Multiple Sclerosis

טיפול חדש ומבטיח לטרשת נפוצה בילדים (לידיעה במדסקייפ)

טרשת נפוצה המופיעה בילדים הינה טרשת נפוצה התקפית-הפוגתית, כאשר החולים סובלים מהתלקחויות קליניות, במהלכן ניתן לזהות נגעים מוקדיים חדשים בבדיקות הדמיה. מרבית הטיפולים שהיו בשימוש עד כה בילדים התמקדו בביולוגיה הדלקתית של טרשת נפוצה התקפית. מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר לאחרונה את Fingolimod (גילניה) לטיפול באוכלוסיה זו, צעד המהווה התקדמות משמעותית בטיפול בילדים עם טרשת נפוצה. כעת יש הנחיות מבוססות-ראיות להנחיית הטיפול ב-Fingolimod בילדים עם טרשת נפוצה.

החוקרים מדווחים כי ממצאי המחקר העידו כי בילדים עם טרשת נפוצה התקפית-הפוגתית שטופלו בתכשיר זה נרשמה ירידה של 82% בשיעור ההישנויות, בהשוואה לאלו שטופלו ב-Interferon Beta-1a.

יתרה מזאת, זוהתה ירידה משמעותית במספר הנגעים החדשים בבדיקת הדמיה בתהודה מגנטית, בקבוצת הטיפול ב-Fingolimod, בהשוואה לאלו שטופלו ב-Interferon beta-1a. שיעור אובדן נפח מוח בקבוצת המטופלים היה גם כן קטן יותר. כל התוצאים הללו העידו כי לטיפול מוקדם בטרשת נפוצה המופיעה בילדות תועלת משמעותית.

בשלב זה, תחום טרשת נפוצה בילדים הולך ומתפתח. כיום כבר יש גישה לטיפול המאושר ע”י מנהל המזון והתרופות האמריקאי וגם יש מספר מחקרים קליניים הנערכים בימים אלו. לכל טיפול חדש לטרשת נפוצה המופיעה בבגרות, חשוב לבחון גם אם ניתן להשלים מחקר להערכת הטיפול בילדים. כתוצאה מכך, חלק גדול מההתקדמות בטיפול נובע מהתקדמות בעדויות בבסיס הטיפול בטרשת נפוצה המופיעה בילדים.

חשוב לציין כי יש גם ניסיון של כ-15 שנים עם חלק מהטיפולים הללו, שהפכו זמינים במהלך תקופה זו. טיפול ב-Interferon beta-1a והפורמולות השונות שלנו ו-Glatiramer Acetate (קופקסון) שימשו כטיפול קו-ראשון במקרים של טרשת נפוצה בילדים במשך שנים רבות. טיפולים אלו הועילו לחלק מהחולים וכיום יש נתונים התומכים בפרופיל הבטיחות לאחר 15 שנים. נתונים אלו נבחנו במגוון פרסומים רטרוספקטיביים. יש גם סקירות רטרוספקטיביות של טיפולים דוגמת Natalizumab (טייסברי).

לפיכך, למרות שגילניה אושרה באופן רשמי לראשונה כטיפול המאושר באוכלוסיה זו, אין המשמעות כי מדובר באפשרות היחידה עם טרשת נפוצה התקפית-הפוגתית. ישנן טיפולים יעילים מאוד אחרים, שלעיתים קרובות מציעים לילדים עם התלקחות תדירה והתקדמות מהירה או בילדים עם בדיקות הדמיה המעידות על נטל מחלה גבוה מאוד.

המסר העיקרי הוא כי עתיד הטיפול בטרשת נפוצה בילדות הוא הרבה יותר טוב מכפי שהיה לפני 15-20 שנים.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    מטה אנליזה וסקירה סיסטמתית (מחקר משולב) שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIATRICS, עסקה בבריאותם הנפשית של ילדים ובני נוער עם פגיעה נוירולוגית-התפתחותית, על מנת לבחון את הקשר בין פעילות גופנית לפרמטרים של בריאות נפשית: תפקוד קוגניטיבי, בריאות נפשית-פסיכולוגית, הכללת והפנמת בעיות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

  • מה בין רמות ויטמין D בדם ובין הסיכון לחרדה במבוגרים בארצות הברית? (Front Nutr)

    מה בין רמות ויטמין D בדם ובין הסיכון לחרדה במבוגרים בארצות הברית? (Front Nutr)

    במאמר שפורסם בכתב העת Frontiers in Nutrition מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר הפוך בין רמות ויטמין D בדם ובין הסיכון לחרדה בקרב מבוגרים בארצות הברית, כאשר באלו עם חסר ויטמין D תועד סיכון גבוה יותר משמעותית לחרדה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים העלו את האפשרות לקשר בין ויטמין D […]

  • הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד למשך שלושה חודשים לפחות לווה בסיכון מופחת לממאירויות המטולוגיות בילדים, בהשוואה להנקה לפרק זמן קצר יותר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מנגד, לא זוהה קשר בין הנקה ובין הסיכון לגידולים במערכת העצבים המרכזית, גידולים סולידיים או נוירובלסטומה. החוקרים השלימו מחקר מבוסס-אוכלוסייה להערכת נתונים אודות 309,473 ילדים (51.3%) בנים […]

  • טיפול תרופתי כנגד ADHD מלווה בהפחתת הסיכון לאובדנות ואשפוזים (JAMA Netw Open)

    טיפול תרופתי כנגד ADHD מלווה בהפחתת הסיכון לאובדנות ואשפוזים (JAMA Netw Open)

    חלק מהתרופות הסטימולנטיות המשמשות לטיפול בהפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) מלוות בסיכון מופחת לאשפוזים מסיבות פסיכיאטריות ומסיבות לא-פסיכיאטריות ובסיכון מופחת לאובדנות, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים אספו נתונים ממגוון מאגרי נתונים בשבדיה במטרה לזהות חולים בגילאי 16-65 שנים עם אבחנה של ADHD בין ינואר 2006 ועד דצמבר […]

  • הפסקת תרופות מסוימות מלווה בסיכון מוגבר להתלקחות טרשת נפוצה (JAMA Neurol)

    הפסקת תרופות מסוימות מלווה בסיכון מוגבר להתלקחות טרשת נפוצה (JAMA Neurol)

    הפסקת טיפולים בעלי יעילות גבוהה המשפיעים על תנועת תאי מערכת החיסון, דוגמת Natalizumab (טייסברי) או Fingolimod (גילניה), מלווה בעליה משמעותית בסיכון להתלקחות בקשישים עם טרשת נפוצה, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Neurology. עם זאת, הפסקת טיפולים המפחיתים ספירת תאי B, דוגמת טיפול כנגד CD20, אינו מלווה בסיכון מוגבר להתלקחות המחלה. מחקר העוקבה התצפיתי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה