה