Multiple Sclerosis

על אף הירידה במקדם ההדבקה היקף התחלואה הקשה בבתי החולים נשאר גבוה , אמ”ן ממליץ לנקוט בצעדי מנע חריפים למניעת התפשטות הוריאנטים

מחברי דו”ח אמ”ן מציינים כי “היקף התחלואה כיום עודו גבוה מאוד – למרות העובדה כי מקדם ההדבקה נמוך מאחד ויש ירידה במספר המאומתים החדשים, קיים ספק אם הדבר מצביע על ירידה ממשית במצב התחלואה, שכן שיעור החיוביים, המעיד על תחלואה סמויה, עודנו גבוה ולא יורד וגם מספר החולים במצב קשה אינו יורד (על אף שגם לא עולה) ועומד על כ- 1200 במשך כשבוע”

ואכן כפי שניתן לראות כאן את גרף הנדבקים ומקדם ההדבקה – יש אמנם מגמת ירידה לכאורה

אך יציבות במספר החולים הקשים , עם נטייה מתונה (בספק) לירידה במספר החולים הקשים החדשים

עדיין לא נמסרו או הוצגו נתונים על מספר החולים הקשים החדשים בשבוע האחרון שקיבלו כבר מנת חיסון ראשונה ו/או שנייה. ההערכות במשרד הבריאות הם שהחיסונים, כפי שגם טוענת פייזר, יעילים גם כנגד הוריאנט הבריטי שהגיע לרמת תפוצה גבוהה בישראל, אך חשוב וכדאי שיתבצע ניתוח שישווה בין שיעור התחלואה הקשה מבין אלה שקיבלו את החיסון והיו אמורים ליהנות כבר מהגנה כזו או אחרת בהשוואה לשיעור התחלואה של אותו קבוצות גיל/סיכון שטרם חוסנו.

מחברי דו”ח אמ”ן מתייחסים גם ספציפית לסוגיית הוריאנטים, וכותבים בדו”ח כי :

“● זן הנגיף המוטנטי הבריטי – בשל תפוצתו הנרחבת בישראל ומאפייניו המסתמנים, נדרשת הקפדה יתרה על כללי הריחוק ובפרט על עטיית מסכות תקניות – בעדיפות רפואיות, תוך תשומת לב רבה גם לאוכלוסיית הילדים.

 ● התמודדות מול וריאנטים של הנגיף – עד שתבורר מידת הסיכון הנשקפת מהזנים המוטנטים (הבריטי, הדרום אפריקאי והברזילאי), יש לנקוט צעדי מנע חריפים על מנת למנוע את התפשטותם – להאיץ את מבצע החיסון ולהימנע מפתיחה לא מבוקרת של הסגר. במקביל, יש להמשיך למנוע הכנסת וריאנטים זרים, בעיקר דרך נתב”ג. לאור השיח הער שנוצר בעקבות המסמך שפורסם בנושא זה במוצ”ש, נחזור ונדגיש כי החיסון כשלעצמו אינו יכול לגרום למוטציות וחיסון מהיר של שאר המאושרים לחיסון על פי התוויות משרד הבריאות, הוא צעד קריטי להקטנת התחלואה. לפירוט נוסף – ראו מסמך ייעודי.

מבחינת התקדמות מבצע החיסונים, זה מתקדם בקצב מהיר (כ-185,000 חיסונים אמש) ושיעור הכיסוי של האוכלוסייה לפי קבוצות גיל נראה כך כיום :

באשר לחיסונים, ע”פ דיווח מכאן 11 , ה-WHO פרסם היום הודעה לפיה הוא ממליץ לנשים בהריון שלא להתחסן עם החיסון של מודרנה, אלא אם כן הן בסיכון גבוה או עובדות במערכת הבריאות. לא נמצא הסבר לכך בהודעה או באתר ה-WHO . (כידוע , האיגוד לגינקולוגיה וכך גם משרד הבריאות כן ממליצים לנשים בהריון להתחסן, ולא ברור ההבדל אם קיים בהקשר זה בין שני החיסונים).

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה