Metabolic Syndrome

זיהום בנגיף קורונה לא צפוי לפגוע בסיכויי הצלחת טיפולי הפריה חוץ גופית (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-European Society of Human Reproduction and Embryology)

בנשים שנדבקו בעבר בנגיף הקורונה לא תועדו סיכויי הצלחה נמוכים יותר של טיפולי פוריות, כך עולה מתוצאות מחקר תצפיתי חדש שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-European Society of Human Reproduction and Embryology.

במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים אודות נשים מ-11 מרפאות בספרד, אשר השלימו טיפולי הפריה חוץ-גופית בין מאי ועד יוני בשנת 2020. בכל 46 המשתתפות היו נתונים זמינים אודות רמות ההורמונים בתחילת הדרך לפני קבלת תוצאה חיובית בבדיקה לנגיף הקורונה.

החוקרים בחנו את רמות AMH (Anti-Mullerian Hormone) כסמן לתגובה לטיפולי פוריות. ב-16 נשים תועדה רזרבה שחלתית ירודה (רמות AMH של מתחת ל-1 ננוגרם/מ”ל) וב-30 תועדה רזרבה שחלתית תקינה (ריכוז AMH של 1 ננוגרם/מ”ל ומעלה).

מהנתונים עולה כי לא תועדו הבדלים משמעותיים בריכוז הממוצע של רמות AMH לפני ואחרי ההדבקה בנגיף הקורונה (1.73 לעומת 1.61 ננוגרם/מ”ל, בהתאמה).

בנשים עם רזרבה שחלתית תקינה, רמות AMH המעידות על הרזרבה השחלתית של האישה ירדו מ-4.6 ל-3.1 ננוגרם/מ”ל. עם זאת, ירידה כזו לא צפויה לפגוע ביכולת האישה לייצר ביציות.

רמות AMH נותרו יציבות בנשים עם רזרבה שחלתית נמוכה, עם ריכוז של 0.8 ננוגרם/מ”ל לפני הזיהום ושל 0.7 ננוגרם/מ”ל לאחר הזיהום הנגיפי.

למרות שהנתונים מעידים על ירידה קטנה ברמות AMH בנשים שהחלימו מזיהום בקורונה עם רזרבה שחלתית תקינה, הירידה לא צפויה להשפיע על סיכויי הפוריות וייתכן אף כי אינה נובעת כלל מהזיהום הנגיפי. החוקרים מדגישים כי מדובר במחקר קטן ואינו בעל עוצמה מספקת לקביעת המלצות לכלל הציבור. בנוסף, יש לקחת בחשבון את המגבלות של מחקר תצפיתי.

מתוך הכנס השנתי מטעם ה-European Society of Human Reproduction and Embryology

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

אחיות ואחים יקרים,

לרגל יום האחיות והאחים המצוין היום, 16 באפריל 2024, אנו מצדיעים לכם ומוקירים את פועלכם.

אתם, הגיבורים שנלחמים על חייהם של חיילים ושל אזרחים, ולא משנה באילו תנאים, וזאת באומץ, בגבורה וללא פשרות, ראויים לכל הערכה.
תודה רבה בשם חברת e-Med ובשם המדינה כולה.