Multiple myeloma

הערכת יעילות משטרי טיפול המבוססים על Daratumumab בחולים עם מיאלומה נפוצה עמידה (Am J Hematol)

מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו בכתב העת American Journal of Hematology, עולה כי משטרי טיפול משולב המבוססים על Daratumumab נמצאו יעילים בחולים עם מיאלומה נפוצה חוזרת/עמידה. עם זאת, שיעורי התגובה וההישרדות ללא-התקדמות בחולים לאחר מספר קווי טיפול תרופתי, נמוכים יותר מהמדווח במחקרים קליניים.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחוץ לתנאי מחקר קליני, אין ניסיון רב עם טיפולים משולבים על-בסיס Daratumumab באמצעות Bortezomub (V)/Lenalidomide (R)/Pomalidomide (P) ו-Dexamethasone (D) בחולים עם מיאלומה נפוצה עמידה/חוזרת. כעת הם סקרו את התוצאות ב-126 חולים שהשלימו לפחות מחזור אחד של משטר טיפול מבוסס- Daratumumab.

חציון גיל המשתתפים בעת התחלת הטיפול עמד על 67 שנים. נתונים ציטוגנטיים בסיכון-גבוה תועדו ב-33% מהחולים. חציון מספר הטיפולים הקודמים עמד על 4 והזמן עד לטיפול ראשון מהאבחנה עמד על 4.3 שנים.

החוקרים מדווחים כי 17 חולים היו עמידים (13%) לטיפול ב- Daratumumab לבדו. עוד עולה מהנתונים כי 52 חולים (41%), 34 חולים (27%), 23 חולים (18%( ו-17 חולים (14 חולים) השלימו טיפול במשלב Daratumumab-Pomalidomide-Dexamethasone, Daratumumab-Lenalidomide, Daratumumab-Bortezomib ושילובים אחרים על-בסיס Daratumumab, בהתאמה.

שיעורי התגובה הכוללים עמדו על 47%. חציון משך המעקב עמד על 5.5 חודשים וחציון ההישרדות ללא-התקדמות עמד על 5.5 חודשים. חציון ההישרדות הכולל טרם נקבע עם כל אחד מהמשטרים שנבחנו במחקר. חציון הישרדות ללא-התקדמות (חודשים) היה הנמוך ביותר בחולים עם מילאומה נפוצה עמידה לחמש תרופות (8 חולים), בהשוואה למחלה עמידה לארבע תרופות (18 חולים) ואחרים (100 חולים); בחולים שהיו עמידים לתכשיר אחד לפחות, לעומת האחרים (4.9 לעומת 8.2); ובחולים שקיבלו מעל שני קווי טיפול קודמים (5 חודשים לעומת טרם-נקבע).

תופעות רעילות לא-המטולוגית כללו זיהומים (38%), עייפות (32%) ותגובות באתר העירוי (18%). רעילות המטולוגית בדרגה 3 ומעלה תועדה ב-41% מהחולים.

החוקרים מסכמים וכותבים כי משטרי טיפול המבוססים על Daratumumab נמצאו יעילים בחולים עם מיאלומה נפוצה עמידה/חוזרת. שיעורי התגובה וההישרדות ללא-התקדמות בחולים לאחר קווי טיפול רבים למחלה היו נמוכים יותר בהשוואה לשיעורים שתועדו במחקרים קליניים.

Am J Hematol. 2017 Nov;92(11):1146-1155

לידיעה ב-PubMed

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה