Multiple myeloma

עדויות חדשות תומכות בטיפול כימותרפי תוך-פריטונאלי כנגד סרטן מעי גס ורקטום עם גרורות פריטונאליות (מתוך כנס מטעם ה-WCGC)

חולים עם סרטן מעי גס ורקטום וגרורות לפריטונאום צריכים להיות מטופלים במרכזי מומחים ולקבל טיפול כימותרפי סיסטמי לפני ניתוח להקטנת היקף הגידול עם טיפול כימותרפי היפרתרמי תוך-פריטונאלי (Cytoreductive Surgery + Hyperthermic Intraperitoneal Chemotherapy, או CRS-HIPEC), כך עולה מתוצאות מספר מחקרים חדשים באוכלוסיית חולים זו, אשר הוצגו במהלך כנס מטעם ה-World Congress on Gastrointestinal Cancer.

המומחים מסבירים כי ייתכן והבחירה בטיפול כימותרפי תוך-פריטונאלי לא תשפיע על ההישרדות הכוללת, כאשר יש הצדקה לבחירה הן ב-Oxaliplatin והן ב-Mitomycin C.

מומחים מבוסטון הסבירו כי כ-5% מהחולים עם סרטן מעי גס ורקטום מתייצגים עם קרצינומטוזיס פריטונאלי וכ-5% מפתחים גרורות אלו. לאור הנטל העולמי של סרטן מעי גס ורקטום, המשמעות היא כי היארעות גרורות לפריטונאום משנית לסרטן מעי גס ורקטום נעה סביב כ-180,000 מקרים בכל שנה ברחבי העולם.

לדבריהם, יש הסכנה כי התוצאות הטובות ביותר בטיפול בחולים עם סרטן מעי גס ורקטום וגרורות לפריטונאום מתקבלות כאשר החולים מטופלים במרכזי מומחים וכי ההישרדות הטובה ביותר בטווח הארוך הינה בעקבות ניתוח ציטו-רדוקטיבי וכימותרפיה. עם זאת, ישנה מחלוקת באשר לשאלה אם הגישה הטובה ביותר לטיפול כימותרפי הינה מתן סיסטמי או מתן תוך-פריטונאלי.

מחקר משנת 2018 קבע כי גישת HIPEC לא הובילה לשיפור ההישרדות, בהשוואה לניתוח בלבד ועשויה להביא לעליה בשיעור הסיבוכים. עוד מוסיפים המומחים כי ישנה מחלוקת באשר להגדרת המשטר האופטימאלי, הן עבור HIPEC והן עבור טיפול כימותרפי סיסטמי, ללא הסכמה באשר לעדיפות טיפול ניאו-אדג’וונטי ואדג’וונטי או טיפול אדג’וונטי בלבד.

ארבעת המחקרים החדשים שהוצגו במהלך מפגש בנושא סרטן מעי גס ורקטום, מספקים באופן חלקי תשובות לשאלות אלו.

מהנתונים החדשים עולה כי אין הבדל משמעותי בתוצאות ההישרדות בין חולים שקיבלו טיפול כימותרפי תוך-פריטונאלי ב-Mitomycin C ואלו שטופלו ב-Oxaliplatin.

ממחקר נוסף מהולנד עולה כי תוספת טיפול כימותרפי סיסטמי אדג’וונטי לאחר CRS-HIPEC הובילה לשיפור משמעותי בהישרדות הכוללת, בהשוואה למעקב פעיל.

חוקרים מספרד דיווחו על מחקר שהדגיש את חשיבות בחירה אופטימאלית של חולים ומסלולים ופרוטוקולים קליניים מוגדרים בהשגת תוצאות מצוינות. מהנתונים הללו עלה כי חציון ההישרדות הכוללת לאחר CRS-HIPEC עמד על כ-43 חודשים בחולים עם סרטן מעי גס ורקטום וגרורות לפריטונאום.

מתוצאות מחקר פיילוט כחלק ממחקר אקראי בשלב 3 בשם CAIRO6, הנמשך כיום וכולל השוואה בין CRS-HIPEC עם טיפול סיסטמי בתר-ניתוחי אל מול CRS-HIPEC בלבד, עולה כי טיפול סיסטמי מוביל לתגובה הדמייתית ופתולוגית של הגידול.

החוקרים מבהירים כי המחקרים החדשים והנתונים הללו חשובים מאוד ומתמקדים באוכלוסיה מאתגרת של חולים עם סרטן מעי גס ורקטום.

מתוך כנס מטעם ה-World Congress on Gastrointestinal Cancer

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אספירין במינון נמוך מלווה בסיכון מופחת לסרטן מעי גס ורקטום (Am J Gastroenterol)

    אספירין במינון נמוך מלווה בסיכון מופחת לסרטן מעי גס ורקטום (Am J Gastroenterol)

    טיפול באספירין במינון נמוך מלווה בסיכון מופחת לסרטן מעי גס ורקטום, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Gastroenterology. מהנתונים עולה עוד כי הירידה הגדולה תועדה בסיכון למחלה גרורתית ואלו שנטלו את התרופה למשך לפחות חמש שנים. החוקרים אספו נתונים ממספר מאגרי מטופלים לזיהוי משתתפים בגילאי 50 שנים ומעלה שהתגוררו בנורבגיה בין […]

  • גיל מתקדם מלווה בסיכון מוגבר למלנומה ראשונית נוספת (JAMA Dermatol)

    גיל מתקדם מלווה בסיכון מוגבר למלנומה ראשונית נוספת (JAMA Dermatol)

    מתוצאות מחקר עוקבה ארצי מנורבגיה עולה כי גיל מתקדם ומין זכר מלווים בסיכון מוגבר להתפתחות מלנומה פולשנית ראשונית נוספת, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים מהימנים אודות הסיכון של חולים למלנומה פולשנית ראשונית נוספת לאורך הזמן. הם התבססו על נתונים ממאגר רישום הסרטן בנורבגיה והשלימו […]

  • דיאטה עתירת מזון מן הצומח ודלת מאכלים מן החי עשויה להפחית את הסיכון לסרטן שד (Breast Cancer Res Treat)

    דיאטה עתירת מזון מן הצומח ודלת מאכלים מן החי עשויה להפחית את הסיכון לסרטן שד (Breast Cancer Res Treat)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Breast Cancer Research and Treatment עולה כי בנשים שהקפידו על דפוס תזונה המעודד צמחונות סיכון מופחת להתפתחות סרטן שד. יתרה מזאת, דיאטה עתירה במזון מהצומח ודלה במזון מהחי עשויה להפחית את הסיכון לסרטן שד, בפרט בנשים לאחר-מנופאוזה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנם נתונים סותרים ממחקרים להערכת הקשר בין דיאטה […]

  • היארעות מוגברת של הפרעות פסיכיאטריות בצעירים עם ממאירות (J Clin Oncol)

    היארעות מוגברת של הפרעות פסיכיאטריות בצעירים עם ממאירות (J Clin Oncol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Oncology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש , מהן עולה היארעות מוגברת של הפרעות פסיכיאטריות במתבגרים ומבוגרים צעירים עם אבחנה של מחלה ממארת. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים להשוות את שיעורי ההיארעות המצטברים של הפרעות פסיכיאטריות בקרב מתבגרים ומבוגרים צעירים עם אבחנה של ממאירות, בהשוואה לאוכלוסייה הכללית ולאחאים ללא […]

  • זיהום בהליקובקטר פילורי מלווה בעליה קטנה בסיכון לסרטן מעי גס ורקטום (J Clin Oncol)

    זיהום בהליקובקטר פילורי מלווה בעליה קטנה בסיכון לסרטן מעי גס ורקטום (J Clin Oncol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Oncology עולה כי זיהום בהליקובקטר פילורי מלווה בעליה קטנה אך מובהקת סטטיסטית בסיכון לסרטן מעי גס ורקטום ותמותה עקב המחלה הממארת, כאשר הסיכון גבוה במיוחד בקרב חולים שלא טופלו כנגד הזיהום החיידקי. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הליקובקטר פילורי מהווה את הגורם הזיהומי הנפוץ בעולם לממאירות. כעת […]

  • טיפול ב-Doxorubicin כנגד מחלת הודג'קין מלווה בסיכון מוגבר לסרטן שד (J Clin Oncol)

    טיפול ב-Doxorubicin כנגד מחלת הודג'קין מלווה בסיכון מוגבר לסרטן שד (J Clin Oncol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Oncology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה סיכון מוגבר לסרטן שד בקרב מתבגרות ונשים מבוגרות עם היסטוריה של טיפול ב- Doxorubicin כנגד מחלת הודג’קין. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בנשים ששרדו מחלת הודג’קין עם היסטוריה של קרינה לבית החזה בגיל צעיר קיים סיכון מוגבר לסרטן שד. […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה