Multiple myeloma

lenalidomide (רבלימיד) בשילוב עם דקסמתזון אפקטיבי יותר מתלידומיד+דקסמתזון כקו טיפול ראשון במיאלומה נפוצה (Blood)

מחקר חדש שפורסם לאחרונה ב- Blood מעלה כי טיפול ב-lenalidomide (רבלימיד, נאופרם) בשילוב עם dexamethasone עשוי להיות יעיל יותר לחולי מיאלומה נפוצה שאובחנו לראשונה וטרם החלו טיפול, לעומת טיפול ב- thalidomide + dexamethasone .

מן המחקר עולה כי בקרב 80% מהחולים שנטלו שילוב של רבלימיד ודקסאמתאזון חל שיפור, וזאת לעומת 61% בקרב החולים שנטלו תלידומיד בשילוב דקסאמתאזון. זהו המחקר הרשמי הראשון המשווה בין שילוב שתי שיטות הטיפול כקו טיפולי ראשון. כיום רבלימיד מאושר לשימוש בשילוב דקסאמתאזון כקו טיפול שני, לאחר שטיפול תרופתי המוגדר כקו ראשון נכשל. (בישראל הוכלל הרבלימיד בסל הבריאות כקו טיפול שלישי. ) .

החוקרים מזכירים כי רבלימיד ותלידומיד הן תרופות המשנות את פעילות מערכת החיסון, באופן ספציפי תרופות אלו מעודדות את מערכת החיסון לתקוף תאי מיאלומה.

המחקר נערך בקרב 411 חולי מיאלומה שזה עתה אובחנו וטרם החלו טיפול תרופתי כלשהו. החולים חולקו לשתי קבוצות: האחת נטלה רבלימיד בשילוב דקסאמתאזון (228 חולים), והשנייה תלידומיד בשילוב דקסאמתאזון (183 חולים). המחקר הראה כי החולים שטופלו ברבלימיד היו בעלי סיכויים גדולים יותר לחוות תגובה מלאה  (34% בקבוצת הרבלימיד לעומת 12% בקבוצת התלידומיד). בנוסף, חציון זמן ללא התקדמות מחלה היה גבוה יותר בקבוצת הרבלימיד (26.7 חודש לעומת 17.1 ) . גם חציון משך ההישרדות הכולל היה ארוך יותר בקבוצת הרבלימיד. ראוי לציין, כי המשתתפים בשתי הקבוצות חוו תופעות לוואי בדרגה 3-4 בשיעורים של 57% ו-54% בהתאמה.

החוקרים מסכמים כי השילוב של רבלימיד ודקסמתזון נסבל היטב ואפקטיבי יותר מזה של תלידומיד ודקסמתזון לחולי מיאלומה כטיפול קו ראשון.

Blood, 18 February 2010, Vol. 115, No. 7, pp. 1343-1350

בהודעה לתקשורת מטעם החברה המשווקת נמסר עוד כי לדברי אחד החוקרים, פרופ’ ס. וינסנט ראג’קומאר, מבית החולים מאיו קליניק בארה”ב: “המחקר מראה כי אם ישנה אפשרות לתת טיפול במחלת המיאלומה באמצעות רבלימיד יש לבחור בה כי היא עדיפה באופן מובהק. השימוש ברבלימיד המשולב במינון נמוך של דקסאמתאזון כקו טיפולי ראשון הינו אחד מאמצעי הטיפול היעילים ביותר לחולי מיאלומה נפוצה שטרם טופלו. טיפול באמצעות רבלימיד יעיל הן מבחינה קלינית והן מבחינת שמירה על איכות החיים של המטופלים. ישנם מחקרים המראים כי טיפול אגרסיבי יותר עשוי להניב תוצאות חיוביות יותר לטווח המיידי. אולם, סך סיכויי ההישרדות בקרב המטופלים ברבלימיד עם דקסאמתאזון, עם או בלי השתלות מח עצם, הינם טובים ככל שאר אמצעי הטיפול הקיימים כיום”.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה