Migraine

הנחיות חדשות לטיפול במיגרנה בילדים (Neurology)

לראשונה משנת 2004, ה-American Academy of Neurology וה-American Headache Society עדכנו את הקווים המנחים לטיפול אקוטי ומניעת מיגרנה בילדים ומתבגרים. ההנחיות העדכניות משלבות עדויות וניסיון שהצטברו לאורך 15 שנים נוספות, כאשר במהלך תקופה זו נרשמה עליה ניכרת בשימוש בטריפטאנים בילדים.

פאנל של 15 מומחים השלים סקירה שיטתית של הספרות הרפואית ודירג את איכות העדויות מדרגה נמוכה מאוד ועד לדרגה גבוהה. המומחים גם בחנו תכשירים שונים להערכת ההשפעה על כאב לאחר 30 דקות, שעה ושעתיים מהופעת מיגרנה.  הם מסבירים כי הם בחנו את כל העדויות הזמינות והבשורות הטובות הן שכעת ישנם טיפולים מבוססי-עדויות לילדים ומתבגרים אשר הוכחו כיעילים לטיפול בהתקפי מיגרנה.

לדוגמא, ישנן עדויות בדרגת בטחון גבוהה כי בהשוואה לפלסבו, הטיפולים האקוטיים הבאים יביאו להעלמת הכאב לאחר שעתיים במתבגרים: Sumatriptan במינון 10 מ”ג/Naproxen OT במינון 60 מ”ג; אותו שילוב במינונים של 30 מ”ג/180 מ”ג ו-85 מ”ג/500 מ”ג; כמו גם תרסיס תוך-אפי של Zolmatriptan.

ההנחיות לטיפול מונע מציינות כי משלב של טיפול קוגניטיבי-התנהגותי ו-Amitriptyline היה יעיל יותר מ-Amitriptyline וחינוך בנושא כאבי ראש להפחתת מוגבלות על-רקע מיגרנה ותדירות התקפי מיגרנה.

למרות שהמומחים מזהירים כי Amitriptyline עלול להביא לעליה בסיכון למחשבות אובדניות והתנהגות אובדנית, הם מציינים כי למשלב טיפול קוגניטיבי-התנהגותיים עם הטיפול התרופתי תועלת ברורה התומכת בגישה זו במצבי מיגרנה כרונית.

ישנה הסכמה כללית כי גישה מולטי-דיציפלינרית המשלבת טיפולים אקוטיים ומניעתיים, כולל טיפול קוגניטיבי-התנהגותי ואורח חיים בריא, הינה הגישה הטובה ביותר לטיפול בחולים אלו.

המומחים לא מצאו טיפולים יעילים לבחילות והקאות על-רקע מיגרנה. עם זאת, הם מצאו כי טריפטאנים יעילים לטיפול בפוטופוביה ופונופוביה על-רקע מיגרנה.

תרופות חדשות שלא נכללו בהנחיות הן תרופות ממשפחת נוגדני CGRP (Calcitonin Gene-Related Peptide), אשר זוכות לתשומת לב רבה בטיפול במיגרנה במבוגרים. בשלב זה אין עדויות אודות תוצאות הטיפול בילדים ומתבגרים ולכן לא ניתן היה לכלול זאת בהנחיות.

Neurology. Published online August 14, 2019

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • השמנה מלווה בסיכון מוגבר להחמרת מוגבלות וירידה באיכות חיים בחולים עם טרשת נפוצה (מתוך כנס ה-ACTRIMS)

    השמנה מלווה בסיכון מוגבר להחמרת מוגבלות וירידה באיכות חיים בחולים עם טרשת נפוצה (מתוך כנס ה-ACTRIMS)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס ACTRIMS עולה קשר הדוק בין השמנה ובין החמרת מוגבלות, התקדמות מחלה וירידה באיכות החיים של מבוגרים עם טרשת נפוצה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי השמנה נקשרה עם הסיכון להתפתחות טרשת נפוצה. עם זאת, אין מידע רב אודות הקשר בין השמנה ובין הסיכון להתקדמות מחלה. כעת הם ביקשו לבחון את ההשפעה […]

  • בדידות בילדות מנבאת פסיכוזה? (EPA)

    בדידות בילדות מנבאת פסיכוזה? (EPA)

    תפיסה של בדידות במהלך הילדות שהוערכה באופן סובייקטיבי ורטרוספקטיבי על ידי מטופלים קשורה לסיכון מוגבר ביותר מפי שניים לאירוע ראשון של פסיכוזה, כך עולה ממחקר שהוצג בקונגרס האיגוד הפסיכיאטרי האירופי

  • טיפול בבנזודיאזפינים בהריון מלווה בסיכון מוגבר להפלות (JAMA Psychiatry)

    טיפול בבנזודיאזפינים בהריון מלווה בסיכון מוגבר להפלות (JAMA Psychiatry)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Psychiatry עולה כי טיפול בבנזודיאזפינים בשלב מוקדם של הריון מלווה בעליה משמעותית בסיכון להפלה, גם לאחר תקנון לערפלנים אפשריים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי תכשירים ממשפחת בנזודיאזפינים יכולים לחצות בקלות את מחסום השליה ולהצטבר בריכוזים משמעותיים ברקמות עובר. לאור ההשפעה האפשרית של תרופות אלו על התרבות תאים ותהליכי […]

  • טיפול ב-Atogepant עדיף על Rimegaepant להקלה על מיגרנה (Cephalalgia)

    טיפול ב-Atogepant עדיף על Rimegaepant להקלה על מיגרנה (Cephalalgia)

    טיפול ב- Atogepant(קיוליפטה) במינון 60 מ”ג פעם ביום הפחית משמעותית את מספר ימי מיגרנה בחודש לאחר 12 שבועות, בהשוואה לטיפול פומי ב-Rimegepant (נורטק) במינון 75 מ”D אחת ליומיים, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Cephalalgia. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Atogepant ו-Rimegepant הן תרופות ממשפחת אגוניסטים ל-CGRP ומשמשות כטיפול למניעת מיגרנה. Atogepant מיועד למניעת […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T (או Chimeric Antigen Receptor T-cell) בילדים עם אבחנה של SLE (או Systemic Lupus Erythematosus). מחקר REACT-01 (או Reversing Autoimmunity through Cell Therapy) יהיה בהובלת מומחים מסיאטל וצפוי להתחיל בקיץ הקרוב. התקווה היא כי הטיפול יאפשר להגדיל את מספר החולים הצעירים עם […]

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    מטה אנליזה וסקירה סיסטמתית (מחקר משולב) שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIATRICS, עסקה בבריאותם הנפשית של ילדים ובני נוער עם פגיעה נוירולוגית-התפתחותית, על מנת לבחון את הקשר בין פעילות גופנית לפרמטרים של בריאות נפשית: תפקוד קוגניטיבי, בריאות נפשית-פסיכולוגית, הכללת והפנמת בעיות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה